installer sa tente

Hoe je tent goed opzetten?

Hieronder vind je enkele tips om je tent goed en in een handomdraai op te zetten!

Tip!

Hieronder vind je enkele tips om je tent goed en in een handomdraai op te zetten!

Ben je de gelukkige eigenaar van een Air Seconds- of een Air Seconds Family-tent? Heb je eraan gedacht om een Quechua-pomp in huis te halen? Zo kun je je tent probleemloos opblazen!

Goed begonnen is half gewonnen

Het is erg belangrijk dat je de tent goed strak over de grond legt met de daarvoor voorziene grondpennen. Als je erin slaagt om een mooi vlakke rechthoek te maken, kun je de tent in de meeste gevallen perfect opzetten!~Als je een tent met riempjes aan de vier hoeken hebt, raden we je aan om die riempjes zo los mogelijk te laten om het volume zo goed mogelijk te kunnen regelen nadat je de tent hebt opgezet.

De meeste tenten die we verkopen hebben tentbogen in dezelfde kleur als de bijhorende sleuven zodat je je eigenlijk niet kunt vergissen. We raden je aan om eerst alle tentbogen in elkaar te zetten voordat je de tent opzet. Je zult merken dat je efficiënter kunt werken als je de bogen in de sleuven plaatst.

Bij opblaasbare tenten, zoals de Air Seconds-tenten, leg je de onderkant van de bogen best naar buiten voordat je de tent opblaast, zo creëer je meer ruimte aan de binnenkant.

Speel niet te veel met de tentlijnen

We hebben instinctief de neiging om de scheerlijnen (of spanlijnen) zo strak mogelijk aan te spannen.

Eigenlijk dienen ze om de tent meer windbestendig te maken. Het is dus belangrijk dat je ze niet al te strak aanspant.~Als je dat wel doet, loop je bovendien het risico om je tent te beschadigen. Je zult de deur uitrekken of je loopt het risico dat er regenwater in je tent sijpelt.

De final touch: de haringen plaatsen

Tot slot moet je nog haringen gebruiken om je tent stevig vast te maken. Zorg dat een haring goed in de grond zit zodat hij bij het minste zuchtje wind niet gaat vliegen. Dat doe je door hem onder een hoek van 45°, dwars op de scheerlijnen in de grond te duwen.

Wil je er zeker van zijn dat je je tent goed opzet? Als je de tent gemakkelijk kunt openen en sluiten, zit je zeker goed. Als de ritsen aan de deur niet vlot schuiven of als je te veel moet wringen, heb je de tent waarschijnlijk te veel of te weinig aangespannen.

Zo, je bent klaar om op avontuur te trekken, tot snel!