Trek 500

Ref: 8560560, 8560562, 8577496

FORCLAZ HORLOGES MW500 EN 900: GEBRUIK, ONDERHOUD, REPARATIE

Deze beide Forclaz horloges bieden tal van functies om je inspanning in de bergen te meten.

Heb je vragen over die functies, of over de reparatie of het onderhoud van je horloge? Dan ben je op de juiste pagina beland.

Instellingen, taal en modus

Eerste gebruik van je horloge mw500

Bekijk dit filmpje om te ontdekken hoe je het horloge MW500 gebruikt en wat de voornaamste functies zijn.

Eerste gebruik van je Forclaz horloge MW500

Eerste gebruik van je horloge mw900

Bekijk dit filmpje om de functies van je horloge te ontdekken en te zien hoe je tussen de diverse modi kan scrollen.

Eerste gebruik van je Forclaz horloge MW900

Hoeveel talen zijn er beschikbaar en hoe stel ik een taal in?

Onze MW bergsporthorloges bieden keuze uit 2 talen (Frans en Engels).

Je kan de taal selecteren wanneer je het horloge voor het eerst instelt of via het info menu.

Je komt in dit menu door de 4 knoppen 3 seconden ingedrukt te houden. Zo activeer je de INFO modus. Hier zie je de softwareversie, kan je de taal instellen en het horloge terugzetten naar de fabrieksinstellingen (RESET).

Waarom schakelt het scherm van mijn horloge uit?

Onze MW bergsporthorloges beschikken over een sluimerstand zodat de batterij wordt gespaard wanneer je het horloge lange tijd niet gebruikt.

In de fabriek wordt de sluimerstand standaard geactiveerd zodat je op het moment van aankoop van een maximale batterijduur geniet.

Om het horloge uit de sluimerstand te halen, houd je de START/STOP knop 3 seconden ingedrukt en wacht je tot de afbeeldingen stoppen met scrollen (4 afbeeldingen + beltoon).

Ga op dezelfde manier tewerk om je horloge in de sluimerstand te zetten.

Opmerking: in de sluimerstand is het scherm donker maar blijven de datum en instellingen actief. Je hoeft je horloge niet opnieuw in te stellen

Zijn de mw bergsporthorloges waterbestendig?

Ja, alle MW horloges zijn 5 ATM waterdicht en getest in overeenstemming met de relevante internationale norm. Je mag er dus gerust mee zwemmen!

Welk glas zit er op de horloges? is het bestand tegen krassen?

Het model MW500 is met mineraalglas dat veel beter bestand is tegen krassen dan een lens in "kunststof" (polycarbonaat of PMMA).

Het model MW 900 is met "saffierglas" dat zelfs nog beter is en dรฉ referentie op de markt wanneer het om krasbestendigheid gaat.

Hoe wis ik het geheugen en keer ik terug naar de fabrieksinstellingen?

Bij problemen of indien een technicus daarom vraagt, kan je het horloge resetten (terugzetten naar de fabrieksinstellingen) door de 4 knoppen tegelijk in te drukken en ingedrukt te houden.

Zo activeer je de INFO modus. Hier zie je de softwareversie, kan je de taal instellen en het horloge terugzetten naar de fabrieksinstellingen (RESET).

Zijn de mw bergsporthorloges oplaadbaar?

Nee, onze horloges werken op lithiumbatterijen die, afhankelijk van de gebruiksintensiteit, 12 tot 24 maanden meegaan (meer batterijverbruik wanneer je de opnamemodus gebruikt).

Instructies voor de forclaz horloges mw500 en 900

Klik op de knop hieronder om de instructies voor de Forclaz horloges MW500 en 900 te downloaden.

Forclaz horloges mw500 & mw900: instructiefilmpje

Forclaz horloges MW500 en 900

Hoogtemeter

Wat is het totale hoogteverschil (positief en negatief)?

Hoogteverschil verwijst naar het verschil in hoogte tussen twee punten. .

Het positieve of negatieve hoogteverschil, dat ook totale winst (of verlies) wordt genoemd, verwijst naar het totale verschil in positieve of negatieve elevatie, met andere woorden de totale stijging (winst) of daling (verlies) op een parcours.

Dit gegeven is beschikbaar wanneer je je sessie opneemt of na je tocht als je die hebt opgeslagen in het geheugen.

Hoe de hoogte aanpassen?

Kalibreer de hoogtemeter voor elk vertrek, in het bijzonder bij wisselvallig weer.

Dat doe je in de hoogtemeter modus (de eerste modus na de tijdsmodus) door de knop LIGHTING/SETTINGS 3 seconden ingedrukt te houden.

Selecteer de eenheden, bevestig, en pas dan de hoogte aan met de icoontjes + en - op het scherm. Vergeet je selectie niet te bevestigen met de START/STOP knop. Opmerking: de hoogte aanpassen terwijl je opneemt heeft geen invloed op de berekening van het hoogteverschil.

Ik sta stil en toch verandert de hoogte, hoe komt dat?

Onze MW bergsporthorloges gebruiken een barometrische sensor om de atmosferische druk te meten en zo de hoogte te berekenen.

Die druk kan worden beรฏnvloed door het weer (veranderingen over verschillende uren of minuten), door sterke wind of door water (zwemmen, douchen, snel lopen terwijl het hard waait).

