Kiprun 500 by Coros

Ref: 8736272, 8736273

KIPRUN GPS 500 BY COROS

De KIPRUN GPS 500 by Coros maakt verbinding met je telefoon via de Coros-app. Om Coros te ontdekken en te downloaden, klik je hier of scan je de QR-code die op het horloge wordt weergegeven bij het koppelingsverzoek

De app is te vinden via dit adres: https://www.coros.com/getapp.php

Problemen bij gebruik

Update van de horlogesoftware (firmware) via de app

We stellen updates ter beschikking om de ervaring te verbeteren, nieuwe functies toe te voegen of bugs op te lossen. Je wordt via de app geïnformeerd over de beschikbaarheid van een update. Om de update te starten, klik je op "Bijwerken" wanneer de pop-up in de app verschijnt of ga je naar het tabblad "Apparaat" van de app en klik je op "Bijwerken"

Het lukt me niet om mijn horloge te verbinden met mijn telefoon, wat kan ik doen?

Tijdens de eerste verbinding tussen je telefoon en je horloge kan er een fout optreden.

Hier zijn een aantal stappen om het probleem te verhelpen:
- Start je telefoon opnieuw op en probeer opnieuw verbinding te maken
- Verwijder/herinstalleer de Coros-app en probeer opnieuw verbinding te maken
- Reset het product

Kiprun GPS 500 by Coros

Synchronisatie werkt niet

Soms is het mogelijk dat de synchronisatie niet meer werkt door een instabiele staat van het horloge of de telefoon.
Probeer in dit geval de app meerdere keren te vernieuwen (naar beneden schuiven)

Je kunt ook proberen het horloge en de telefoon opnieuw op te starten en vervolgens de synchronisatie opnieuw te starten

Als het nog steeds niet werkt, kun je het horloge opnieuw aan je telefoon koppelen (zie rubriek 2.3 Koppeling)

Mijn geolokalisatie duurt te lang

De ontvangst van het gps-signaal is afhankelijk van de omgeving en kan lang duren. We hebben echter een functie ontwikkeld om deze ontvangsttijd te optimaliseren.

Met deze functie kun je het gps-signaal tijdens een work-out buiten sneller (minder dan 30 seconden) ontvangen. Het werkt met een satellietpositioneringsbestand.

Deze gegevens worden automatisch naar je horloge gedownload, maar je kunt ze ook handmatig downloaden door naar het tabblad "Horloge" te gaan en te klikken op "Satellietgegevens"

Om het signaal sneller op te vangen, is het raadzaam om op een zo open mogelijke plaats te staan ​​(niet binnenshuis) en niet te bewegen (het is erg ingewikkeld om het signaal bewegend op te vangen).

Mijn hartsensor werkt niet goed.

Het KIPRUN GPS 500 By Coros-horloge heeft een optische sensor om de hartslag op de pols te meten.

Om een ​​nauwkeurige meting van je hartslag te garanderen:
-  Draag het horloge met de wijzerplaat bovenop je pols
-  Het horloge moet achter het bot worden geplaatst, in contact met je huid
-  Pas de armband zo aan dat deze goed aansluit maar je niet hindert
-  Het horloge mag niet rond je pols draaien of bewegen

Het meten van de hartslag aan de pols gaat optimaal bij het beoefenen van sporten met repetitieve bewegingen zoals hardlopen of wandelen. Voor sporten zoals fitness, bodybuilding, etc. is het aan te raden een borstband te gebruiken.

Opmerking: sommige factoren kunnen de hartslagmeting alsnog verslechteren:
- De analyse van een bloedstroom (puls) via een lichtstroom zal nooit zo snel gaan als het elektromagnetische signaal dat door de cardioband wordt opgevangen.
- Het horloge bevindt zich vrij ver van het hart, het duurt enige tijd voor het bloed naar je pols stroomt. Bij een onderbroken inspanning zal er vertraging zitten in de meting van het hartsignaal.
- Bij koud weer is het bloedvatenstelsel onderhevig aan een vernauwing van de bloedvaten, wat door je horloge kan worden geïnterpreteerd als een lage of hoge hartslag.
- De bloedvaten in je rechterarm en je linkerarm kunnen verschillen. Als de resultaten op één arm niet optimaal zijn, probeer dan de andere arm.
- Ook als je tatoeages in de horlogezone hebt, kan de hartslag niet worden gemeten..

Opgelet: Raadpleeg de VOORZORGSMAATREGELEN VOOR GEBRUIK​ voordat je de hartslagmeter gebruikt.

