Mijn kampeertent opzetten
Ontdek de specifieke filmpjes voor al onze modellen hieronder!
REF: 8513471, 8553542, 8576112, 8576111, 8641759
Heb je onlangs een tent gekocht en zit je met vragen of heb je een probleem? Geen nood, we zijn er om je te helpen.
Deze informatie geldt voor al onze modellen van de kampeertent MH100.
Ontdek de specifieke filmpjes voor al onze modellen hieronder!
Bekijk hieronder de filmpjes specifiek voor elk model tent.
Download nu de Decathlon Camp-app en ontdek alle instructiefilmpjes voor het opzetten en afbreken van jouw tent.
Om onaangename verrassingen te vermijden wanneer je je tent opzet, controleer je vooraf een paar dingen zodat je met een gerust hart kan vertrekken.
- Haal je tent uit de zak en laat ze goed luchten om eventuele vieze geurtjes te verwijderen, maak schoon indien nodig (zie ons onderhoudsadvies hieronder).
- Kijk je uitrusting na: zijn er geen tentstokken gebroken, zijn alle scheerlijnen in goede staat, zitten alle haringen erbij enz.
- Controleer het tentdoek en grondzeil op gaatjes
- Probeer de ritsen om te zien of ze werken zoals het moet
Voordat je je tent opzet, moet je een goed plekje uitkiezen. Een paar tips om je te helpen de perfecte plek te vinden:
- Zoek een vlak en relatief vrij stuk grond (geen steentjes, takken ...) zodat je goed slaapt en beschadiging van je tent voorkomt
- Zet je tent niet te dicht bij water op, om een aantal redenen: vochtigheid, insecten, de kans dat het water stijgtβ¦
- Probeer een plek te vinden die zoveel mogelijk beschut is tegen de wind zodat je tent niet te veel klappert, bijvoorbeeld dicht bij lage struiken. Zorg er in ieder geval voor dat de wind niet op de ingang van je tent staat
- Kies bij fris weer een plek die 's ochtends zon krijgt zodat je het niet te koud krijgt.
Het is belangrijk dat je eerst het grondzeil goed legt. Pak je tent beet bij de lussen onderaan en leg het grondzeil goed open zodat je een mooi vlak oppervlak krijgt, dan kan je de tent makkelijker opzetten. Steek dan alle tentstokken in elkaar voordat je ze door de tunnels begint te schuiven, om sneller en efficiΓ«nter te werken.
Span de scheerlijnen niet te strak aan, zorg dat ze nog wat speling hebben zodat je tent beter bestand is tegen plotse windstoten.
De haringen steek je in een hoek van 45Β° in de grond, weg van de tent.
Al onze tenten worden in het laboratorium getest op waterdichtheid: daar worden ze 3 uur lang blootgesteld aan 200 l water per uur en per vierkante meter. Daarna testen onze experts ze ook nog eens in echte omstandigheden in de praktijk.
Om de windbestendigheid van onze tenten na te gaan, testen we ze in een windtunnel, op een draaiplatform.
De specifieke gegevens over de weerbestendigheid van jouw tent vind je op de productfiche op de website van Decathlon.
Dat is een tent die koeler en donkerder is zodat je beter slaapt! Fresh & Black is een technologie waar Decathlon het patent op heeft en die bestaat uit specifieke materialen die zonnestraling weerkaatsen en isoleren. Zo blijft het koeler in de tent. Vergeet niet 's avonds je tent te ventileren om optimaal van die technologie te profiteren!
Diverse regenbuien in de loop van de dag, warme lucht die in de tent blijft hangen terwijl het buiten afkoelt, de warmte van je eigen lichaam ... allemaal dingen die ertoe kunnen leiden dat er zich condens vormt in je tent. Een paar tips om dat verschijnsel te vermijden:
- Zet de ventilatieopeningen van je tent zoveel mogelijk open, zelfs als het regent
- Span je tent goed strak op wanneer je ze opzet, om te vermijden dat het water zich verzamelt op plaatsen waar het doek doorhangt
- Zet je tent niet te dicht bij water op, maar kies een beschutte plek waar temperatuur en vochtigheid gereguleerd worden.
Zie je toch condensdruppels, dan kan je die zachtjes wegvegen met een doek. Ventileer je tent zoveel mogelijk. Zet de deur open zodat de binnenkant kan drogen.
Correct gebruik
Zet je tent op met de voordeur dicht om te vermijden dat het tentdoek te veel uitrekt wanneer je de stokken rechtzet Span de scheerlijnen niet te hard aan, als er te veel spanning op het tentdoek staat zou het beschadigd kunnen raken. Stel je tent tot slot niet overmatig bloot aan zon want uv-straling kan voortijdige slijtage veroorzaken.
Reinigen
Maak je tent schoon met helder water of eventueel met een beetje afwasmiddel indien nodig, maar gebruik nooit schoonmaakproducten. Spoel je tent goed na als je klaar bent.
Drogen
Het is belangrijk dat je je tent na het reinigen goed laat drogen om schimmelvorming te vermijden. Als je er thuis de ruimte voor hebt, zet je je tent op en open je alle deuren zodat deze sneller kan drogen. Heb je daar geen plek voor, dan haal je alle delen uit elkaar en leg je ze goed open.
Vergeet niet om ook de tentzak goed te laten drogen.
Opbergen
Berg je tent op een droge plek op, bij kamertemperatuur. Vergeet de deur niet te sluiten zodat je de tent de volgende keer gemakkelijker kan opzetten.
Opnieuw waterdicht maken
Verschillende factoren kunnen de waterdichtheid van je tent aantasten, zoals langdurige blootstelling aan de zon, schuren tegen de buitentent of zelfs gewoon natuurlijke slijtage.
Daarom raden we aan om het tentdoek minstens eens per jaar in te spuiten met een waterdichtmakende spray.
Profiteer van de vakkennis van onze teams en maak online een afspraak voor een van de volgende diensten van onze werkplaats.
Een ring van een tentstok vervangen
Het elastiek van een tentstok vervangen
Montage tentstok prijs
De buitentent vervangen
Kies het model van jouw tent en vind alle beschikbare losse onderdelen zodat je zelf reparaties kan uitvoeren. Voor de reparatie van tentstokken is er een handig schema om het defecte stuk te vinden en de correcte lengte te zien.
Bekijk de technische tekening met de afmetingen van je tentstokken. Klik hier.
Bekijk de technische tekening met de afmetingen van je tentstokken. Klik hier.
Bekijk de technische tekening met de afmetingen van je tentstokken. Klik hier.
REPARATIEFILMPJES
In de volgende filmpjes zie je hoe je diverse reparaties zelf kan doen.
ER ZIT EEN SCHEUR IN MIJN BUITEN- OF BINNENTENT
Je kan het gat gewoon dichten met een lapje of met tape. We raden aan om het lapje of de tape aan de binnenkant van je buiten- of binnentent te plakken, dan blijft het beter zitten.
Zelfklevende reparatielapjes
Reparatietape
Je gebruikt je tent niet meer en weet niet wat je ermee moet doen? Gooi deze niet weg, maar verkoop ze op het Decathlon tweedehandsplatform! Vul online alle gegevens over je product in. Wij geven je dan de beste oplossingen om het te verkopen, daarna kan je het naar de winkel brengen om de procedure te voltooien.
Mh100 2p
Mh100 fb 2p
Mh100 xl fb 2p
Mh100 3p
Mh00 fb 3p
Mh100 xl fb 3p
Mh100 ultra fresh 3p