FEL540

Ref: 8607943

EL540 BLACK

2022

Verkocht sinds: 2022

Ons team ontwikkelde een crosstrainer waarmee je thuis aan cardiotraining kan doen. Het apparaat is ook geschikt om je hele lijf strakker te maken.

Mogen je sessies wat intensiever? Op de EL540 kan je lange passen maken om nog doeltreffender te trainen. Bovendien wek je de energie voor je crosstrainer zelf op, hij heeft geen stopcontact nodig!

Vliegwiel van 9 kg.
Met wieltjes om eenvoudig te verplaatsen, een stopcontact is niet nodig.

Montage en eerste gebruik

Je koos voor een product van het merk DOMYOS en we danken je voor je vertrouwen.Β
Klik op het filmpje om aan de slag te gaan met je apparaat, we leggen je stap voor stap uit hoe je het monteert.

EL540 BLACK

Eerste gebruik

Informatie nodig over het (eerste) gebruik van je product? Of wil je trainingsadvies? We hebben het allemaal!

Ingebruikname

Je EL540-crosstrainer is uitgerust met een zelfaandrijvingssysteem, je hoeft hem dus niet op een stopcontact aan te sluiten.

Na een paar seconden trappen wordt de console ingeschakeld.
Door te bewegen wek je stroom op en gaat de console automatisch aan.

Meer informatie vind je in de handleiding hieronder.

Basisinstellingen

Ga voor je begint na of alle schroeven van je apparaat stevig zijn aangedraaid.
Zo vermijd je storend lawaai en ongemak tijdens het trainen.

Controleer ook of de verstelvoetjes correct zijn afgesteld zodat je crosstrainer niet kan wiebelen terwijl je traint.

Vergeet tot slot niet om de paslengte in te stellen volgens je lichaamslengte.

Trainingsbegeleiding

Ontdek alle fitnessinformatie en -trends (training, voeding, materiaal, advies ...) op onze site die volledig gewijd is aan trainingsbegeleiding.

Onderhoud van de el540

Je apparaat zorgt goed voor jou, zorg dus op jouw beurt ook goed voor je apparaat.Β
Regelmatig onderhoud is essentieel voor een optimale werking en levensduur, lees dus zeker ons onderhoudsadvies.

Opbergadvies

Je EL540 is niet gemaakt om buiten te blijven staan.
Hij moet dus verplicht binnen worden opgeborgen.

Bovendien wordt sterk aanbevolen om hem niet op te bergen op een plaats met grote temperatuurschommelingen en/of waar het vochtig is (veranda, garage ...).
De elektronische en mechanische onderdelen zijn niet bestand tegen dergelijke omstandigheden.

Gebruiksbeperking

Max. gewicht gebruiker: 130 kg.
Uitsluitend voor thuisgebruik.

Problemen met het display

Je apparaat is correct opgesteld maar je hebt problemen tijdens het gebruik?Β
Raadpleeg hier onze FAQ.

Het display gaat niet aan

1. Klik het display los uit zijn houder en trap een paar seconden om te kijken of aan de achterkant van het display een lichtje gaat branden.

Het lichtje brandt = display HS (ga naar de rubriek "assistentie vragen").

2. Het lichtje brandt niet = Controleer of de kabel goed insteekt aan de achterkant van het display en in de stuurbuis.

De kabel zit goed in maar het lichtje brandt nog steeds niet = ga naar de rubriek "assistentie vragen".

PROBLEMEN MET HET DISPLAY
De display toont niet de juiste eenheden

1. Ga na of de schuifknop op de achterkant van het display (zie afbeelding) op het juiste type apparaat staat.

VE = crosstrainer / RO = roeitrainer / VM = hometrainer

2. Controleer de meeteenheid op het display.

Het display geeft standaard de afstand in km en de snelheid in km/u.

Om de eenheid te veranderen:

- Schakel het display uit

- Druk gedurende 3 seconden op de knop "OK" in het midden tot KM of MI op het scherm verschijnt

- Selecteer de gewenste eenheid met de knoppen "+ -"

- Druk op de knop "OK" in het midden om te bevestigen, het display keert automatisch terug naar het beginscherm

Display keuze ve vm ro
Ik heb een probleem met de hartslagmeting

1. Controleer aan de achterkant van het display of de kabel die uit het stuur komt correct is aangesloten.

2. Maak je handen licht vochtig en plaats beide handen op de sensoren.

HARTSLAGMETING EL120
Foutmelding "e1"

In dit geval moet het display worden vervangen.

Als je crosstrainer nog binnen de garantieperiode van 2 jaar valt, ga dan direct naar de rubriek "assistentie vragen".

Zo niet, dan kan je een nieuw display vinden in de rubriek "ONDERDELEN" verder op deze pagina.
Dit onderdeel kan je ook bestellen bij het atelier van je Decathlon-winkel.

Code e2 of e3Β verschijnt op mijn console

De foutmeldingen E2 en E3 wijzen op een slecht contact in de aansluiting.

1. Controleer of de hoofdkabel aan de achterkant van het display correct is aangesloten en niet beschadigd is (kabel losgekomen, gekneld, stekker stuk ...).

2. Als het probleem aanhoudt, controleer dan op dezelfde manier de kabelaansluiting onder aan de stuurbuis.

Als het probleem aanhoudt, maak dan een hulpvraag aan.

Foutmelding
Het display blijft op nul staan

1. Controleer aan de achterkant van het display of alles correct is aangesloten.

2.Β Controleer bij de verbinding tussen stuurbuis en frame of de aansluiting correct is.

FAQ DISPLAY BLIJFT 0 VE VM
Problemen met de app voor cardiofitness

Het apparaat werkt normaal maar je hebt problemen met de app?Β
Klik op "MIJN APP" voor mogelijke oplossingen.

De crosstrainer maakt lawaai

Maakt je crosstrainer lawaai tijdens het sporten of staat hij niet stabiel? Mogelijk vind je de oplossing in de FAQ hieronder.

Een regelmatig klikgeluid (bij elke trapbeweging)

Controleer eerst of je crosstrainer stabiel staat door de verstelvoetjes vooraan en achteraan aan te passen.

Als het lawaai aanhoudt, ga je na of de schroeven van de voetplankarmen en de beweegbare armen goed zijn aangedraaid.
Door de belasting tijdens het gebruik, kunnen sommige schroeven los komen te zitten na verloop van tijd.

Knarsend geluid

Ga na of alle schroeven goed aangedraaid zijn.
Een schroef die los zit, kan immers speling veroorzaken en dat kan geknars geven.

DE CROSSTRAINER MAAKT LAWAAI
De hometrainer staat niet stabiel

Als je crosstrainer niet stabiel staat, moet je de verstelvoetjes bijregelen. Je vindt ze aan weerskanten van de steun achteraan.

EL520 (2022) Afstelling stabiliteit

Onderdelen

EL 540 PLOFTEKENING
FEL520

Onderdelen voor dit product bestellen

Β

ONDERDELEN NODIG VOOR JE CROSSTRAINER?

De crosstrainer laten onderhouden / repareren

DIENSTEN EN ADVIESPRIJZEN VAN HET ATELIER BEKIJKEN

Handleidingen

• handleiding

Heb je de handleiding van je product nodig? Klik hier om ze te downloaden.

FEL520

Onze beloftes

Domyos geeft bij normaal gebruik 5 jaar garantie op het frame en 2 jaar op onderdelen en werkuren, te rekenen vanaf de aankoopdatum (waarvan de kassabon als bewijs geldt).