Ik kan mijn work-outs niet delen met andere diensten (strava, decathlon...)

Het is mogelijk om je work-outs automatisch te delen met andere diensten dankzij een gateway

Hiervoor moet je eerst een account hebben voor de betreffende dienst of er een aanmaken

- Vanuit de Coros-app.
- Ga naar het tabblad "Profiel"
- Klik op "Instellingen" en vervolgens op "Apps van derden"
- Selecteer de dienst waarmee je je work-outs wil delen.
- Maak verbinding met je account (die van de geselecteerde dienst) en bevestig.
Het delen wordt dan geactiveerd.

Eerste gebruik

Eerste start / koppeling

Druk 2 seconden op de knop “D”.

De eerste keer dat je het horloge opstart, krijg je een QR-code te zien. Daarmee kun je de app downloaden als je deze nog niet hebt.

Zodra de app is geïnstalleerd en eenmaal ingelogd, ga je naar het tabblad "Apparaten" en klik je bovenaan op "Apparaat toevoegen" en scan je de QR-code die op het product wordt weergegeven met de Coros-app wanneer daarom wordt gevraagd.

Volg daarna de instructies en accepteer alle toegangsverzoeken voor een betere ervaring.

Aan het einde van het proces kun je je Decathlon-account koppelen om van al onze diensten te profiteren.

Om de QR-code te tonen op een ander moment dan de eerste opstart en zo op ieder moment een apparaat te kunnen koppelen, ga je vanuit het horloge naar "Systeem" en vervolgens "Koppelen met tel". Let op: als het horloge al aan een andere telefoon is gekoppeld, is een fabrieksreset van het horloge vereist om het met een nieuwe telefoon te koppelen.

Gegevenssynchronisatie via USB-kabel is niet mogelijk.

Kiprun GPS 500 by Coros

Gebruik van de knoppen

- De knop rechtsonder (OMLAAG) is om omlaag te gaan en de knop rechtsboven (OMHOOG) is om omhoog te gaan.
- De knop linksonder (D) wordt gebruikt om te bevestigen, een work-out te starten en te pauzeren
- De knop linksboven (TERUG) wordt gebruikt om terug te gaan en een ronde te markeren tijdens een work-out. Een lange druk op de terug-knop geeft toegang tot de toolbox met integratie van bepaalde functies (stopwatch, alarm, timer, ...), configureerbaar vanuit de APP in het menu "Apparaat" en vervolgens "personalisatie"

Je horloge opladen

Je kunt je horloge opladen met de USB-kabel die bij je horloge is geleverd via een computer of een USB-stopcontact. Zorg ervoor dat je de kabel in de juiste richting in het horloge steekt.

De volledige oplaadtijd bedraagt 2,5 uur.

Navigatie

Er zijn verschillende schermen op je horloge, vanaf het startscherm waarop de tijd wordt weergegeven, kun je door de verschillende schermen bladeren met de knoppen OMHOOG en OMLAAG". Je vindt er:
- Startscherm (mogelijk om de weergegeven informatie te wijzigen door te drukken op "TERUG"
- Hardloopprestatie
- Vermoeidheidsniveau
- Rust
- Dagelijkse work-out
- Dagelijkse cardio
- Zonnecyclus
- Meldingen

Een work-out starten

Om een work-out te starten, druk je in het startscherm op de knop "D" en selecteer je je work-out met de knoppen "OMHOOG" en "OMLAAG" .
Druk op "Beginnen" om je work-out te starten.
Wacht tot het signaal van de hartsensor en eventueel dat van de gps (voor work-outs buiten) in orde is (groen lampje knippert niet en pieptoon)

Kiprun GPS 500 by Coros

Een work-out stoppen

Druk op de knop "D" om te pauzeren, selecteer "Beëindigen" en blijf 3 seconden drukken op de knop "D".
Opgelet, als de automatische vergrendeling geactiveerd is, moet je 3 seconden drukken op de knop "D" om te pauzeren. Zie geavanceerd gebruik voor het in-/uitschakelen van de automatische vergrendeling.

Geavanceerd gebruik

Toegang tot de toolbox

Je horloge heeft een heleboel tools zoals: Stopwatch, Timer, Batterijschatting, Hartslag, Niet storen, Instellingen, Nachtmodus, Wijzerplaat, Alarm.
Om hier toegang tot te krijgen, druk je lang op de TERUG-knop.

