EB 140

Domyos EB 140

Ref: 8543290

Start verkoop: 2019

Gebruik: tweemaal per week.

Gewicht van het vliegwiel: 6 kg.

Maximum gewicht gebruiker: 110 kg.

Samenstelling:

Frame: 100% - Staal

Schuim: 100% - Foamed Nitril Butadiene Rubber

Beschermkap: 100% - Vinylpolychlorure

Schroeven: 100% - Staal

MONTAGEVIDEO EN HANDLEIDING

Heb je de handleiding van je product nodig? Klik op de link.

MIJN DISPLAY GAAT NIET AAN OF GEEFT EEN FOUTCODE WEER

Je display gaat niet aan

Als je display niet aangaat, kun je dit probleem waarschijnlijk oplossen door een paar eenvoudige dingen te controleren:

1/ Kijk na of de fiets goed aangesloten is op een stopcontact, en of het stopcontact goed werkt.

2/ Kijk de staat van de kabels en verbindingen van je toestel na, aan de achterkant van de display en onderaan de stuurpenbuis.

Kijk na of:

- de connectoren diep genoeg zitten,

- de kabels niet beschadigd zijn, blootliggen of doorgeknipt zijn,

- de pinnen van de connectoren mooi recht staan.

3/ Lossen deze controles je probleem niet op, kijk dan of er achteraan de display, onder de connector, een blauw lampje brandt, en vraag om hulp onderaan deze pagina.

Je krijgt een foutcode E2 op een nieuw toestel, of vanaf het moment dat je de stroom inschakelt

Je krijgt een foutcode E2 op een nieuw toestel, of vanaf het moment dat je de stroom inschakelt: De motor die de weerstand regelt is slecht gekalibreerd met de display. Om dat probleem op te lossen doe je het volgende:

- Trek de elektrische transformator uit (laat het andere einde in het stopcontact zitten)

- Wacht 5 seconden

- Sluit de elektrische transformator weer aan op het toestel

- Doe dit 5 keer

.De motor zal zachtjes draaien bij elke elektrische impuls, totdat hij in zijn functiestand zit.

Als het probleem blijft duren voer je de volgende controles uit, volgens de stappen van de FAQ 'Je krijgt op willekeurige momenten een foutcode E2 te zien, of een foutcode E3'.

Je krijgt op willekeurige momenten een foutcode E2 te zien, of een foutcode E3

Je krijgt op willekeurige momenten een foutcode E2 te zien, of een foutcode E3. Kijk de staat van de kabels en verbindingen van je toestel na, aan de achterkant van de display en onderaan de stuurpenbuis.

Kijk na of:

- de connectoren diep genoeg zitten,

- de kabels niet beschadigd zijn, blootliggen of doorgeknipt zijn,

- de pinnen van de connectoren mooi recht staan.

Is het probleem nog steeds niet opgelost? Stuur ons dan een vraag om hulp, onderaan deze pagina.

Mijn display geeft niet de juiste snelheid of maateenheid weer

Dit is een probleem met de configuratie van de display.

Als je display niet de juiste snelheid weergeeft: Controleer of de schuifknop achterop de display op het juiste soort toestel staat:

- HT = hometrainer.

- CT = crosstrainer.

- RT = roeitrainer.

Druk daarna op de knop links van de schuifknop om de display opnieuw te starten.

Als je display niet de juiste meeteenheid weergeeft:

1/ Als je display aan staat, druk je op QUIT om ze uit te zetten.

2/ Druk enkele seconden op OK om de meeteenheid weer te geven.

3/ Kies nu de juiste eenheid: km voor kilometer/uur of mi voor mijl/uur. Druk daarvoor op + of -.

4/ Druk op OK om je keuze te bevestigen.

MIJN TOESTEL MAAKT LAWAAI

Ik hoor een knarsend geluid als ik mijn toestel gebruik
stabiliteit EB 140

Kijk na of de zichtbare schroeven goed aangespannen zijn. Is dat niet het geval dan kunnen bepaalde onderdelen bewegen en lawaai maken. Kijk ook de stabiliteit van je toestel na.

