ELOPS 520 HOOG FRAME BORDEAUX

Ref: 8378494

ELOPS 520 HOOG FRAME BORDEAUX

2016

Ontworpen om dagelijks in de stad te fietsen… en ervan te genieten!

Comfortabele stadsfiets (type Hollandse fiets), met voordrager (platform) en antirotatieveer om de fiets te begeleiden in de bochten en voor een betere stabiliteit bij stilstand.

Eerste gebruik

Hoe moet ik mijn fiets afstellen voor mijn eerste rit?

Voor je aan je eerste fietstocht begint, is het noodzakelijk dat je fiets goed is afgesteld (als dat nog niet in de winkel is gebeurd) en dat je banden goed zijn opgepompt (zie rubriek hieronder). Hiervoor heb je een allensleutel nr. 6 nodig.

Kijk hiervoor aandachtig naar onderstaand filmpje:

Wat is de juiste spanning voor mijn banden?

De ideale bandenspanning ligt op 3,5 bar.

LET OP: Ga niet onder deze spanning, zodat je banden beter bestand zijn tegen lekrijden en je een optimale verhouding comfort/rendement hebt.

ELOPS 520 HOOG FRAME BORDEAUX
Hoe gebruik ik mijn dynamo op de juiste manier?

Volg de aanbevelingen in het filmpje hieronder om je dynamo te gebruiken zonder je band te beschadigen:

Welke draagsystemen zijn compatibel met mijn fiets?

Voor jouw fiets werd er een voordrager ontworpen (een platform voor dit model).

Hieronder vind je het montagefilmpje voor dit accessoire (met jouw fiets).

Verkies je echter een mand in plaats van een platform, dan kun je dit onderdeel meteen in je DECATHLON-winkel aankopen, met referentie 8375474.

Handleiding en software

Ik heb een probleem

Mijn verlichting werkt niet

Als je verlichting niet werkt, kan dat verschillende redenen hebben:

1 - Check of de dynamo goed tegen je band is geplaatst

2- Check of de dynamo goed is aangesloten

3- Kijk naar het filmpje hieronder om de elektrische aansluitingen te checken (wetende dat een licht niet werkt als de twee contacten zo zijn geplaatst dat ze kortsluiting veroorzaken)

4- Als het nog niet werkt, neem dan contact met ons op via de helpdesk of ga naar je dichtstbijzijnde Decathlon-winkel

Mijn fiets remt niet voldoende af

De remkwaliteit hangt van tal van parameters af.

Je remmen werken niet goed als je een geluid hoort bij het remmen of als je remgrepen "slap" aanvoelen als je ze gebruikt.

Volg de stappen hieronder om dit op te lossen:

1- Check de positie van de remblokjes

Ze moeten het profiel van de velg volgen zonder de band te raken. Ideaal zijn ze op 1 mm afstand van de velg geplaatst, met 0,5 mm extra ruimte aan de achterkant van het remblokje (zodat de remblokjes niet exact parallel lopen met de velg, want dat veroorzaakt het geluid)

2- Stel je remmen af zoals aangegeven in het filmpje hieronder

3- Vervang je remblokjes als ze afgesleten zijn

Afhankelijk van hoe vaak je de fiets gebruikt, zul je je remblokjes sneller of minder snel moeten vervangen.

Remblokjes hebben groeven, waarlangs het water kan weglopen. Als deze groeven niet meer, of bijna niet meer, zichtbaar zijn, dan is het tijd om je remblokjes te vervangen!

Ik kan niet goed schakelen

Als je versnellingen niet goed werken, kan dat aan verschillende factoren liggen:

1- Heb je je eerste gratis controle al laten uitvoeren?

Het is immers zo dat Decathlon je bij aankoop van je fiets een gratis controlebeurt aanbiedt tot 6 maanden na aankoop, om onder andere de afstelling van de versnellingen te controleren. Vergeet dit zeker niet!

2- De kabel en/of kabelmantel van de transmissie is versleten of verouderd

In dat geval moet je de kabel en/of kabelmantel vervangen zoals aangegeven in het filmpje hieronder. Je kunt dit ook laten doen in het Atelier van de dichtstbijzijnde winkel.

3- Je derailleur zelf moet opnieuw worden afgesteld

Gebruik hiervoor de verstelschroeven L en H om je versnellingen af te stellen, vooral als je ketting de neiging heeft om van de achterste tandwielen te springen. Als er geen verbetering is, ga dan naar het Atelier van de dichtstbijzijnde DECATHLON-winkel om dit probleem verder te onderzoeken.

Ik hoor een geluid ter hoogte van mijn wiel

Komt het geluid van je voorwiel, dan kan dit te wijten zijn:

1- aan de remblokjes, die de velg raken

Zie rubriek "Mijn fiets remt niet voldoende af" om je remblokjes goed af te stellen

2- aan het spatbord, dat in contact komt met de band (zie filmpje hieronder)

Komt het geluid van je achterwiel, dan kan dit te wijten zijn:

1- aan de remblokjes, die de velg raken

Zie rubriek "Mijn fiets remt niet voldoende af" om je remblokjes goed af te stellen

LET OP: Voordat je het opnieuw begint af te stellen, kijk je best na of je wiel goed recht staat. Gebruik hiervoor een platte sleutel 15 om het achterwiel los te maken, zodat je het goed recht kunt plaatsen ten opzichte van het frame.

2- aan het spatbord, dat in contact komt met de band (zie filmpje hieronder)

Als je het geluid echter blijft horen, aarzel dan niet om naar het Atelier van je dichtstbijzijnde Decathlon-winkel te gaan om het probleem verder te onderzoeken.