racefiets-kinderen-decathlon

REF: 8643609

GRAVELBIKE VOOR KINDEREN TRIBAN 520 26 INCH

We ontwikkelende deze fiets voor kinderen van 9 tot 12 jaar (135 tot 150 cm) die het plezier van gravelbiken willen ontdekken.

Dankzij het frame in aluminium, het bredere stuur, de transmissie met enkel kettingblad en de Hutchinson Acrobat-banden rijd je even snel on- als offroad.

Lexicon

Verstelwieltje voor de remmen

Er zijn twee verstelwieltjes voor elke rem, ter hoogte van de remgrepen. Ze dienen om de spanning van de remkabel te regelen. Draai aan het wieltje om de beste afstelling te zoeken. (Hoe meer het wieltje is aangedraaid, hoe strakker de kabel zit).

Schijfremmen

Met de remgrepen bedien je mechanische schrijfremmen van 160 mm. Schijfremmen remmen op de assen van je wielen, zodat je krachtig kunt remmen in alle omstandigheden (droog, nat, modderig...). Ideaal dus om te gravelbiken!

Derailleur

De MICROSHIFT M665-achterderailleur met ""Clutch""-systeem raakt nauwelijks ontregeld en voorkomt dat je ketting verspringt.

De achterderailleur van je fiets afstellen

Eerste gebruik

Hoe moet ik de hoogte van het zadel afstellen voordat mijn kind het eerste tochtje maakt?

Het is belangrijk om de hoogte van de zadelbuis en van het stuur af te stellen op de lichaamsbouw van je kind. Op de zadel- en stuurbuis staat een aanduiding tot waar de buis zéker in de zadel- of stuurhals moet zitten. Deze indicatie mag om veiligheidsredenen nooit zichtbaar zijn (let dus op dat je dit teken nooit overschrijdt).  

Om de hoogte van het zadel juist af te stellen laat je je kind op het zadel zitten, doe je de crank helemaal naar beneden en zet je de hiel van je kind op het pedaal: het zadel staat op de juiste hoogte als het been van je kind gestrekt is. Zorg er ook voor dat, als je kind op het zadel zit,  het met de tenen de grond kan raken. 

Wat is de juiste bandendruk voor deze kindergravelbike?

De aanbevolen druk staat steeds op de zijkant van elke fietsband. We raden je dan ook aan om de banden op te pompen tot de druk die wordt weergegeven op de zijkant van de banden. Deze kan variëren per type band. 

De bandendruk van je racefiets moet je extra goed in de gaten houden. De grip van je banden wordt vooral in bochten erg op de proef gesteld.

 

Compatibele accessoires

1. Bagagedrager 
Hoe plaats je de bagagedrager?
2. Standaard
Hoe plaats je de standaard?

GRAVELBIKE VOOR KINDEREN TRIBAN 520 26 INCH

3. Drinkbushouder 
4. Drinkbus

Ik onderhoud de gravelbike van mijn kind

Hoe moet ik de gravelbike van mijn kind onderhouden?

Heb je een 26 inch-gravelbike gekocht, dan krijg je een gratis onderhoudsbeurt binnen 6 maanden na aankoop van je fiets. Omdat een regelmatig onderhoud nodig is om de goede werking en de levensduur van je fiets te verzekeren, zetten we hier wat onderhoudstips op een rij. Klik op de blauwe knop hieronder.

Hoe moet ik nakijken of de banden in goede staat zijn?

Het is heel belangrijk om voor elke rit de staat van de banden na te kijken. 

Als een band plat is, moet je nakijken of hij niet lek is. Pomp hem daarvoor tot het maximum op.

Als hij snel weer leegloopt, moet je het wiel en de band demonteren en de binnenband vervangen of herstellen. 

Als hij traag leegloopt, moet je de oppervlakte van de band nakijken op scherpe voorwerpen of stukjes glas. Daarna moet je het wiel en de band demonteren en de binnenband vervangen of herstellen. Zorg ervoor dat je het scherpe voorwerp of het glas uit de band haalt. 

 

Als de band niet plat is, raden we je aan om na te kijken of hij de juiste druk heeft (zie de rubriek hieronder). 