Ik hoor iets klepperen telkens als ik de pedalen ronddraai
FEB 500 SP

Het is mogelijk dat de schroef van de pedaal en de crank niet op de juiste plaats zit.

Om dit probleem op te lossen draai je de pedalen twee slagen los en draai je ze daarna opnieuw stevig aan.

MIJN TOESTEL STAAT NIET STABIEL

Zijn de schroeven van je fiets stevig aangedraaid?
stabiliteit EB 140

1. Draai alle zichtbare schroeven aan.

2. Draai de afstelwieltjes opnieuw aan.

Zijn de poten juist afgesteld?
stabiliteit EB 140

Draai aan de regelknoppen aan de achterpoot om het toestel stabiel te zetten.

OVERZICHT VAN DE ONDERDELEN

Doorsnede van de fiets
Doorsnede EB 140
Slaag je er niet in om het probleem op te lossen of vind je het antwoord niet? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

ONDERHOUD VAN MIJN PRODUCT

Hij zorgt voor jou, dus waarom niet iets terugdoen? Regelmatig onderhoud is cruciaal om ervoor te zorgen dat je toestel optimaal blijft functioneren en langer meegaat. Ontdek hier al onze onderhoudstips.
ONDERHOUDSTIPS

1. Veeg de transpiratie na elke trainingssessie af.

2. Maak het toestel na elke sessie schoon met een zachte, vochtige doek.

3. Controleer regelmatig of je hometrainer nog stabiel staat, en of de schroeven nog goed zijn aangedraaid. Maak hiervoor gebruik van de handleiding.

OPBERGTIPS

Niet op een vochtige plek opbergen, niet buiten laten staan.

GEBRUIKSBEPERKING

Enkel voor thuisgebruik.

Maximum gewicht gebruiker: 110 kg.

IK HERSTEL MIJN PRODUCT

Je wilt je toestel graag zelf repareren, maar je weet niet hoe dat moet? Hier vind je alle filmpjes om jouw toestel te herstellen.
1/ Hoe vervang je de pedalen van de DOMYOS EB 140
  • 1/ Hoe vervang je de pedalen van de DOMYOS EB 140
    1/ Hoe vervang je de pedalen van de DOMYOS EB 140
  • 2/ Hoe vervang je het stuur van de DOMYOS EB 140
    2/ Hoe vervang je het stuur van de DOMYOS EB 140
  • 3/ Hoe vervang je de voedingskabel van de motor van de DOMYOS EB 140
    3/ Hoe vervang je de voedingskabel van de motor van de DOMYOS EB 140
  • 4/ Hoe vervang je de snelheidssensor van de Domyos EB 140
    4/ Hoe vervang je de snelheidssensor van de Domyos EB 140
  • 5/ Hoe vervang je de bovenste displaykabel van de Domyos EB 140
    5/ Hoe vervang je de bovenste displaykabel van de Domyos EB 140
  • 6/ Hoe vervang je de onderste displaykabel van de Domyos EB 140
    6/ Hoe vervang je de onderste displaykabel van de Domyos EB 140
  • 7/ Hoe vervang je de spanrol van de Domyos EB 140
    7/ Hoe vervang je de spanrol van de Domyos EB 140
  • 8/ Hoe vervang je de drijfriem van de Domyos EB 140
    8/ Hoe vervang je de drijfriem van de Domyos EB 140
  • 9/ Hoe vervang je het vliegwiel van de Domyos EB 140
    9/ Hoe vervang je het vliegwiel van de Domyos EB 140
  • 10/ Hoe vervang je de motor van de Domyos EB 140
    10/ Hoe vervang je de motor van de Domyos EB 140
  • 11/ Hoe vervang je de stuurpen van de Domyos EB 140
    11/ Hoe vervang je de stuurpen van de Domyos EB 140
  • 12/ Hoe vervang je de display van de Domyos EB 140
    12/ Hoe vervang je de display van de Domyos EB 140
  • 13/ Hoe vervang je het zadel van de Domyos EB 140
    13/ Hoe vervang je het zadel van de Domyos EB 140
  •  Hoe vervang je de carters van een Domyos EB 140
    Hoe vervang je de carters van een Domyos EB 140