Je slaapzak MT500 onderhouden en repareren

Ref: 8513486, 8513485, 8737675, 8737676, 8737677, 8612374, 8677190, 8558913, 8677206, 8737673, 8513489, 8543075, 8595945, 8595944, 8677207, 8492458, 8492457

JE ARPENAZ-SLAAPZAK ONDERHOUDEN EN REPAREREN

Heb je een van onze Arpenaz-slaapzakken en stel je je de vraag hoe je deze kunt onderhouden of repareren?

We geven je alle nodige informatie mee zodat je er zo lang mogelijk plezier aan beleeft!

Eerste gebruik

Hoe vouw ik mijn slaapzak op?
Hoe koppel en ontkoppel ik mijn arpenaz-slaapzak?
Hoe zorg ik ervoor dat de rits van mijn slaapzak goed dichtritst?
Wat is de comforttemperatuur? 
Hoe voorkom je dat je het koud hebt in je slaapzak? 
Ik ben mijn opberghoes kwijt

Het onderhoud van mijn arpenaz-slaapzak

Je slaapzak wassen

Volg onderstaande stappen om je slaapzak op de juiste manier te wassen:

- Rits de ritssluitingen van je slaapzak dicht. Ritssluitingen zijn gevoelig voor wasbeurten en kunnen vervormen als ze niet goed gesloten zijn.

- Stop je slaapzak in de trommel van je wasmachine. Let op de inhoud van je machine; vaak heb je een machine met een inhoud van 8 kg nodig.

- Doe er twee of drie tennisballen bij. Deze ballen zorgen ervoor dat je slaapzak en de vulling beter rondgaan in de machine en er dus ook schoner uitkomen.

- Kies een programma op 30°C met laag toerental.

- Droog je slaapzak in de droger en stop er ook hier tennisballen bij, zodat hij luchtiger wordt. Een katoenen slaapzak moet langer drogen (maar daarom moet je de droger niet op een hoger vermogen zetten, want zo kun je je slaapzak beschadigen). Het is niet zo'n goed idee om je slaapzak aan de lucht te laten drogen, want dan kan hij aan volume verliezen.

En anders breng je hem gewoon naar de stomerij!

Slaapzak Arpenaz wassen

Je slaapzak goed opbergen en onderhouden

Welke slaapzak je ook hebt, je bergt hem best niet-samengedrukt op.

Slaapzakken met een synthetische vulling zijn daar minder gevoelig voor, maar ook hier is het niet aan te raden ze lange tijd samengedrukt op te bergen. Wanneer je je slaapzak samengedrukt in zijn compressiezak laat zitten, kan het dons beschadigd raken en wordt je slaapzak minder volumineus en luchtig.

Je hebt twee opbergmogelijkheden:
- gebruik een compressiehoes zonder het koordje aan te trekken
- gebruik een hoes die de slaapzak niet te strak samendrukt (bijvoorbeeld een grote boodschappentas)
- gebruik een opberghoes

Ik laat een scheur of een gat in mijn slaapzak repareren

Het komt al eens voor dat je een scheur in je slaapzak hebt. Dan is het belangrijk om deze snel te repareren met een patch om te vermijden dat de thermische kwaliteiten van je slaapzak worden aangetast.

Ook in de ateliers van de Decathlon-winkels kun je een scheur in je slaapzak laten repareren. Hieronder vind je de prestatie die je kunt aanvragen bij je dichtstbijzijnde winkel.
Let op: het is niet in alle winkels mogelijk om de reparatie ter plaatse uit te voeren. Kan jouw winkel deze niet zelf uitvoeren, dan wordt je product naar het regionale atelier gestuurd en duurt het iets langer voordat je het terug kunt ophalen.

Onze ateliers gebruiken een thermisch gelijmde patch om je slaapzak te repareren. Deze blijft goed zitten, waardoor je slaapzak langer meegaat en bovendien behoud je je garantie. Als je je slaapzak zelf repareert, is je productgarantie niet langer geldig.

Patch aanbrengen - Decathlon-atelier

Ik repareer zelf een scheur of een gat in mijn slaapzak

Tijdens het kamperen kan er al eens een scheur in je slaapzak komen. Het goede nieuws is dat je deze kunt repareren! 

Je kunt er een patch op aanbrengen om te voorkomen dat de scheur groter wordt of dat de synthetisch vezels uit je slaapzak ontsnappen. Dit is een betere oplossing dan naaien, waarbij je het risico loopt koudebruggen te creëren.

Je bondgenoot, dat is de zelfklevende reparatiepatch. Knip een rechthoek met afgeronde hoeken uit die één of twee centimeter groter is dan de grootte van de scheur, plak hem op de schone, platgemaakte stof en je bent klaar!

In een garenwinkel kun je ook een thermopatch vinden. Deze breng je met een strijkijzer aan volgens de instructies aangegeven op de patch.

Ik geef mijn slaapzak een tweede leven

Gebruik je je slaapzak niet meer en weet je niet waar je ermee naartoe moet?
Gooi hem niet weg, maar verkoop hem via ons platform Decathlon Tweedehands! Geef alle informatie over je product online door. Dan stellen we je de beste oplossingen voor om tot een verkoop te komen en kun je je product in de winkel afgeven om de procedure af te ronden.