velo_14pouces_enfant_decathlon_btwin_bleu

Ref: 8378533

FIETS 14 INCH 3-5 JAAR 100 ARCTIC B'TWIN

2015

1,2,3... trappen maar! We ontwikkelden deze 14"-fiets voor kinderen van 3 tot 4,5 jaar en van 90 tot 105 cm, om te leren trappen en rijden zoals de groten.

Dankzij de lage opstap en de zuivere, robuuste look is deze fiets met zijwieltjes de perfecte keuze om je kind op zijn ritme te leren fietsen. En de kettingkast voorkomt geknelde vingertjes.

Eerste gebruik

Hoe moet ik de hoogte van het zadel en het stuur regelen voordat mijn kind zijn eerste tochtje maakt?

Het is belangrijk om de hoogte van de zadelbuis en van het stuur af te stellen op de lichaamsbouw van je kind. Op de zadel- en stuurbuis staat een aanduiding tot waar de buis zéker in de zadel- of stuurhals moet zitten. Deze indicatie mag om veiligheidsredenen nooit zichtbaar zijn (let dus op dat je dit teken nooit overschrijdt).  

Om het zadel op de goede hoogte te zetten laat je je kind plaatsnemen op het zadel, doe je de crank helemaal naar beneden en plaats je de hiel van je kind op het pedaal: het zadel staat op de juiste hoogte als het been van je kind gestrekt is. Zorg er ook voor dat je kind, als het op het zadel zit, met zijn tenen de grond kan raken. 

Hoe moet je de remmen goed afstellen? 

Hou de fiets bij het stuur vast en stap ermee aan de hand. Trek aan de remgreep. Het achterwiel moet blijven stilstaan.

 

Als je merkt dat de remmen niet voldoende werken, dan kun je het volgende doen: Er zit een draaiwieltje voor de remgreep, waar een "+" en een "-" op staat. Als je het wieltje in wijzerzin aandraait (naar het "+" symbool), dan span je de rem aan (= harder remmen). Als je het wieltje in tegenwijzerzin aandraait (naar het "-" symbool), dan maak je de rem losser (= zachter remmen).

 

Belangrijk: Kijk de afstelling van de remmen regelmatig na!

Wat is de juiste bandendruk voor deze 14" fiets? 

De aanbevolen druk staat steeds op de zijkant van elke band van de fiets. We raden je dan ook aan om de banden op te pompen tot de druk die wordt weergegeven op de zijkant van de banden. De druk kan verschillen volgens het type band. 

Knijp met je vingers in de band om te zien of hij voldoende is opgepompt: hij moet stevig zijn maar je moet er wel nog een beetje in kunnen knijpen. 

Hoe moet ik de zijwieltjes eraf halen?

Om de zijwieltjes van de 14" 100 Arctic te verwijderen heb je een inbussleutel nodig.

Haal de wieltjes aan elke zijde van de fiets eraf met de inbussleutel. 

En klaar is Kees!

 

Het avontuur op twee wielen kan beginnen!

Onderhoud van de 14" kinderfiets

Hoe moet ik de ketting smeren?

Je kunt een product type 'All in One' gebruiken om de fiets van je kind te reinigen, te smeren en te beschermen (te verkrijgen in onze Decathlon winkels).

Draai het pedaal zachtjes rond, zodat de ketting meedraait, en spuit over de hele lengte van de ketting. 

Laat enkele minuten drogen. 

 

 

produit_entretien_velo
Hoe moet ik de kinderfiets wassen?

Als je merkt dat de kinderfiets vuil is van de ritjes door modder, regen en stof, kun je hem snel even een wasbeurt geven.

 

Is hij vooral bestoft? Dan is de oplossing heel eenvoudig: ga er gewoon met een droge doek over om hem schoon te maken. Modder en ander hardnekkiger vuil verwijder je het beste met een emmer warm water en een spons (of een natte doek) met zeep of fietsshampoo. Zo kun je de vuile delen van de fiets te lijf gaan (frame, vork, stuur, wielen).

 

WIST JE DAT?   Je gebruikt beter geen harde waterstraal om de fiets van je kind te wassen: sommige onderdelen zijn nogal gevoelig!

 

Ben je klaar met de fiets te wassen? Droog hem dan af met een droge doek zodat hij niet gaat roesten.Kijk meteen ook even na of de buisklemmen van het zadel en het stuur, en de wielen nog voldoende vast aangedraaid zijn. Als dit niet het geval is draai je ze best even aan met de juiste sleutel.

Hoe moet ik nakijken of de remmen van de 14" fiets naar behoren werken?
Hoe moet ik de handvatten van de kinderfiets reinigen?

Was ze met een natte doek en zeep of afwasmiddel droog ze met een droge doek, en klaar!

Hoe moet ik nakijken of de banden in goede staat zijn?
Hoe moet ik de fiets stallen?

We raden je aan om de 14" fiets op een droge plek te stallen. Het is heel belangrijk dat hij niet nat wordt.

Ik heb een probleem

Hoe moet ik de kettingkast verwijderen om de binnenband te vervangen? 

Waarom moet je de kettingkast van de 14" fiets verwijderen? Het is een noodzakelijke handeling om het achterwiel te bereiken om bijvoorbeeld de binnenband te vervangen. 

 

HET ACHTERWIEL VAN DE KINDERFIETS:

 

STAP 1: Neem plaats aan de rechterzijde van de fiets. Draai met een platte sleutel van 15 mm, het rechterpedaal los (in tegenwijzerzin).

Doe nu hetzelfde aan de andere kant: Neem plaats aan de linkerzijde van de fiets. Draai met een platte sleutel van 15 mm het linkerpedaal los (in wijzerzin).

 

STAP 2: Doe met behulp van een platte schroevendraaier, de elastomeren ring aan de bovenkant van de kettingkast naar boven, tot helemaal bovenaan de zadelbuis. Hang hem vast aan de zadelhals zodat hij niet weer naar beneden valt.

Doe nu hetzelfde met de tweede ring die zich onderaan de kettingkast bevindt.

 

STAP 3: schroef de bout van de kettingkast los (op de as van het achterwiel) met behulp van een platte sleutel van 15 mm, aan elke kant van het wiel.

Verwijder de platte sluitring. Doe de crank naar voren (zie foto) om de kettingkast gemakkelijker los te maken. Haal nu de kettingkast weg. Neem de achterkant van de kettingkast vast en haal die helemaal weg.  Doe nu hetzelfde aan de andere kant.

 

STAP 4: draai de wielmoer los met een sleutel van 14 mm. Haal de moer en de getande sluitring weg (de getande sluitring heeft groefjes).

 

STAP 5:  duw het achterwiel naar voren om de ketting te ontspannen. Haal de ketting weg. Haal het wiel uit zijn behuizing door het naar achteren te trekken. (opgelet: het wiel blijft verbonden met de fiets via de trommelrem). Haal de platte sluitring weg langs de rechterkant.

 

NU KUN JE EINDELIJK AAN DE BAND EN DE BINNENBAND! 

Je kunt de band indien nodig vervangen, of het lek in de binnenband herstellen. 

 

HOE VERVANG IK EEN WIEL OF EEN BINNENBAND?

Hoe moet ik het wiel en de binnenband vervangen?

Handleiding