fiets_16_pouces_bleu_blanc_decathlon

REF: 8512639

FIETS 16 INCH 4-6 JAAR 500 SPY HERO GIRL B'TWIN

2015

Klaar voor een fietstochtje? We ontwikkelden deze 16" inch-fiets voor kinderen van 4 tot 6 jaar en van 105 tot 120 cm, om te leren fietsen zoals de groten.

Dankzij de kettingkast, spatbord en standaard kan je kind optimaal genieten van zijn eerste ritjes, zonder zich vuil te maken of zijn fiets te beschadigen. Compatibel met onze 16" inch-zijwieltjes, indien nodig.

Eerste gebruik

Hoe moet ik de hoogte van het zadel en het stuur regelen voordat mijn kind zijn eerste tochtje maakt?

Het is belangrijk om de hoogte van de zadelbuis en van het stuur af te stellen op de lichaamsbouw van je kind.聽Op de zadel- en stuurbuis staat een aanduiding tot waar de buis z茅ker in het frame moet zitten. Deze aanduiding mag om veiligheidsredenen nooit zichtbaar zijn (let dus op dat je dit merkteken nooit overschrijdt).聽聽

Om de hoogte van het zadel juist af te stellen, moet je kind, als het op het zadel zit, met de voorkant van de voet de grond kunnen raken.

Met deze afstelling kan je kind gemakkelijk op en van de fiets stappen en zullen zijn knie毛n niet te hoog komen tijdens het trappen.聽

Hoe moet je de v-brakes goed afstellen?聽

Zo test je of de remmen goed werken: houd de kinderfiets bij het stuur vast en stap ernaast. Trek aan de rechter remhendel voor de achterrem, of aan de linker remhendel voor de voorrem. Het wiel dat je wil testen moet dan meteen stoppen. De remblokjes mogen niet over de zijkanten van de velgen schuren.Als je merkt dat de remmen niet voldoende werken of dat het wiel schuurt, dan kun je het volgende doen: Er zit een draaiwieltje v贸贸r de remhendel.聽Als je聽het wieltje in wijzerzin aandraait, dan span je de rem aan (= harder remmen). Als je聽het wieltje in tegenwijzerzin aandraait, dan maak je聽de rem losser (= minder hard remmen, de remblokjes zitten verder van de velg).聽Het is belangrijk om regelmatig de goede werking van de remmen na te kijken.

comment_regler_freins_velo_enfant

Wat is de juiste bandendruk voor deze 16 inch-fiets?聽

De aanbevolen druk staat steeds op de flank van elke fietsband. We raden je dan ook aan om de banden op te pompen tot de druk die wordt weergegeven op de flank van de banden. De druk kan verschillen volgens het type band.聽

Knijp met je vingers in de band om te zien of hij voldoende is opgepompt: hij moet stevig zijn maar je moet er wel nog een beetje in kunnen knijpen.聽

Onderhoud van de 16" kinderfiets

Hoe moet ik de ketting van de kinderfiets reinigen en smeren?

Je kunt een product type "'All in One"' gebruiken om de ketting van de kinderfiets te reinigen, te smeren en te beschermen (te verkrijgen in de Decathlon-winkels). Het is een heel handig alles-in-1 product.

Draai het pedaal van de kinderfiets zachtjes rond zodat de ketting meedraait, en "spuit" over de hele lengte van de ketting.聽

Laat enkele minuten drogen.聽

comment_nettoyer_la_chaine_du_velo_enfant

Hoe moet ik de kinderfiets wassen?

Als je merkt dat de kinderfiets vuil is van de ritjes door modder, regen en stof, kun je hem snel even een wasbeurt geven.Zit er vooral聽stof聽op? Dan is de oplossing heel eenvoudig: gebruik een droge doek om de fiets te reinigen.聽Als er modder of ander hardnekkiger vuil聽op zit, kun je hem聽wassen met een emmer warm water en een spons聽(of een natte doek)聽met zeep of fietsshampoo.聽Zo kun je de vuile delen van de fiets te lijf gaan (frame, vork, stuur, wielen).WIST JE DAT? Je gebruikt beter geen harde waterstraal om de fiets van je kind te wassen:聽sommige onderdelen zijn nogal gevoelig!Als je klaar bent, hoef je enkel de fiets nog droog te wrijven met een doek om roestvorming te vermijden.Je kunt ook聽nagaan of alle klemmen en de wielen goed aangespannen zijn!聽Als dat niet zo is kun je ze met een geschikte sleutel vastschroeven.

Hoe moet ik de handvatten van de kinderfiets reinigen?

Was ze met een natte doek en zeep of afwasmiddel, droog ze met een droge doek, en klaar!

Hoe moet ik de fiets stallen?

We raden je aan om de 16 inch-fiets op een droge plek te stallen.聽Het is heel belangrijk dat hij niet in het vocht staat.

Ik heb een probleem

Hoe moet ik de kettingkast van een kinderfiets verwijderen om de binnenband te vervangen?聽

Waarom moet ik de kettingkast van een 14 inch-fiets demonteren? Dat is noodzakelijk om het achterwiel te bereiken om bijvoorbeeld de binnenband te vervangen.聽HET ACHTERWIEL VAN DE KINDERFIETS:STAP 1: Neem plaats aan de rechterzijde van de fiets.聽Draai met een platte sleutel van 15 mm het rechterpedaal los (in tegenwijzerzin).

Doe nu hetzelfde aan de andere kant: Neem plaats aan de linkerzijde van de fiets.聽Draai met een platte sleutel van 15 mm het linkerpedaal los (in wijzerzin).STAP聽2:聽Verwijder met behulp van een platte schroevendraaier, de elastomeren ringaan de bovenkant van de kettingkast, en breng die tot helemaal bovenaan de zadelbuis. Maak hem vast aan de zadelklem zodat hij niet weer naar beneden zakt.

Doe nu hetzelfde met de tweede ring die zich onderaan de kettingkast bevindt.STAP 3: schroef de bout van de kettingkast los (op de as van het achterwiel) met behulp van een platte sleutel van 15 mm, en doe dit aan elke kant van het wiel.

Verwijder de platte sluitring. Doe de crank naar voren (zie foto) om de kettingkast gemakkelijker te verwijderen. Nu kun je de kettingkast verwijderen.聽Neem hiervoor de achterkant van de kettingkast vast en neem die helemaal weg.聽聽Doe nu hetzelfde aan de andere kant.STAP聽4:聽draai de wielmoer los met een sleutel van 14 mm.聽Verwijder daarna聽de moer聽en聽de getande sluitring (de getande sluitring heeft bovenaan groefjes).STAP聽5: 聽duw het achterwiel naar voren om de ketting te ontspannen.聽 Haal dan de ketting eraf.Haal het wiel uit zijn behuizing 聽door het naar achteren te trekken. (opgelet: het wiel blijft verbonden met de fiets via de trommelrem). Haal de platte sluitring weg aan de rechterkant.NU KUN JE EINDELIJK AAN DE BAND EN DE BINNENBAND!聽

Je kunt de band indien nodig vervangen, of het lek in de binnenband herstellen.聽HOE VERVANG IK EEN WIEL OF EEN BINNENBAND?

Hoe moet ik de kettingkast van een B'TWIN-kinderfiets verwijderen en opnieuw monteren?