leeftent3MX3M

REF: 8295843

LEEFTENT 3M X 3M FRESH | 2015

2015

IS JE LEEFTENT BESCHADIGD? GOOI ZE NIET WEG!

De ecologische impact van een tent die weggegooid wordt is gelijk aan meer dan 3.000 km met de auto. Om deze impact te beperken, ijvert Decathlon ervoor om alle tenten tot in perfecte staat te herstellen!

Op deze pagina ontdek je stap voor stap hoe je je leeftent kunt herstellen in functie van de specifieke beschadiging.

Al onze leeftenten zijn verzekerd tegen eventuele fabricagefouten. Onder garantie herstellen wij je leeftent en kan je ze meteen binnenbrengen in de workshop van je Decathlon-winkel. Is je tent buiten garantie of raakte ze beschadigd door verkeerd gebruik, dan kan je ze zeer eenvoudig zelf herstellen (of tegen betaling laten herstellen in een workshop).

Een boog herstellen

Om een boog te vervangen, moet je hem eerst terugvinden op onderstaand schema, het onderdeel online of in de winkel bestellen en stap voor stap de video volgen.

De boog kan vervaardigd zijn uit:

- vezel of aluminium. In dat geval bestaat hij uit stokken en stokhulzen die verbonden zijn met een elastiek.

- een opblaasbare band. In dat geval bestaat hij uit een band en een dop.

1/ Het plan van mijn leeftent

schema_sejour3M

ONZE TIP: Bel je winkel om de onderdelen te bestellen, zo hoef je je maar één keer te verplaatsen.

Debuitentent herstellen

1/ Reserveonderdelen

De buitentent is de buitenkant, het zichtbare deel van de tent (soms ook 'tentzeil' genoemd). Om ze te vervangen moet je de volgende video stap voor stap volgen en het onderdeel in de winkel of via internet bestellen.

ONZE TIP: Bel je winkel om de onderdelen te bestellen, zo moet je je maar een keer verplaatsen.

hoe een tentzeil herstellen

Nog een tip: met tape kun je scheuren in je buitenzeil herstellen (buitentent). Afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte tape, kan deze herstelling nog de hele levensduur van de leeftent meegaan.~Opgelet: we raden aan om de tape aan de binnenkant van de buitentent te kleven voor een betere aanhechting.

Prestaties atelier

Je kunt de hierboven beschreven herstellingen zelf uitvoeren of je leeftent binnenbrengen in de workshop van je Decathlon-winkel. Klik op de link hieronder voor meer informatie over de herstellingen die worden aangeboden in de workshops:

De accessoires

Ontdek de accessoires op de website van Decathlon of in je Decathlon-winkel.

Mijn leeftent goed onderhouden