Als je tijdens een work-out lang op de TERUG-knop drukt, heb je ook toegang tot de instellingen van deze work-out. Hiermee kun je bepaalde instellingen wijzigen (aanpassen, automatisch pauzeren...) zonder je work-out te stoppen.

De visuele weergave van het startscherm wijzigen

Het is mogelijk om de weergave van het startscherm te wijzigen (Wijzerplaat/Watchface)

Op het horloge zitten 5 standaardschermen, je kunt er een kiezen via "Wijzerplaat"
- Ofwel door in het startscherm lang op de knop "TERUG" te drukken. Vervolgens selecteer je "Wijzerplaat"
- Ofwel door in het startscherm te drukken op de knop "D" en vervolgens op "Systemen", "Instellingen . Meer" en "Wijzerplaat & Kleur Thema"

Je kunt de kleur van alle wijzerplaten wijzigen met de knoppen "OMHOOG" en "OMLAAG" zodra de wijzerplaat is geselecteerd.

Vanuit de app kun je deze 5 wijzerplaten vervangen door andere die beter bij je passen. Open hiervoor de Coros-app, ga naar het tabblad "Apparaat" en klik op "Watchface". Selecteer een watchface en klik op een van de watchfaces die al in het horloge bovenaan staan ​​om deze te vervangen. Bevestig door te klikken op "Toevoeging bevestigen"

Kiprun GPS 500 by Coros

Schermen wijzigen tijdens work-out

Je kunt de work-outschermen voor elke work-out configureren vanuit de Coros-app. Klik op het tabblad "Apparaat" en vervolgens op "Trainingsgegevens" en kies je work-out.

Je kunt een scherm wijzigen door erop te klikken. Bovenaan kun je kiezen hoeveel gegevens op het scherm wordt weergegeven (2, 3, 4 of 6). Je kunt dan gegevens wijzigen door erop te klikken en onderaan de gegevens van je keuze te kiezen. Je kunt ook een pagina toevoegen door op een lege pagina te klikken. Vergeet niet om je wijzigingen rechtsboven "Op te slaan".

Extra instellingen (Achtergrondkleur, Grootte, Scrollen, Meldingen, Vergrendelen) zijn beschikbaar op het horloge in "Systemen" -> "Trainingsinterfaces"

Kiprun GPS 500 by Coros

Een trainingssessie programmeren

Je kunt een trainingssessie programmeren vanuit de Coros-app, ofwel via het tabblad"Apparaat", ofwel via het tabblad "Profiel".
Ga naar "Training" en klik op "Training toevoegen" om een nieuwe trainingssessie aan te maken.

Voor de opwarming en het herstel kun je een duur, een afstand, een trainingsbelastingswaarde of een einde kiezen door op de knop "TERUG" te klikken door "Openen" te selecteren). Je hebt dan de mogelijkheid om een ​​intensiteit te kiezen op basis van je hartslag, je tempo, je vermogen of je cadans. Deze informatie is zichtbaar op een nieuw work-outscherm.

Idem voor de "Races"-elementen met een extra mogelijkheid om een aantal reeksen en een rusttijd tussen deze reeksen toe te voegen

Je hebt de mogelijkheid om verschillende elementen te groeperen om er herhalingen van te maken door op te knop "Groep" te drukken.

Om een element te verwijderen, veeg je het element naar links en klik je op "Verwijderen".

Om een reeds bestaande training te wijzigen, klik je op het pictogram "Wijzigen" rechtsboven.

Kiprun GPS 500 by Coros

Trainingsprogramma aanmaken

Je kunt een trainingsprogramma aanmaken vanuit de Coros-app, hetzij vanaf het tabblad "Apparaat", hetzij vanaf het tabblad "Profiel".
Ga naar "Trainingsprogramma" en klik op "Programma toevoegen" om een nieuwe trainingssessie aan te maken.

Klik op de dag van de week in de "Kalenderweergave" en voeg een reeds bestaande trainingssessie toe of maak er een aan (Doelstelling en Intensiteit). Je kunt een sessie verplaatsen door deze ingedrukt te houden.
Je kunt een week dupliceren of verwijderen door deze naar de linkerkant van de telefoon te slepen.

Wanneer het trainingsprogramma is aangemaakt, klik je op "Trainingsprogramma starten" om een startdatum te kiezen.

Een sessie of programma naar het horloge sturen en de work-out starten

Ga vanuit het tabblad "Apparaat" naar "Mijn training" of "Mijn trainingsprogramma". Selecteer de training of het programma dat je naar je horloge wilt sturen en klik op "Toevoegen" (Je kunt er meerdere tegelijk versturen.

Ga vanuit het tabblad "Profiel" naar "Training" of "Trainingsprogramma", klik op de training of het programma dat je naar je horloge wilt sturen en klik op "Synchroniseren naar horloge" en kies vervolgens je horloge.

Om een trainingssessie of een trainingsprogramma te starten, klik je in het startscherm op de knop "D" en ga je naar "Training" of "Trainingsprogramma" met de knoppen "OMHOOG" en "OMLAAG".

Je krijgt toegang tot extra instellingen zoals de keuze van het terrein voor hardlopen (baan of weg/pad) of weergave van de sessie.

De sessies van het trainingsprogramma worden op de betreffende dag net onder het startscherm weergegeven.

Fysieke gegevens (evolab)

EvoLab brengt verschillende algoritmen samen die een indicatie geven van je conditie, de impact van de trainingsbelasting, vermoeidheid en het prestatieniveau.

Om de gegevens zo betrouwbaar mogelijk te maken, moet je je eigen fysieke gegevens invoeren in relatie tot je niveau:
Dat wil zeggen je uithoudingsvermogen, aerobe en anaerobe drempel, tempo/km en hartslagniveau. Je kunt wijzigingen aanbrengen in de Coros-ap door naar het tabblad "Profiel" te gaan en vervolgens te klikken op je naam linksboven. Ken je deze gegevens niet, dan worden ze automatisch berekend, maar zeker minder nauwkeurig.

De informatie van EvoLab is in het kort zichtbaar op het horloge en in de Coros-app. Het wordt verdeeld in 3 categorieën:
- Prestaties met prestatieniveau, marathonniveau, V02Max, drempel…. hiermee kun je hardloopvoorspellingen opvragen (in tijd en tempo) over 5 km, 10 km, halve marathon en marathon.
- Vermoeidheid met vermoeidheidsniveau, fysieke conditie en impactbelasting waarmee je je volledige belasting kunt bepalen
- Herstel (alleen op het horloge) laat je weten wat voor soort training je kunt doen

Meer informatie over EvoLab vind je op de Coros-website (in het Engels)

Sessiemeldingen configureren

Om sessiemeldingen in te stellen (autolap, afstand, tempo, cadans, hartslag, voeding) selecteer je je work-out door in het startscherm te drukken op de knop "D" en ga je vervolgens naar "Instellingen" en "Work-outmelding". Gewenste meldingen activeren en uitschakelen.

Je kunt de automatische pauze ook vanuit dit menu activeren.

Ronde markeren

Tijdens een work-out kun je een ronde markeren door op de knop "TERUG" te drukken. Als je een afstandsmelding hebt ingesteld, wordt de teller gereset.

Knoppen vergrendelen tijdens de work-out

Je kunt het vergrendelen van de knoppen tijdens de work-out activeren en uitschakelen op het horloge door naar "Systeem" te gaan en dan naar "Trainingsinterfaces" en tot slot "Automatische vergrendeling"

Achtergrondverlichting aanpassen

De achtergrondverlichting van het scherm gaat branden als je op een knop drukt. Je kunt de achtergrondverlichting ook activeren bij elke polsbeweging. Om deze instelling aan te passen, ga je naar "Systeem", vervolgens naar "Meer instellingen" en dan "Achtergrondverlichting handeling".

Trillingen en geluiden aanpassen

Je kunt de instellingen voor geluid en trillingen van het horloge aanpassen in het menu "Systeem" en vervolgens "Meer instellingen"

Meldingen uitschakelen

Je kunt het ontvangen van meldingen op het horloge uitschakelen. Blijf hiervoor in het startscherm drukken op de knop "D" en navigeer met de pijlen "OMHOOG" en "OMLAAG" tot aan Meldingen. Druk op de knop "D" om de meldingen te activeren of uit te schakelen.

Je hebt ook de mogelijkheid om meldingen te activeren/uit te schakelen en te kiezen welke apps die meldingen verzenden vanuit de Coros-app in het tabblad"Apparaat" en vervolgens "Meldingen"

Een externe sensor koppelen

Je kunt een externe sensor koppelen aan je horloge. Ga hiervoor naar "Systemen" en dan "Accessoires". Kies ANT+ of Bluetooth en wacht tot je horloge de sensor detecteert. Je kunt de volgende soorten sensoren toevoegen: Fietsvermogenssensor, snelheidssensor, cadanssensor, Pod Coros, hartslagband

Work-outgeschiedenis bekijken

Druk in het startscherm van je horloge op de knop "D" en ga met de pijlen "OMHOOG" en "OMLAAG" tot "Geschiedenis"

Kiprun 500 by Coros

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik

Instructies voor een correct gebruik van het horloge.

Gebruik van het horloge KIPRUN GPS 500 BY COROS: Dit apparaat is bedoeld voor sportief en recreatief gebruik. Het is geen apparaat voor medische opvolging. De informatie over dit apparaat of in dit boekje is uitsluitend bedoeld ter informatie en mag alleen worden gebruikt om een aandoening op te volgen nadat je je arts hebt geraadpleegd en zijn of haar toestemming hebt verkregen. Lichaamsbeweging kan risico's inhouden. Raadpleeg een arts voordat je gaat sporten. Deze voorzorgsmaatregelen niet opvolgen kan levensbedreigend zijn.

Gebruik van de hartslagband: Vanwege de mogelijke storingen veroorzaakt door het radiotransmissiesysteem, raden we dragers van pacemakers af om een ​​hartslagband te gebruiken.

Kiprun 500 by Coros

Ik onderhoud

Horloge reinigen: Om het glas van je horloge schoon te houden, is het aan te raden om het met een vochtige doek te reinigen.
Om de prestaties van de hartsensor te optimaliseren, is het ook raadzaam om deze regelmatig schoon te maken met een vochtige doek. Je kunt de oplaadconnector ook reinigen met een droge tandenborstel.

Horloge opladen: Je kunt je horloge opladen met de USB-kabel die bij je horloge is geleverd via een computer of een USB-stopcontact.

De volledige oplaadtijd bedraagt 2,5 uur.

Reparatie (troubleshooting)

Hier vind je de controlefiche van het horloge GPS500.
Volg de stappen van deze fiche en ga na of er een eventueel probleem is met je product. Indien nodig vind je in de volgende rubriek (IK REPAREER) de tutorials voor de reparatie. Je kunt ook naar de werkplaats van je DECATHLON-winkel gaan.

Klik op de onderstaande knop om de controlefiche te downloaden:

Ik repareer

Aan dit product is het mogelijk om de volgende reparaties uit te voeren.

Als je product niet gerepareerd kan worden, breng het dan naar een AEEA-inzamelpunt of naar een DECATHLON-winkel om de recycling ervan te optimaliseren.

Horlogeband vervangen

Je kunt de horlogeband vervangen met behulp van twee T5 torx-schroevendraaiers.

Plaats een schroevendraaier op een van de schroeven (blokkeer deze in je hand) en draai de schroef aan het andere uiteinde los met de andere schroevendraaier.
Als de schroeven los zijn, kun je de staaf eruit halen en de horlogeband verwijderen.
Je hoeft alleen maar de nieuwe horlogeband aan te brengen, de metalen staaf erin te stoppen en het geheel weer in elkaar te schroeven met behulp van de schroevendraaiers (de ene om te blokkeren en de andere om te schroeven).

Pas op dat je het kleine schroefje niet verliest.

Kiprun 500 by Coros
Resetten

Als je problemen ondervindt (verbinding, trage werking …), kan een reset helpen.
Ga hiervoor naar het menu "Systeem", "Meer instellingen" en dan "Alles resetten"

Onderdelen

Hier is de lijst met onderdelen voor de Kiprun GPS 500 BY COROS:
(Indien ze niet beschikbaar zijn, kun je contact opnemen met de technische ondersteuning)

Diensten werkplaatsen

Wil je de reparatie van je product aan ons toevertrouwen? Hier is de lijst met diensten die door onze werkplaatsen worden aangeboden:

Kiprun GPS 500 by Coros

Tweedehandsverkoop

Met behulp van het reparatieblad in de rubriek "Reparatie (troubleshooting)", kun je je product vooraf controleren.
Als je product door onze teams is gecontroleerd, heb je de mogelijkheid om het tweedehands door te verkopen en zo je oude producten een tweede leven te geven.

Klik op de onderstaande knop voor meer informatie over deze tweedehandsdienst van DECATHLON.

Conformiteitsverklaring

Conformiteitsverklaring van je product nodig? Klik op downloaden.

Instructies

Productinstructies nodig? Klik op downloaden.

Kiprun 500 by Coros

Technische ondersteuning

Wil je contact opnemen met onze technische ondersteuning?
Open het formulier door te klikken op de knop.