Hoe kun je je ski's probleemloos aan- en uitdoen, met Wed'ze

Hoe moet je je ski's aan- en uitdoen?

Als je aankomt op de piste komt al de eerste vraag: hoe bind je je ski's onder je voeten? En dan volgt meteen het logische vervolg: hoe doe je ze weer uit? We hebben een paar tips verzameld, om je ski's veilig aan en uit te doen!

hoe bind je je ski's onder je voeten

1/ Je ski's aandoen

1. Zoek een vlakke plek, dichtbij de piste of de skilift die je wil nemen. Op een vlakke plek vooruitkomen op ski's is niet handig en het gaat ook niet snel: dat doe je dus maar beter met je ski's op je schouder!

2. Zet je ski's op de grond, parallel aan elkaar. Kijk na of de bindingen goed open zijn (het achterste deel moet naar beneden staan) en kijk of er geen sneeuw of ijs in zit.

3. Kijk de zool van je skischoenen na: die moet schoon zijn, zonder sneeuw of ijs waardoor de binding niet goed zou kunnen sluiten.

Gebruik een van je skistokken om eventuele sneeuwophopingen uit je schoenzolen te krabben.

4. Plaats het voorste deel van je voet zo ver mogelijk in de binding, kijk na of je hiel goed zit en klik dan je hiel in het achterste deel van de binding zodat de sluiting vastklikt en je schoen vastzet. Til je voet met je ski enkele centimeters op en schud lichtjes. Zo kun je controleren of je binding écht goed vastzit.

Herhaal met je andere voet!

2/ Je ski's uitdoen

1. Kies een vlakke, veilige plek om je ski's uit te doen. Doe dat niet in het midden van de piste! Dan loop je het risico dat er een andere skiër in volle vaart tegen jou botst, zelfs op platte stukken!

2. Duw met een van je skistokken op je achterste binding om die naar omlaag te doen zodat je voet loskomt. Heb je dat nog niet helemaal onder de knie? Je kunt ook gewoon hurken en het met je handen doen. Sommige bindingen zijn zo echter moeilijk open te krijgen. Herhaal dit voor je andere ski.

Vooral niet doen

Gebruik niet de ene ski om de andere uit te doen. Zo kun je de onderkant van de ski beschadigen!

Hoe kun je je ski's probleemloos aan- en uitdoen, met Wed'ze

Zo, nu weet je hoe je in alle veiligheid en heel makkelijk je ski's aan- en uitdoet!

Hoe moet je ski's aan- en uitdoen

Pauline

Communicatieteam Wed'ze, met een passie voor skiën en snowboarden

Ontdek onze andere adviezen

Hoe sluit je de gespen van je skischoenen?

Hoe sluit je de gespen van je skischoenen?

Je skischoenen goed afstellen is de beste garantie voor een dagje sneeuwpret. Je skischoenen afstellen doe je in verschillende stappen.