velo_14_pouces_bleu_jaune

REF: 8378534

FIETS 14 INCH 3-5 JAAR 500 OCEAN B'TWIN

2015

1,2,3... trappen maar! We ontwikkelden deze 14"-fiets voor kinderen van 3 tot 4,5 jaar en van 90 tot 105 cm, om te leren trappen en rijden zoals de groten.

De fiets heeft een laag frame en zijwieltjes, om je kind op zijn eigen tempo te leren fietsen. Hij heeft een kettingkast en spatborden om vuile en kapotte kleren te vermijden.聽

Eerste gebruik

Hoe moet ik de hoogte van het zadel en het stuur regelen voordat mijn kind zijn eerste tochtje maakt?

Het is belangrijk om de聽hoogte van de zadelbuis en van het stuur af te stellen op de lichaamsbouw van je kind.聽Op de zadel- en stuurbuis staat een aanduiding tot waar de buis z茅ker in de zadel- of stuurhals moet zitten. Deze indicatie mag om veiligheidsredenen nooit zichtbaar zijn (let dus op dat je dit teken nooit overschrijdt).聽聽

Om de hoogte van het zadel juist af te stellen laat je je kind op het zadel zitten, doe je de crank helemaal naar beneden en zet je de hiel van je kind op het pedaal: het zadel staat op de juiste hoogte als het been van je kind gestrekt is.Zorg er ook voor dat,聽als je kind op het zadel zit, het met zijn tenen de grond kan raken.聽

Hoe moet je de remmen goed afstellen?聽

Hou de fiets bij het stuur vast en stap ermee aan de hand. Trek aan de remgreep. Het achterwiel moet blijven stilstaan.Als je merkt dat de remmen niet voldoende werken, dan kun je het volgende doen: Er zit een draaiwieltje v贸贸r de remgreep, met een "+" en een "-" erop.聽Als je 聽het wieltje in wijzerzin aandraait聽(naar het "+" symbool), dan span je de rem aan (= harder remmen). Als je聽het wieltje in tegenwijzerzin aandraait聽(naar het "-" symbool), dan maak je de rem losser (= minder hard remmen).Het is belangrijk om de afstelling van de remmen regelmatig na te kijken.

Wat is de juiste bandendruk voor deze 14" fiets?聽

De aanbevolen druk staat steeds op de zijkant van elke band van de fiets. We raden je dan ook aan om de banden op te pompen tot de druk die wordt weergegeven op de zijkant van de banden. De druk kan verschillen volgens het type band.聽

Knijp met je vingers in de band om te zien of hij voldoende is opgepompt: hij moet stevig zijn maar je moet er wel nog een beetje in kunnen knijpen.聽

Hoe moet ik de zijwieltjes eraf halen?

Er is niets gemakkelijker dan de zijwieltjes van deze 14" fiets halen!聽

Je hoeft alleen maar het wieltje los te schroeven dat zich aan elke kant van de fiets bevindt. Je hebt er zelfs geen gereedschap voor nodig: draai de schroef gewoon met de hand los door in tegenwijzerzin te draaien. Daarna kun je de zijwieltjes er langs beide zijden afhalen.

En klaar is Kees!Het avontuur op twee wielen kan beginnen!聽

Onderhoud van de 14" kinderfiets

Hoe moet ik de ketting van de kinderfiets smeren?

Je kunt een product type 'All in One' gebruiken om de fiets van je kind te reinigen, te smeren en te beschermen (te verkrijgen in onze Decathlon winkels). Het is een heel handig all-in-one product. Draai het pedaal van de kinderfiets zachtjes rond zodat de ketting meedraait, en spuit over de hele lengte van de ketting.  Laat enkele minuten drogen. 

produit_entretien_velo
Hoe moet ik de kinderfiets wassen?

Als je merkt dat de kinderfiets vuil is van de ritjes door modder, regen en stof, kun je hem snel even een wasbeurt geven.   Is hij vooral bestoft? Dan is de oplossing heel eenvoudig: Als er stof op zit, kun je eenvoudigweg een droge doek gebruiken om de fiets te reinigen. Als er modder of ander hardnekkiger vuil op zit kun je hem wassen met een emmer warm water en een spons (of een natte doek) met zeep of fietsshampoo. Zo kun je de vuile delen van de fiets te lijf gaan (frame, vork, stuur, wielen).   WIST JE DAT?   Je gebruikt beter geen harde waterstraal om de fiets van je kind te wassen: sommige onderdelen zijn nogal gevoelig!   Ben je klaar met de fiets te wassen? Droog hem dan af met een droge doek zodat hij niet gaat roesten.Kijk meteen ook even na of de buisklemmen van het zadel en het stuur, en de wielen nog voldoende vast aangedraaid zijn. Is dat niet het geval? Zet ze dan vast met de juiste sleutel.

Hoe moet ik nakijken of de remmen van de 14" fiets naar behoren werken?
Hoe moet ik de handvatten van de kinderfiets reinigen?

Was ze met een natte doek en zeep of afwasmiddel droog ze met een droge doek, en klaar!

Hoe moet ik nakijken of de banden in goede staat zijn?
Hoe moet ik de fiets stallen?

We raden je aan om de 14" fiets op een droge plek te stallen. Het is heel belangrijk dat hij niet nat wordt.

Ik heb een probleem

Hoe moet ik de kettingkast verwijderen om de binnenband te vervangen?聽

Waarom moet ik de kettingkast demonteren? Het is een noodzakelijke handeling om het achterwiel te bereiken om bijvoorbeeld de binnenband te vervangen.聽HET ACHTERWIEL VAN DE KINDERFIETS:STAP 1: Neem plaats aan de rechterzijde van de fiets.聽Draai met een platte sleutel van 15 mm het rechterpedaal los, (in tegenwijzerzin).

Doe nu hetzelfde aan de andere kant: Neem plaats aan de linkerzijde van de fiets.聽Draai met een platte sleutel van 15 mm het linkerpedaal los (in wijzerzin).STAP 2: Doe met behulp van een platte schroevendraaier, de elastomeren ring aan de bovenkant van de kettingkast naar boven, tot helemaal bovenaan de zadelbuis. Hang hem vast aan de zadelhals zodat hij niet weer naar beneden valt.

Doe nu hetzelfde met de tweede ring die zich onderaan de kettingkast bevindt.STAP 3: schroef de bout van de kettingkast los (op de as van het achterwiel) met behulp van een platte sleutel van 15 mm, aan elke kant van het wiel.

Verwijder de platte sluitring. Doe de crank naar voren (zie foto) om de kettingkast gemakkelijker los te maken. Nu kun je de kettingkast verwijderen.聽Neem daartoe聽de achterkant van de kettingkast vast en haal ze helemaal weg.聽聽Doe nu hetzelfde aan de andere kant.STAP聽4:聽draai de wielmoer los met een sleutel van 14 mm.聽Haal de moer en de getande sluitring weg聽(de getande sluitring heeft groefjes).STAP聽5: 聽duw het achterwiel naar voren om de ketting te ontspannen.聽 Haal dan de ketting eraf.聽Haal het wiel uit zijn behuizing 聽door het naar achteren te trekken. (opgelet: het wiel blijft verbonden met de fiets via de trommelrem). Haal de platte sluitring weg langs de rechterkant.NU KUN JE EINDELIJK AAN DE BAND EN DE BINNENBAND!聽

Je kunt de band indien nodig vervangen, of het lek in de binnenband herstellen.聽HOE VERVANG IK EEN WIEL OF EEN BINNENBAND?

hoe moet ik een fietsband vervangen?