velo_enfant_draisienne_decathlon_btwin

REF: 8871221

KINDERFIETS 3-5 JAAR 14 INCH DISCOVER 100 WIT

2024

Welkom op de klantendienstpagina van de 14 inch 2-in-1 fiets Discover 100! Bekijk alle informatie om deze kinderfiets goed te monteren, gebruiken, onderhouden en repareren.
Als je goed voor de fiets zorgt, kan hij nog heel lang gebruikt worden. En daar zijn we alleen maar dankbaar voor!

EERSTE GEBRUIK

HOE MOET IK DE HOOGTE VAN HET ZADEL EN HET STUUR AFSTELLEN VOORDAT MIJN KIND HET EERSTE TOCHTJE MAAKT? 

Het is belangrijk om de hoogte van de zadelbuis en van het stuur af te stellen op de lichaamsbouw van je kind. Op de zadel- en stuurbuis staat een aanduiding tot waar de buis zéker in de zadel- of stuurhals moet zitten. Die indicatie mag om veiligheidsredenen nooit zichtbaar zijn (let dus op dat je dit teken nooit overschrijdt).  

Om de hoogte van het zadel juist af te stellen laat je je kind op het zadel zitten, doe je de crank helemaal naar beneden en zet je de hiel van je kind op het pedaal: het zadel staat op de juiste hoogte als het been van je kind gestrekt is. Zorg er ook voor dat, als je kind op het zadel zit, het met de tenen de grond kan raken. 

NIEUW KINDERFIETS - B'TWIN Kids - 14 inch 500 Robot: handleiding, reparatie (kopie): handleiding, reparatie

HOE MOET IK DE V-BRAKES GOED AFSTELLEN? 

Zo test je of de remmen goed werken: hou de fiets bij het stuur vast en loop ernaast. Bedien de rechterhendel voor de achterrem of de linker voor de voorrem. Het wiel dat je wil testen moet blijven stilstaan. De remblokjes mogen niet over de zijkanten van de velgen schuren.Als je merkt dat de remmen niet voldoende werken of dat het wiel schuurt, dan kun je het volgende doen: Er zit een draaiwieltje voor de remhendel. Als je het wieltje met de klok mee aandraait, dan span je de rem aan (= harder remmen). Als je het wieltje tegen de klok in aandraait, dan maak je de rem losser (= zachter remmen en remblokjes staan verder van de velg).Je moet de afstelling van de rem regelmatig nakijken.

WAT IS DE JUISTE BANDENDRUK VOOR DEZE 14"-FIETS?

De aanbevolen druk staat steeds aangeduid op de zijkant van elke band. We raden je dan ook aan om de banden op te pompen tot de druk die wordt weergegeven op de zijkant van de banden. De druk kan verschillen afhankelijk van het type band. 

Knijp met je vingers in de band om te zien of hij voldoende is opgepompt: hij moet stevig zijn maar je moet er wel nog een beetje in kunnen knijpen. 

HOE MONTEER JE DE PEDALEN (CRANKS) OM VAN HET LOOPFIETSJE EEN FIETS TE MAKEN? 

Je kunt de pedalen heel eenvoudig en zonder gereedschap monteren. Je kunt de stappen bekijken in het filmpje. In enkele seconden ben je helemaal klaar!

de pedalen van de 2-in-1 loopfiets/kinderfiets B'TWIN DECATHLON monteren

VERGEET JE FIETSHELM NIET!

KINDEREN JONGER DAN 12 JAAR RADEN WE STERK AAN OM OP DE FIETS EEN HELM TE DRAGEN. VEILIGHEID STAAT VOOROP!

Bekijk alle verschillende fietshelmen voor kinderen van DECATHLON.
Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en kleuren en geschikt voor elk hoofd en de voorkeuren van alle kinderen.

casque_velo_enfant_decathlon

COMPATIBELE ACCESSOIRES

1. FIETSSTANDAARD: HOE PLAATS JE HEM OP DE KINDERFIETS?

Je hebt de mogelijkheid om de 2-in-1 kinderfiets van 14 inch uit te rusten met een compatibele fietsstandaard. In dit filmpje zie je hoe je de fietsstandaard kan monteren. We leggen het je tot in de puntjes uit! 

2. DE FIRSTBELL-FIETSBEL

Je kan een bel op de fiets bevestigen zodat je kind kan laten horen dat het eraan komt. Ons productontwikkelingsteam heeft deze bel specifiek ontworpen voor de kleine handen van jonge fietsers. 
De bel kan op twee manieren rinkelen: druk je boven op de bel, dan hoor je een "toet"-geluid, raak je de bel aan de zijkant aan, dan hoor je een "tring"-geluid! We hebben deze grappige fietsbel ontwikkeld zodat je kind op een leuke manier kan leren om zichzelf op de fiets aan te kondigen!

bel-fiets-14inch
3. BALANSTRAINER VOOR KINDERFIETS

Wil je je kind helpen om te leren fietsen? De balanstrainer is geschikt voor kinderfietsen van 14 en 16 inch.

