FOIL

REF: 8796188, 8796189, 8796190

Foil voor wingfoilen WNG 500

2023

In de technische fiche vind je alle informatie over montage, onderhoud en onderdelen om lang plezier te hebben van je product.

Je foil onderhouden

Moet ik mijn foil afspoelen na elke sessie?

- We raden aan om na elke sessie al je materiaal los te schroeven, ook al demonteer je het niet volledig. Demonteer indien mogelijk je foil na elke sessie en spoel deze volledig af. Dit lijkt misschien een lastig karwei, maar het helpt om je uitrusting in goede staat te houden en eventuele schade sneller op te merken.

Hoe moet ik mijn foil onderhouden?

- Vet de inserts en schroeven in. Voordat je zelfs maar het water op gaat en je foil monteert, is het belangrijk om de inserts en de schroeven in te vetten. Meestal zijn de schroeven gemaakt van roestvrij staal, terwijl de rest van de foil van aluminium is. Het contact met zout water kan corrosie veroorzaken, waardoor deze onderdelen nog moeilijk uit elkaar te halen zijn.

- Om oxidatie te voorkomen gebruik je teflonvet om de ruimtes op te vullen waar oxidatie kan optreden. Soms zit er een kwast bij, maar een gewone tandenborstel werkt ook prima. Breng het vet elke 2 of 3 sessies aan als je je foil elke dag gebruikt, of na elke sessie als je sporadisch het water opgaat.

- Als je lichte krassen op de vleugels opmerkt, hoef je je geen zorgen te maken; dit is normaal en kan na verloop van tijd en tijdens het transport gebeuren. Om dit op te lossen, maakt je de vleugel schoon en droog je hem grondig af. Zorg ervoor dat je waterproof schuurpapier hebt, hetzelfde papier dat gebruikt wordt in de shapekamer of in een carrosserie-atelier (korrel van 600 tot 1000). Maak het papier nat en wrijf met cirkelvormige schuurbewegingen om de krassen te verwijderen. Je kunt de vleugel ook nog polijsten met een speciale polijstpasta en met een microvezeldoek oppoetsen. De vleugel zal daarna als nieuw zijn.

WING 6 MΒ²

Onderdelen

Op de website van Decathlon vind je alle onderdelen voor je product!

Foil voor wingfoilen WNG 500

Contact

Als je vragen hebt, kun je contact met ons opnemen via het volgende adres:
[email protected]