Hierdoor kan het horloge een hoogteverschil van een paar meter registreren. Vergeet dus niet om het opnemen stop te zetten als je gaat zwemmen, om te vermijden dat het horloge de verticale stijgsnelheden en hoogteverschillen verkeerd berekent.

Kompas (alleen op de mw 900)

Het kompas werkt niet goed: wat kan ik doen?

De modellen MW 900 beschikken over een kompasfunctie.

Dat kompas werkt aan de hand van een magnetische sensor en die moet geregeld opnieuw gekalibreerd worden.

Om je kompas te kalibreren, doe je het horloge om je pols, ga je naar het menu Instellingen en vorm je gedurende 3 seconden een "acht" met je arm.

Tijdens dit proces mag je niet in de buurt staan van grote metalen voorwerpen want die kunnen het kalibratieproces beรฏnvloeden.

Opnemen en geheugen

Hoe neem je een tocht op en wat is het nut daarvan?

Je kan een tocht opnemen vanuit het menu hoogtemeter.

Dat menu geeft toegang tot de andere metingen naast de hoogtemeting, bijv. hoogtewinsten en -verliezen, daal- en stijgtijden enz. (zie instructies).

Aan het eind kan je je tocht opslaan (1 tocht op het model MW TREK 500 en tot 10 tochten op het model MW TREK 900).

De opname berekent ook de totale hoogtewinst voor al je opgenomen tochten (ook al heb je ze achteraf gewist) en ook de maximumhoogte die je hebt bereikt, opnieuw van al je tochten.

Beschikken mw horloges over gps-tracking?

Neen, onze horloge hebben geen gps en kunnen je positie niet berekenen.

Je kan dus geen gps-tracks ophalen uit het horloge.

Als je tracks wil opnemen, raden we onze horloges met ingebouwde gps aan.

Zijn mw horloges interactief?

Neen, onze horloges zijn bedoeld als eenvoudig en betaalbaar meetinstrument voor je activiteiten in de bergen. Dat houdt in dat ze niet interactief zijn en dus geen opgeslagen informatie kunnen ophalen.

Onderhoud

- Het horloge schoonmaken:
maak het scherm schoon met een vochtige doek en controleer of de sensor niet onder het stof zit (eventueel stof verwijder je met een zacht borsteltje)

Problemen oplossen

Hier vind je een probleemoplosser voor de FORCLAZ horloges MW500 en 900.
Door de stappen op die pagina te volgen, kan je nagaan of er mogelijk een probleem is met je product. Indien nodig vind je in het deel "ZELF REPAREREN" instructiefilmpjes om je horloge te repareren. Je kan je horloge ook naar het atelier van een DECATHLON-winkel in je buurt brengen.

Link om de probleemoplosser te downloaden (binnenkort beschikbaar).

Je horloge zelf repareren

Je kan de reparaties die hieronder worden getoond ook zelf uitvoeren, met onderdelen die verkrijgbaar zijn bij Decathlon.
Binnenkort verkrijgbaar onderdeel: batterijdeksel voor MW Trek 500/900 zwart (referentie: 8731553)

Bandje vervangen

Het bandje is eenvoudig en zonder gereedschap af te halen, je schuift gewoon de push-pin op het sluitpinnetje van het bandje opzij.

Om het nieuwe bandje erop te zetten, steek je het sluitpinnetje erin, schuif je de push-pin opzij en plaats je zo het bandje tussen de uitstekende pootjes van de horlogekast. Laat de push-pin los en probeer voorzichtig of het bandje stevig vast zit.

JE HORLOGE ZELF REPAREREN
Batterij vervangen

Om de batterij te vervangen heb je geen gereedschap nodig, een muntstuk volstaat.

1/ Draai het batterijdeksel zo dat de stip tegenover het "geopend hangslotje" staat.
2/ Wip met een pen of een ander puntig voorwerp de oude batterij eruit en leg de nieuwe batterij in (markeringen naar de buitenkant gericht).
3/ Plaats het batterijdeksel terug, controleer of de dichting er nog goed op zit.
4/ Draai het deksel met de klok mee om te vergrendelen" (gesloten hangslotje").
5/ Start het horloge weer op door de START/STOP knop 3 seconden ingedrukt te houden.

Alle merken van CR2032 batterijen zijn geschikt voor onze horloges.
OPGELET!Laat kinderen nooit spelen met dit type batterijen (gevaar voor inslikken)

MW Trek 500 en 900
MW Trek 500 en 900

Cr2032 batterij

Referentie: 5867205

Je horloge laten repareren door professionals

Wil je dat wij je horloge voor jou repareren? Hier vind je een lijst met de diensten die onze ateliers aanbieden:

MW Trek 500 en 900

Tweedehands verkopen

Aan de hand van de pagina in het deel "Problemen oplossen" kan je vooraf je product controleren.
Nadat onze teams je product hebben gecontroleerd, kan je het aanbieden voor tweedehands verkoop en zo bijdragen aan de circulariteit van oude producten.

Voor meer informatie over de tweedehandsdienst van DECATHLON klik je op de knop hieronder.

Je horloge recycleren

Is je horloge stuk en รฉcht niet meer te repareren? Lever het dan in bij een inzamelpunt voor elektrische apparaten of in eender welke DECATHLON-winkel zodat het op deskundige wijze gerecycleerd wordt.

Handleiding

• De handleiding van je product nodig? Klik op download.

MW Trek 500 en 900

Contactformulier

Wil je contact opnemen met ons?Naar het contactformulier.