 

WIST JE DAT? Het rubber van je band heeft een levensduur die ook afhangt van de gebruiksomstandigheden en de plek waar je de fiets stalt. Als je barstjes ziet bij het nakijken, raden we je aan om de band te vervangen door een nieuwe. 

Hoe moet ik de fiets stallen?

We raden je aan om de fiets op een droge plek te stallen. Het is heel belangrijk dat hij niet nat wordt.

De levensduur van de kinderfiets hangt af van het gebruik, het onderhoud en de manier van stallen.

Hoe vochtiger en zouter de omstandigheden (zeelucht), hoe sneller de kinderfiets zal roesten, en hoe korter zijn levensduur zal zijn.  

Het is dus belangrijk om hem schoon en op een droge plek te stallen. 

 

WIST JE DAT? We raden je af om fietsen met een verende vork te stallen door ze aan het voorwiel op te hangen. Hang hem daarom op aan het achterwiel om de levensduur van de voorvork te verlengen. 

Hoe check ik de slijtage van de schijfremmen?

Als je merkt dat je remmen niet meer zo goed reageren als in het begin, dan is het misschien tijd om je remblokken te vervangen.

Net zoals bij je auto verslijten de remblokken van de schijfremmen en moeten ze dus vervangen worden. Om dit te checken, moet je nagaan of het slijtmateriaal van je remplaatjes nog meer dan een millimeter dik is.

Hoe moet ik de remblokjes vervangen?

Je remblokken vervangen

Ik heb een probleem

Wat moet ik doen in geval van een lek? hoe vervang ik een binnenband?

Heb je een lekke band, stop dan onmiddellijk op een veilige plaats om te vermijden dat je je velg beschadigt.

Draai je fiets op het zadel en het stuur.


Gaat het om het voorwiel, dan volstaat het om het uit de vork te halen en de binnenband te vervangen (zie filmpje met uitleg).

Ligt het probleem bij het achterwiel, schakel dan naar het kleinste kransje. Maak het wiel los en vervang de binnenband (zie filmpje met uitleg).Als laatste redmiddel kun je een antilekspray gebruiken, om je lekke band zonder gereedschap te herstellen (niet geschikt voor een gescheurde binnenband).

Ik kan niet goed schakelen achteraan. wat moet ik doen? 

Als je niet goed kunt schakelen met je gravelbike, ligt dat aan je achterderailleur die je ketting niet goed over de tandwielen leidt.

Controleer de kabel en de buitenkabel:

Als de uiteindes van de buitenkabel verkeerd zitten, kan dit de trekkracht van de derailleurkabel hinderen en het schakelen ontregelen. Als er een uiteinde verkeerd zit, zet het dan met de hand terug op zijn plaats.

Als de derailleur niet beweegt, zelfs niet nadat je aan de shifter voor de versnellingen hebt gedraaid, dan zitten de kabel en de buitenkabels waarschijnlijk vast. In dat geval moet je de kabel en buitenkabel vervangen.


Het is mogelijk dat de derailleurpad verdraaid is, vooral als hij een schok gekregen heeft. Het is dan onmogelijk om de versnellingen te gebruiken. We raden je dan ook aan om naar de dichtstbijzijnde Decathlon-winkel te gaan om de pad weer recht te laten zetten.


Het kan ook zijn dat de derailleur ontregeld is. Draai de fiets in dat geval op het zadel en het stuur om de pedalen vrij te maken (of beter nog, zet hem op een montagestandaard). Gebruik de handgreep van de derailleur om de ketting op het kleinste tandwiel te zetten. Het afstelwieltje bevindt zich achteraan de derailleur. Zo kun je de kabel van de derailleur aanspannen (de derailleur omhoog laten gaan) of hem losser maken (omlaag laten gaan). Gebruik het afstelwieltje totdat de versnellingen weer soepel lopen.

RACEFIETS VOOR KINDEREN TRIBAN 100 26 INCH

De beloftes van btwin

BTWIN geeft levenslange garantie op het frame, de stuurpen en het stuur van je racefiets (bij normaal gebruik).

Voor de andere onderdelen bedraagt de garantie 2 jaar.

Tijdens de eerste ritten kunnen bepaalde onderdelen lichtjes bewegen. Daarom bieden we je gratis een controle aan van je racefiets binnen 6 maanden na je aankoop.