loopfiets-evolutief-klantendienst-btwin-decathlon

REF: 8577535, 8577536

2-IN-1 LOOPFIETS VOOR 1-3 JAAR

2022

Is je kind klaar voor de eerste stapjes in de fietswereld? Onze 2-in-1 loopfiets groeit mee met je kind en is goed voor de motorische ontwikkeling van kinderen van 1 tot 3 jaar (73-95 cm).

We raden aan om de loopfiets voor het eerste gebruik goed (in de hoogte) af te stellen, zodat je kleintje dit nieuwe vervoermiddel kan leren kennen.
Dit meegroeiende model is in drie verschillende hoogteniveaus verstelbaar, zodat het een aantal maanden meegroeit met de eerste ontdekkingsactiviteiten van de allerkleinsten.

Ontdek al ons advies over het monteren van de loopfiets, het afstellen ervan en het onderhoud tijdens de hele levensduur van het product!

Montage van de loopfiets

Wist je dat? de tool om de wielen mee af te stellen zit in de loopfiets

Om de loopfiets eenvoudig van stand te wisselen, hebben we een tool voor het afstellen van de achterwielen van de loopfiets direct in het frame ingewerkt.
Zo hoef je geen uren meer te zoeken naar het juiste gereedschap... ;)

geïntegreerde tool loopfiets decathlon
Hoe monteer je de 2-in-1 loopfiets van b'twin?

Je hebt onlangs een loopfiets van B'TWIN gekocht. Bij het uitpakken zal je merken dat de loopfiets uit meerdere onderdelen bestaat.
De handleiding zit ook in de doos en hierin wordt uitgelegd hoe je de loopfiets in elkaar zet.

Je moet de fiets dus eerst in elkaar zetten! Wees gerust, we begeleiden je hierbij stap voor stap...
Je zult de volgende onderdelen in het pakket vinden: het frame met zadel, de vork met klem, het stuur en de vier wielen.  Je vindt ook een kleine tool om de stuurklem mee aan te draaien. (tot in detail uit te leggen: vastgeplakt in de doos??)

STAP 1:
Haal de klem van de vork (gebruik waar nodig het gereedschap) en steek de vork in het frame. (Let hierbij goed op de richting: bekijk de afbeelding in de handleiding).

STAP 2:
Zet de klem op de vork. Steek vervolgens het stuur in de vork (let opnieuw op de juiste richting, zie de handleiding) en draai de klem aan met het meegeleverde gereedschap.

STAP 3: DE WIELEN
Je zult zien dat de wielen al in elkaar zitten. Draai voor de montage eerst de schroef en de bout los van de wielsteun en steek die vervolgens in het frame.
Let hierbij op twee zaken:
- afstelling van de stabiliteit: wiel aan de binnen- of buitenkant, afhankelijk van de gewenste stabiliteit.
- afstelling van de hoogte: 3 posities mogelijk, afhankelijk van de lengte van je kind. (bekijk het onderdeel "hoe stel ik de hoogte van de loopfiets goed af?"

en je fiets is klaar!

HOE MONTEER JE DE 2-IN-1 LOOPFIETS VAN B'TWIN?

De fiets goed afstellen

Hoe stel ik de hoogte van het stuur en de wielen goed af?

AFSTELLEN VAN HET STUUR
Je kunt het stuur verstellen tot aan de lijnen die je op de stuurbuis vindt.
De verticale lijnen geven de maximale hoogte weer, die je niet mag overschrijden.

AFSTELLEN VAN DE HOOGTE VAN DE WIELEN
Je kunt de hoogte van de wielen afstellen zodat je kind in een houding kan voortbewegen waarin hij of zij zich goed kan ontwikkelen. Je stelt de hoogte van de wielen af op basis van de lengte van het kind: als je kind op het zadel zit, moeten de voeten in het begin plat op de grond komen.

Kinderen groeien snel, controleer daarom regelmatig of het zadel en het stuur nog op de juiste hoogte staan.

video-afstelling- 2-IN-1-LOOPFIETS B'TWIN

Afstellen van de wielen: stabiele stand (4 wielen) en fietsstand (2 wielen)

AFSTELLEN VAN DE POSITIE VAN DE WIELEN (stabiele stand of fietsstand).
Stel de hoogte van de wielen goed af, zodat je kind in een houding kan voortbewegen waarin hij of zij zich vol vertrouwen kan ontwikkelen.

