B1

REF: 8338477

KINDERSTEP B1

2018

Ontworpen voor kinderen van 2 tot 4 jaar die niet kunnen wachten om er vandoor te gaan op de step. 

LEUK & INTUÏTIEF door het unieke stuursysteem. De B1 is de eerste step die het leerproces versnelt, het sturen vergemakkelijkt en de psychomotorische ontwikkeling van kinderen vanaf 2 jaar ondersteunt.

Kenmerken:

ONDERSTEUNING VAN DE PSYCHOMOTORISCHE ONTWIKKELING: Het systeem begeleidt het leerproces en de psychomotorische ontwikkeling vanaf 2 jaar.

GEMAKKELIJK LEERPROCES: Kinderen vanaf 2 jaar leren eenvoudig en intuïtief vooruit steppen en keren.

GEBRUIKSGEMAK: De wielbasis en nauwkeurige wielhoek laten kinderen vanaf 2 jaar zelfzeker steppen.

AANPASBAAR: Het stuur is verstelbaar in 3 posities, zo groeit de step met je kind mee.

 

 

Waarom de b1?

B1 presentatie

Technische informatie en onderhoud

Hoeveel weegt de b1?

1,5 kg: een kind is er eenvoudig mee weg, een volwassene draagt hem moeiteloos!

Hoe beïnvloedt de step b1 de psychomotorische ontwikkeling van een kind?

Zoeken naar evenwicht, de hand-, voet- en oogcoördinatie, de lichaamsoriëntatie in de ruimte... al die zaken dragen bij tot de psychomotorische ontwikkeling van het kind. De step B1 met 3 wielen is speciaal uitgedacht en ontworpen met een psychomotorisch deskundige om je kind te helpen die vaardigheden goed aan te leren en zo zelfs de allerjongsten, vanaf 2 jaar, al spelende te doen leren!

b1
Welke veiligheidsregels gelden er voor het gebruik van de kinderstep b1?

Het wordt aangeraden om beschermers te dragen bij het steppen. Dat geldt al zeker voor jonge kinderen! Laat je kind een helm dragen, en, afhankelijk van zijn of haar niveau, eventueel knie- en elleboogbeschermers.

Welk gewicht kan de step b1 dragen?

20 kg.

Een tip voor het vervoer van de step b1?

Je kunt het stuur in een handomdraai losmaken, en dan eenvoudig met een rubberen riem onder de voetplank bevestigen. Zo kan je de B1-step heel compact maken en gemakkelijk opbergen of vervoeren in de auto.

B1 vervoer
Hoe gebruik ik mijn step in alle veiligheid?

Wij raden aan om je step voor en na elke rit te controleren. Abnormale speling, scheurtjes, scherpe randen... kijk alles na. Wielen en lagers zijn onderdelen die verslijten: controleer ze daarom regelmatig, en vervang ze waar nodig. Voor het repareren van je step en ervoor te zorgen dat hij langer meegaat, kan je altijd contact opnemen met je Decathlon-atelier.

Hoe vervang je de schaal van de step b1?

De kinderstep B1 is gemakkelijk te monteren: met 5 snelschroeven kun je de gekleurde schaal op het frame bevestigen. Die schaal wordt apart verkocht en is noodzakelijk om te kunnen steppen. Je kunt hem vervangen zo vaak je maar wilt... Ideaal om de step een tweede leven te geven!

Hoe zorgt de b1 er voor dat kinderen er gemakkelijk mee vooruit kunnen?

De wielen van PU-rubber en de ABEC 1-lagers zorgen voor een rolvermogen dat past bij de vaardigheden van een kind van 2 tot 4 jaar oud: goed, maar beperkt. Doel: het kind geen schrik aanjagen met te hoge snelheden.

Reserveonderdelen

Reserveonderdelen nodig?

Gebruikershandleiding