handpaddles die naast het zwembad zetten

Hoe stel je quick’in-zwempaddles af?

De Quick’In-zwempaddles by Nabaiji zijn een belangrijke innovatie in de wereld van het zwemmen! Ze vormen een perfect antwoord op de problemen die zwemmers vaak ondervinden bij het gebruik van dit type materiaal: paddles zijn doorgaans moeilijk aan te trekken, doen pijn, knellen en blijven niet goed zitten.

Met de Quick’In-vin zwem je niet alleen efficiënt en doelgericht, maar ook en vooral comfortabel.

Laten we dus snel bekijken hoe je je Quick’In-zwempaddles afstelt om er het maximum uit te halen!

Hoe zorg je dat je quick’in-zwempaddles goed zitten?

hoe zet je de handpaddles?

Links/rechts

Je moet ze in de eerste plaats aan de juiste hand aantrekken!

Het is erg simpel om de rechterpaddle te onderscheiden van de linker: op de handpalm van de paddles zie je duidelijk een "R" voor "Rechts" en een "L" voor "Links".

(De paddle wordt dus inderdaad met het riempje aan de buitenkant van je hand bevestigd en de vooruitstekende vin gaat door je vingers vanaf je handpalm.)

Je paddles aantrekken

Heb je de juiste paddle in de juiste hand? Laten we die nu maar aantrekken!

Maak eerst het riempje van de eerste paddle wat losser, zodat je er je hand kunt doorsteken. Duw vervolgens de vin naar omhoog met de vingers van je andere hand zodat je wijs- en je middenvinger elk langs een zijde van de vin kunnen glijden, zover mogelijk.

Ontspan maar, je eerste paddle zit op zijn plaats!

Het is iets moeilijker om de tweede paddle aan te trekken want aan je andere hand zit al een paddle. Maar “moeilijk” is echt wel veel gezegd! Gebruik je “hand-met-paddle” als een pincet en neem je tweede paddle tussen duim en vingers. Schuif je hand erin en duw de vin omhoog met je duim. Laat je vingers glijden tot je niet verder kunt, en ontspan...

... je bent klaar!

Je paddles afstellen

Met klassieke zwempaddles (met elastieken) was het een echte uitdaging om het juiste evenwicht te vinden tussen comfortabel aanvoelen en goed blijven zitten.

Er waren twee mogelijkheden: ofwel werd je paddle tijdens het zwemmen weggekatapulteerd als hij te los zat, ofwel nam je het risico op blauwe worstenvingers als hij te strak was aangespannen. Geen aanlokkelijke keuze, dat moet je toegeven…

Met de Quick’In-zwempaddles is het gelukkig een heel ander verhaal. Je spant ze makkelijk aan je pols aan door aan het riempje te trekken, zo hard je zelf wilt. De vin oefent dan weer een zachte druk uit die helemaal geen pijn doet, en je vingers kunnen niet ontsnappen!

De vin blijft zo goed op zijn plaats zitten dat het aantrekriempje zelfs van de paddle kan worden afgehaald, mocht je vrezen dat het je zou hinderen.

Lijkt je dat een goed idee? Laten we de riempjes van de paddle afhalen (en weer aanbrengen)!

De riempjes van de paddles afhalen en weer aanbrengen

De riempjes zijn zo ontworpen dat ze op hun plaats worden gehouden door steunstukjes onder de paddle. Je kunt ze heel simpel afhalen: hou je paddle ondersteboven en duw met je duim het eerste steunstukje in het breedste deel van de opening, dat speciaal hiervoor is voorzien. Trek tegelijkertijd aan het riempje om deze beweging te ondersteunen, tot je het helemaal kunt wegtrekken.

Doe nu hetzelfde met de andere kant van het riempje, en vervolgens komt de tweede paddle aan de beurt!

Om de riempjes terug te plaatsen, moet je gewoon de omgekeerde bewegingen uitvoeren: laat eerst het steunstukje van de riem door het breedste deel van de opening glijden. Wanneer het aan de andere kant van de paddle tevoorschijn komt, trek er dan aan om het goed op zijn plaats te krijgen.

Zo! De afstelling van je nieuwe Quick’In-zwempaddles kent geen geheimen meer voor jou!

Als je alles te weten wilt komen over je aankoop, lees dan ook onze technieken en tips om je zwempaddles optimaal te gebruiken, te onderhouden en te bewaren. En waarom las je geen kleine armtraining in om het helemaal af te maken?