Je hoofdlamp HL900 USB V2 onderhouden en repareren

Ref: 8640234, 8619473

JE HOOFDLAMP HL900 USB V2 400 LM ONDERHOUDEN EN REPAREREN

De hoofdlamp HL900 USB V2 is bijzonder krachtig, schokbestendig en waterdicht.

Heb je een vraag over dit product of ben je tegen een probleem aangelopen? Geen paniek, we staan voor je klaar!

Eerste gebruik

Je hoofdlamp voor het eerst gebruiken

Volg de stap-voor-stap-demonstratie in de video hieronder.
Je leert direct hoe je de hoofdband kunt verstellen, tussen de verschillende standen kunt wisselen, de lamp kunt vergrendelen en ontgrendelen en hoe je de accu verwijdert om hem op te laden. .Β

Je hoofdlamp voor het eerst gebruiken

Wat is de reservestand?

Als de accu bijna leeg is, verlaagt de lamp automatisch de lichtsterkte, zodat je nog een uur bij 25 lumen kunt bewegen.

Waarom kun je de lamp vergrendelen?

Je kunt de lamp vergrendelen door drie seconden lang op beide knoppen te duwen, zo kun je voorkomen dat de lamp aanspringt in je tas. Je kunt de lamp met dezelfde handeling weer ontgrendelen.

Waarom kun je de lamp vergrendelen?
Hoe weet je hoe vol de accu nog is?

Als je de lamp aandoet, brandt er een indicatielampje onder in de behuizing enkele seconden om aan te geven hoe vol je accu nog is.

> Groen = tussen 50% en 100%
> Geel = tussen 30% en 50%
> Rood = minder dan 30%

Waarvoor dient het rode licht?

Met het rode licht kan je binnen heel korte afstanden je weg vinden of rondlopen, met een lichtkleur die anderen in de buurt minder sterk verblindt. Het helpt je ook je nachtzicht te behouden.
Het rode licht is daarom niet alleen populair in schuil(tenten) en groepen, maar ook bij sterrenkijkers.

Waarom duurt de boost maar 10 seconden?

De 10-seconden-boost van 400 lumen is bedoeld om je weg te zoeken buiten de paden. De lamp keert daarna weer terug naar 200 lumen.

De prestaties van je hoofdlamp hl900 usb v2

Wat zijn lumen (lm)?

In tegenstelling tot watts, die het energieverbruik van een elektrisch apparaat weergeven, staan lumen voor de hoeveelheid licht die door de lamp wordt uitgestraald.
Om dit te meten, zetten we de lamp in een afgesloten ruimte die is uitgerust met sensoren en meten we de hoeveelheid licht die de lamp rondom in alle richtingen uitzendt.
LET OP! Lampen met dezelfde lichtsterkte hebben daarom nog niet hetzelfde lichtbereik. Dat bereik is namelijk afhankelijk van hoe geconcentreerd de straal is die uit de lamp komt (via een lens of reflector).
Hoe smaller de straal, hoe verder het licht reikt.
Hoe breder de straal, hoe verder opzij de lamp verlicht, maar dan reikt het licht dus minder ver.

Waar staat lux voor?

Waar lumen overeenkomt met het licht dat de lamp in alle richtingen uitstraalt, komt lux overeen met de hoeveelheid licht die een bepaalde plaats die door de lamp wordt verlicht bereikt. Met deze verlichtingssterkte kan je dus de verlichtingsafstand van een lamp meten.

Hoe wordt de maximale lichtsterkte van een lamp gemeten?

De maximale lichtsterkte wordt gemeten in de eerste twee minuten na het aanzetten van een lamp met nieuwe batterijen (of een volledig opgeladen accu).
Bij modellen met een tijdelijke stand (boost), is de maximale sterkte de sterkte van die stand.

Hoe wordt het bereik berekend?

Zoals bepaald in de ANSI-FL1-norm, komt het verlichtingsbereik van Decathlon-producten overeen met de afstand waarop de lamp iets kan verlichten met 0,25 lux.
Die waarde komt overeen met de verlichting van de maan bij ideale omstandigheden (helder weer, volle maan).

Hoe wordt de batterijduur van de lamp berekend?

