tb-tenten-berg

Hoe je tent laten drogen?

Allereerst is je tent vochtig in de bewaarhoes stoppen het perfecte recept voor schimmelvorming. Zelfs de kleinste schimmelvlekjes kunnen zich dan geleidelijk ontwikkelen tot je ze niet meer weg krijgt.

Laat je tent dus altijd goed drogen zodra het kan, zowel tijdens je trekkings als bij thuiskomst.

2 Opties om je tent te laten drogen :

Wil je je tent laten drogen eens je weer thuis bent...dan hangt alles af van de ruimte die je hebt!

Heb je een tuin of een garage die groot genoeg is?

- profiteer van een dag met mooi en/of droog weer (een beetje wind is zelfs nog beter)
- zet je tent op
- open de deur of deuren van het buitenzeil en van de slaapcompartimenten.
- en dan maar wachten, de wind en de zon doen de rest

Tip: laat ook de hoes drogen, het zou jammer zijn om je droge tent in een natte bewaarhoes te stoppen.

dry-tenten-berg

Heb je niet heel veel plaats?

Dan is de eenvoudigste optie om het buitenzeil en het slaapcompartiment uit elkaar te halen en apart te laten drogen. Aan de waslijn, op een wasrekje, over een gordijnstang, of zelfs op het balkon... (gebruik dan wel de spanlijnen en lussen om de tent vast te maken). 

En ook hier dezelfde tip: laat ook de hoes drogen, het zou jammer zijn om je droge tent in een natte bewaarhoes te stoppen.

Zodra alles weer droog is, kan je je tent weer opzetten.

Heb je geen plek om dat te doen (omdat je bijvoorbeeld wat klein woont), leg het dekzeil dan op de grond (met de buitenkant naar beneden). Leg het slaapcompartiment naast het buitenzeil, zodat de deur van het compartiment in de richting van de voortent wijst. Bedoeling is om het slaapcompartiment op het buitenzeil te plaatsen, door de olijfvormige pennetjes door de lussen te halen.

Tip: ga systematisch te werk om geen enkel punt over te slaan. Begin bijvoorbeeld rechtsboven en werk zo naar beneden om dezelfde lijn met haakjes vast te maken. Werk vervolgens weer naar boven via de volgende lijn. De goede uitlijning van het bovenste haakje is een goede indicatie.