Aan het begin moeten de voeten de grond plat raken als het kind op het zadel zit.

Als je merkt dat je kind zich op het gemak voelt met afzetten en wat snelheid begint te maken, of dat de wielen in de weg zitten, kan je de loopfiets van stand veranderen:
Zet de wielen aan de binnenkant om over te gaan op de fietsstand (minder stabiel). Je kind zal met veel plezier spelen met het evenwicht.

2-IN-1 LOOPFIETS B'TWIN

Buiten? denk aan een helm

Een fietshelm dragen van jongs af aan, dat is nog eens een goed plan!

We raden aan om vanaf een leeftijd van 1 jaar de kleinsten aan te wennen een helm te dragen op al hun mini-expedities op de loopfiets buitenshuis. Door ze dat al zo jong aan te wennen, zullen ze het vanzelfsprekend vinden ook een helm te dragen als ze klaar zijn voor de overstap naar een echte fiets!

Bij DECATHLON vind je fietshelmen voor peuters en kinderen, speciaal voor hen ontwikkeld door onze teams. Die helmen zijn getest en goedgekeurd door DPH (Decathlon Head Protection). Dat DECATHLON-team houdt zich alleen maar bezig met de ontwikkeling van helmen en is gevestigd in het B'TWIN VILLAGE in Rijsel.

helm loopfiets 1 jaar

Compatibele accessoires

Stuurtas voor loopfiets

Neemt je kleine avonturier zijn of haar snack of knuffel overal met zich mee, zelfs bij de eerste stappen met de loopfiets? Dan is deze tas de ideale oplossing, speciaal ontwikkeld om vast te maken aan het stuur van een loopfiets of 14"- of 16"-fiets.

stuurtas voor loopfiets

Ik onderhoud mijn loopfiets

Hoe moet ik de loopfiets stallen?

We raden je aan om de loopfiets op een droge plek te stallen.  Het is heel belangrijk dat hij niet nat wordt.

De levensduur van de loopfiets hangt af van het gebruik, het onderhoud en de plek waar hij gestald wordt.
Hoe vochtiger en zouter de omstandigheden (zeelucht), hoe sneller het product zal roesten, en hoe korter zijn levensduur zal zijn.
Het is dus belangrijk om het schoon en op een droge plek te stallen.

Hoe moet ik de loopfiets schoonmaken?

Als de loopfiets na enkele tochtjes buitenshuis wat vies is geworden, kan je hem een kleine wasbeurt geven.

Is hij vooral stoffig? Dan is de oplossing heel eenvoudig: ga er gewoon met een droge doek over om hem schoon te maken. Modder en ander hardnekkiger vuil verwijder je het beste met een emmer warm water en een spons (of een natte doek) met zeep of een reinigingsproduct voor fietsen. Zo kun je de vuile delen van de fiets te lijf gaan (frame, vork, stuur, wielen).

WIST JE DAT? Gebruik geen hogedrukreiniger om de loopfiets schoon te maken: sommige onderdelen kunnen hier niet zo goed tegen!

Ben je klaar met schoonmaken? Droog de fiets dan af met een droge doek zodat hij niet gaat roesten. Check meteen ook of de klemmen en de wielen nog goed vastzitten. Als dit niet het geval is, draai je ze dan even een slag aan.

Hoe kun je de handgrepen van de loopfiets schoonmaken?

Reinig ze met een natte doek en zeep of afwasmiddel, droog ze met een droge doek, en klaar!

Onderdelen

Moet je een van de onderdelen van de loopfiets vervangen? Richt je tot een van de vakmensen in het atelier van een DECATHLON-winkel. Zij kunnen het onderdeel dat je nodig hebt voor je nabestellen.
Je kunt over enkele maanden de compatibele onderdelen die geschikt zijn voor de loopfiets (en de verschillende kleuren!) op het internet terugvinden. We doen ons best om dit zo snel mogelijk op te zetten. Bedankt voor je vertrouwen!

Handleiding van de 2-in-1 loopfiets