Voor elke verlichtingsstand komt de batterijduur overeen met de tijd dat de lamp 10% van de maximale lichtsterkte van die stand kan leveren.

Voeding en opladen

Welk type usb-poort heeft dit model?

Onze hoofdlampen HL900 USB V2 (ref. 8640234, 8619473) hebben een standaard micro-USB-aansluiting. Je kunt dus je eigen micro-USB-kabel gebruiken om ze op te laden.

Met welke oplader kan je de hoofdlamp opladen?

De hoofdlampen HL900 USB V2 zijn oplaadbaar via USB. Je kunt ze daarom aansluiten op elke USB-compatibele oplader (auto, netstroom, zonnepanelen, computer).

Waarom wordt de lamp geleverd met een adapter voor batterijen?

Als de accu leeg is en je geen USB-lader in de buurt hebt, kan je deze adapter gebruiken met 3 (alkaline- of oplaadbare) AAA-batterijen.
Houd er wel rekening mee dat in dit geval de oplaadindicator niet werkt en je de batterijstatus niet langer op kunt volgen.

Je hoofdlamp onderhouden

Hoe berg je de hoofdlamp goed op?

Het is belangrijk om de hoofdlamp buiten het bereik van direct zonlicht en vocht op te bergen. Als je de lamp voor lange tijd opbergt, haal de accu er dan uit en laad hem volledig op (elke 6 maanden).

Hoe maak je de hoofdlamp schoon?

Je kunt de hoofdband afnemen en wassen met een sopje.
Je kunt hem ook schoonmaken met een vochtig doekje.

Kan je een led vervangen?

In tegenstelling tot de klassieke lampen die je gemakkelijk kon loskoppelen, kan je bij ledtechnologie de lampen niet vervangen omdat ze op de elektronische printplaat zijn gesoldeerd. Onze leds hebben echter een bijzonder lange levensduur, dus je kunt ze jarenlang zonder zorgen gebruiken.

Wat gebeurt er met verlichtingsproducten die naar de winkel worden teruggebracht?

Hoofdlampen zijn onderworpen aan de bepalingen voor de recycling van elektrische en elektronische producten (e-waste). Is je hoofdlamp aan het einde van de levenscyclus, dan kan je de lamp terugbrengen naar de winkel en in een van de recyclingbakken bij de ingang droppen.

Wat is het verschil tussen hoofdlampen voor wandelen en traillopen?

Wat maakt een hoofdlamp geschikt voor wandelen/trekken?

Bij de ontwikkeling van lampen voor wandelen en trekken gaat het om een compact formaat en licht bij lage snelheden.
De HL900 is daarom ontwikkeld als een enkele module die je op je voorhoofd draagt met een brede verlichtingsstraal bij de lagere standen en een steeds smallere bij de hogere standen.
De eerste stand van onze lampen is altijd rood licht en daarna wordt het licht in de hogere standen steeds krachtiger.
Met het systeem met twee knoppen (+ en -) kan je tussen de standen wisselen zonder de lamp uit te zetten.

Wat maakt een hoofdlamp geschikt voor traillopen?

Lampen voor traillopen moeten krachtig licht kunnen leveren bij snelle bewegingen over alle soorten terrein.
Ze moeten ook bijzonder stabiel op je hoofd zitten, daarom zit de accu vaak aan de achterkant.
Deze modellen hebben meestal ook geen rood licht.

Je hoofdlamp aanvullen.

Je kunt een tweede accu aanschaffen op de website van Decathlon, om een versleten accu te vervangen of om altijd een reserveaccu bij de hand te hebben.

Je hoofdlamp doorverkopen

Gebruik je je lamp niet langer en weet je niet zo goed wat je ermee moet doen? Gooi de lamp niet weg, maar verkoop deze door op het tweedehandsplatform van Decathlon! Voer online alle informatie over je product in. We zullen je de beste verkoopoplossingen aanbieden en dan hoef je enkel nog het product in de winkel af te leveren om de procedure af te ronden.

5 tips om het nooit meer koud te hebben in je slaapzak - teaser

5 tips om het nooit meer koud te hebben in je slaapzak

Wil je er zeker van zijn dat je het altijd lekker warm hebt in je slaapzak? Volg onze tips!