BIKING 500

Ref: 8491912

Start verkoop: Mei 2020

Deze indoor cyclingfiets is door onze teams ontwikkeld voor wie af en toe tot regelmatig op de fiets kruipt.

Hij is getest voor een gemiddeld gebruik van 5 uur per week.

DE VOORDELEN:

Vliegwiel van 18 kg, lederen remblok en aandrijving met riem.

Zadel en stuur in verschillende posities instelbaar.

Stalen frame en stabilisatieblokjes voor oneffen ondergrond.

Verplaats hem naar waar je wilt dankzij de transportwielen aan de voorkant.

MONTAGE EN EERSTE GEBRUIK

Je hebt een product van het merk DOMYOS gekozen en we willen je bedanken voor je vertrouwen. Om je te helpen bij de ingebruikname van je toestel, hebben wij een tutorial opgesteld. Klik op de video hieronder voor een stap-voor-stapbegeleiding van de montage.

IK HEB EEN PROBLEEM

Is je toestel goed opgezet, maar kom je toch nog enkele problemen tegen bij het gebruik? Raadpleeg hier onze FAQ.
DE FIETSCOMPUTER GAAT NIET AAN
Computer Biking 500 op batterijen

Je schakelt de computer in door op " - " / "..." / " + " te drukken, of gewoon door te starten met trappen.

1. Check achteraan of de batterijen wel in de juiste richting zitten. Houdt het probleem aan, herbegin dan met nieuwe batterijen.

DE COMPUTER GEEFT GEEN INFO.
SNELHEIDSSENSOR BIKING 100

1-Controleer de positie van de sensor.

De afstand tussen de sensor en de magneet op het voorwiel moet 1 tot 2 mm bedragen.

2-Controleer of alles goed is aangesloten.

PROBLEMEN MET DE WEERGAVE VAN AFSTAND EN/OF SNELHEID
Computer MI-KM Biking 500

Controleer of je computer staat ingesteld in kilometer of mijl.

Wanneer je de computer inschakelt door op de middelste knop "..." te drukken, verschijnt er 0:00 (knipperend).

1-Druk tegelijk op de + en de - knop van de computer.

2-Druk op + om km (voor kilometers) of mi (voor miles) te kiezen.

3-Druk opnieuw op "..." om te bevestigen.

MIJN FIETS MAAKT GELUID

De schroeven zitten los:

=>Draai alle zichtbare schroeven aan.

IK HOOR GEKRAAK BIJ ELKE TRAPBEWEGING

Draai de pedalen een slag los en draai ze vervolgens stevig terug aan.

DE AF TE LEGGEN TIJD INSTELLEN
FAQ Tijd Biking 500

Je kan je trainingsduur verhogen of verlagen.

1- Druk op de middelste knop " ... ", er gaat nu 0:00 knipperen.

2- Druk opnieuw op de middelste knop " ... " om de tijd in te stellen.

3- Druk op "+" of "-" om de tijd te verhogen of te verlagen.

4- Begin te trappen om te bevestigen.

DE AF TE LEGGEN AFSTAND INSTELLEN
FAQ Afstand BIKING 500

Je kan je trainingsafstand verhogen of verlagen.

1- Druk op de middelste knop " ... ", er gaat nu 0:00 knipperen.

2 - Druk 2 maal op de middelste knop " ... " om de afstand in te stellen.

3- Druk op "+" of "-" om de afstand te verhogen of te verlagen.

4- Begin te trappen om te bevestigen.

JE CALORIEDOEL INSTELLEN
FAQ Calorieën BIKING 500

Je kan het aantal calorieën dat je wilt verbranden tijdens je training verhogen of verlagen.

1- Druk op de middelste knop " ... ", er gaat nu 0:00 knipperen.

2 - Druk 3 maal op de middelste knop " ... " om je caloriedoel in te stellen.

3- Druk op "+" of "-" om de hoeveelheid calorieën te verhogen of te verlagen.

4- Begin te trappen om te bevestigen.

Overzicht van de onderdelen
Tekening Biking500

Slaag je er niet in om het probleem op te lossen of vind je het antwoord niet? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Onderhoud van mijn product

Je toestel draagt zorg voor jou, dus waarom zou je het geen wederdienst bewijzen? Aangezien een regelmatig onderhoud noodzakelijk is om de prestaties van je toestel op peil te houden en zijn levensduur te verlengen, vind je hier ons onderhoudsadvies.
Onderhoudsadvies

1. Veeg transpiratie na elke trainingssessie af.

2. Maak het toestel na elke sessie schoon met een zachte, vochtige doek.

3. Controleer regelmatig of je hometrainer nog stabiel staat en of de schroeven nog goed zijn aangedraaid. Maak hiervoor gebruik van de handleiding.

Opbergadvies

Niet op een vochtige plek opbergen, niet buiten laten staan.

Gebruiksbeperking

Uitsluitend bestemd voor thuisgebruik.

Maximaal gewicht gebruiker: 130 kg.

Ik repareer mijn product

Je wilt je toestel graag zelf repareren, maar je weet niet hoe dat moet? Hier vind je alle filmpjes om je toestel te repareren.
Kettingkast BIKING 500 vervangen
  • Kettingkast BIKING 500 vervangen
    Kettingkast BIKING 500 vervangen
  • Zadel BIKING 100 vervangen
    Zadel BIKING 100 vervangen
  • Rem BIKING 500 vervangen
    Rem BIKING 500 vervangen
  •  Rem/weerstandsknop BIKING 100 / BIKING 500 vervangen
    Rem/weerstandsknop BIKING 100 / BIKING 500 vervangen
  • Pedalen BIKING 100 / BIKING 500 vervangen
    Pedalen BIKING 100 / BIKING 500 vervangen
  • Cranks BIKING 500 vervangen
    Cranks BIKING 500 vervangen
  • De aandrijfriem van de BIKING 500 vervangen
    De aandrijfriem van de BIKING 500 vervangen
  • Vliegwiel BIKING 500 vervangen
    Vliegwiel BIKING 500 vervangen
  • As en lagers van het vliegwiel BIKING 500 vervangen
    As en lagers van het vliegwiel BIKING 500 vervangen
  • As crankstel BIKING 500 vervangen
    As crankstel BIKING 500 vervangen
  • Lagers crankstel BIKING 500 vervangen
    Lagers crankstel BIKING 500 vervangen
  • Snelheidssensor BIKING 500 vervangen
    Snelheidssensor BIKING 500 vervangen
  • Consolekabel BIKING 500 vervangen
    Consolekabel BIKING 500 vervangen
  • Stuurlint BIKING 100/BIKING 500 vervangen
    Stuurlint BIKING 100/BIKING 500 vervangen

MIJN INDOOR CYCLINGFIETS LATEN ONDERHOUDEN EN REPAREREN DOOR EEN TECHNICUS

Ontdek de diensten* voor het onderhoud en herstel van je indoor cyclingfiets.

*Onze prijzen dekken enkel de werkuren en zijn exclusief onderdelen. De prijzen kunnen verschillen per winkel. Als de winkel het werk niet ter plaatse kan uitvoeren, worden de producten opgestuurd naar het dichtstbijzijnde regionale Atelier, dit kan een meerprijs met zich meebrengen. Neem contact op met jouw Decathlon-winkel voor een offerte.

VERVANGEN VAN DE COMPUTER

Voor het vervangen van de computer van je toestel om opnieuw je activiteit te kunnen volgen op je crosstrainer of hometrainer.

VERVANGEN VAN DE BEDRADING VAN DE COMPUTER

Voor het vervangen van de bedrading naar de computer zodat je crosstrainer of hometrainer optimaal werkt.

VERVANGEN VAN DE PEDALEN
10

Voor het vervangen van de pedalen zodat je jouw hometrainer optimaal kunt blijven gebruiken.

VERVANGEN ONDERSTE MECHANISCHE KABEL
21

Voor het herstellen van de onderste mechanische kabel van je crosstrainer of hometrainer om de weerstand te kunnen regelen.

VERVANGEN VAN DE SCHROEVENSET
23

Voor het vervangen van de beschadigde of versleten schroeven zodat je jouw crosstrainer of hometrainer optimaal kunt blijven gebruiken.

VERVANGEN VAN DE LAGERS VAN HET CRANKSTEL
31

Voor het vervangen van de lagers van het crankstel zodat je jouw crosstrainer of hometrainer optimaal kunt blijven gebruiken.

AFNEMEN/TERUGPLAATSEN BESCHERMKAST
19

Voor het demonteren van de behuizing van je crosstrainer of hometrainer om een kwalitatieve interventie mogelijk te maken.

VERVANGEN VAN DE SPANNINGSREGELAAR
17

Voor het vervangen van de spanningsregelaar zodat je jouw crosstrainer of hometrainer optimaal kunt blijven gebruiken.

VERVANGEN VAN DE CRANKS
17

Voor het vervangen van de cranks zodat je jouw toestel optimaal kunt blijven gebruiken.

VERVANGEN VAN DE SENSOR
21

Voor het vervangen van de sensor zodat je jouw crosstrainer of hometrainer optimaal kunt blijven gebruiken.

AFSTELLEN VAN DE MAGNETISCHE WEERSTAND
21

Voor het optimaal functioneren van het magneetremsysteem.

VERVANGEN VAN DE PEDAALARM
24

Om je crosstrainer opnieuw comfortabel te kunnen gebruiken door de pedaalarm te laten vervangen.

VERVANGEN VAN DE MOTOR
29

Om je crosstrainer opnieuw comfortabel te kunnen gebruiken door de motor te laten vervangen.

VERVANGEN VAN HET ASBLAD
21

Voor een optimaal gebruik van je crosstrainer of hometrainer.

PLAATSEN VAN DE SET RING/STUURPEN
20

Voor een optimaal gebruik van je product zonder storend lawaai dankzij de stille set ring/stuurpen.

VERVANGEN VAN HET ZADEL
10

Voor een comfortabel gebruik van je hometrainer.

DE SPANROL VERVANGEN
21

Om opnieuw comfortabel kunnen te trappen.

VERVANGEN VAN DE DRIJFRIEM
17

Voor een optimaal gebruik van je crosstrainer of hometrainer.

VERVANGEN VAN DE MONOBLOC TRAPAS
23

Voor een optimaal gebruik van je crosstrainer of hometrainer.

VERVANGEN VAN DE KNOP VOOR HET OP AFSTAND BEDIENEN
23

Voor het vanop afstand bedienen van de weerstand van je crosstrainer.

VERVANGEN VAN HET VLIEGWIEL
28

Voor een optimaal gebruik van je crosstrainer of hometrainer.

FORFAIT NAKIJKEN
35

Deze dienst omvat:

- Controle + afstelling + aandraaien schroeven

- Schoonmaak van de trainer

IK BESTEL RESERVEONDERDELEN VOOR DIT PRODUCT

HEB JE RESERVEONDERDELEN NODIG VOOR JE HOMETRAINER?

HANDLEIDING

Heb je de handleiding van je product nodig? Klik hier om ze te downloaden.

Onze beloftes

Domyos geeft bij normaal gebruik 5 jaar garantie op het frame en 2 jaar op onderdelen en werkuren, te rekenen vanaf de aankoopdatum (waarvan de kassabon als bewijs geldt).