4. DRAAGRIEM

Werken de benen even niet mee? Dat overkomt de beste!
Ons team ontwikkelde een draagriem die je makkelijk onder het zadel van de fiets kun vastmaken met de twee clips. Heeft je kind een moeilijk moment of wil het gewoon even een pauze? Met onze riem kan je het fietsje makkelijk meedragen over je schouder of voorttrekken. 

riem om de kinderfiets te dragen
5. SPATBORDEN

Rijdt je kind graag in de plassen? Dat begrijpen we, er is niets leuker dan dat!
Om je kind zo goed mogelijk tegen opspattend water te beschermen, kan je spatborden op de fiets van 14 inch bevestigen.

6. ZIJWIELTJES TOEVOEGEN?

Wil je zijwieltjes toevoegen aan je kinderfiets van 14 inch? Dat kan! Dit zijn de wieltjes die je met deze kinderfiets kan gebruiken. 
Je kan ze heel eenvoudig bevestigen: ...

COMPATIBELE ACCESSOIRES

ONDERHOUD VAN DE 2-IN-1 LOOPFIETS/KINDERFIETS

HOE MOET IK DE KETTING VAN DE KINDERFIETS SMEREN? 

Je kunt een "All in One"-product gebruiken om de ketting van de kinderfiets te reinigen, te smeren en te beschermen (te verkrijgen in de Decathlon-winkels). Dat is een heel handig alles-in-één product.

Draai het pedaal van de kinderfiets zachtjes rond zodat de ketting meedraait, en spuit over de hele lengte van de ketting. 

Laat enkele minuten drogen. 

HOE MOET IK DE KINDERFIETS REINIGEN?

Als je merkt dat de kinderfiets vuil is van de ritjes door modder, regen en stof, kun je hem snel even een wasbeurt geven.

 

Is hij vooral stoffig? Dan is de oplossing heel eenvoudig: gebruik een droge doek om de fiets te reinigen. Als er modder of hardnekkiger vuil op zit kun je hem schoonmaken met een emmer warm water en een spons (of een natte doek) met zeep of een reinigingsproduct voor fietsen. Zo kun je de vuile onderdelen van de fiets te lijf gaan (frame, vork, stuur, wielen).

 

WIST JE DAT? Gebruik geen harde waterstraal om de fiets van je kind te reinigen: sommige onderdelen zijn nogal gevoelig!

 

Als je klaar bent, hoef je enkel de fiets nog droog te wrijven met een doek om roestvorming te vermijden.Je kunt ook nagaan of alle klemmen en de wielen goed aangespannen zijn. Als dat niet zo is kun je ze met een geschikte sleutel vastdraaien.

HOE MOET IK DE HANDVATTEN VAN DE KINDERFIETS REINIGEN?

Reinig ze met een natte doek en zeep of afwasmiddel, droog ze met een droge doek, en klaar!

HOE MOET IK DE FIETS STALLEN?

 

We raden je aan om de 14"-fiets op een droge plek te stallen. Het is heel belangrijk dat hij niet nat wordt.

IK HEB EEN PROBLEEM

Hoe moet ik de kettingkast van een kinderfiets verwijderen om de binnenband te vervangen? 

Waarom moet ik de kettingkast van de 14 inch-fiets demonteren? Dat is noodzakelijk om het achterwiel te bereiken om bijvoorbeeld de binnenband te vervangen. 

 

HET ACHTERWIEL VAN DE KINDERFIETS:

 

STAP 1: Neem plaats aan de rechterzijde van de fiets. Draai met een steeksleutel van 15 mm het rechterpedaal los (tegen de klok in).

Doe nu hetzelfde aan de andere kant: Neem plaats aan de linkerzijde van de fiets. Draai met een steeksleutel van 15 mm het linkerpedaal los (met de klok mee).

 

STAP 2: Verwijder met een platte schroevendraaier, de elastomeren ring aan de bovenkant van de kettingkast, en breng die tot helemaal bovenaan de zadelbuis. Maak hem vast aan de zadelklem zodat hij niet weer naar beneden zakt.

Doe nu hetzelfde met de tweede ring die zich onderaan de kettingkast bevindt.

 

STAP 3: schroef de moer van de kettingkast los (op de as van het achterwiel) met een steeksleutel van 15 mm, en doe dit aan elke kant van het wiel.

Verwijder de platte sluitring. Doe de crank naar voren (zie foto) om de kettingkast gemakkelijker los te maken. Nu kun je de kettingkast verwijderen. Neem hiervoor de achterkant van de kettingkast vast en neem die helemaal weg.  Doe nu hetzelfde aan de andere kant.

 

STAP 4: draai de wielmoer los met een sleutel van 14 mm. Verwijder daarna de moer en de getande sluitring (de getande sluitring heeft bovenaan groefjes).

 

STAP 5:  duw het achterwiel naar voren om de ketting los te maken.  Haal dan de ketting eraf. Haal het wiel uit zijn behuizing door het naar achteren te trekken. (opgelet: het wiel blijft verbonden met de fiets via de trommelrem). Haal de platte sluitring weg aan de rechterkant.

 

NU KUN JE EINDELIJK BIJ DE BAND EN DE BINNENBAND! 

Je kunt de band waar nodig vervangen, of het lek in de binnenband herstellen. 

 

HOE VERVANG IK EEN WIEL OF EEN BINNENBAND?

Gebruikshandleiding

Ben je op zoek naar meer informatie over de montage of het gebruik van de fiets? Klik op de link hieronder om de handleiding in pdf-formaat te downloaden: