leeftentXL

REF: 8358157

LEEFTENT AIR SECONDS BASE XL | 6 PERSONEN | 2018

2017

IS JE LEEFTENT BESCHADIGD? GOOI ZE NIET WEG!

Denk eraan dat de ecologische impact van een tent afdanken overeenkomt met meer dan 3000 km rijden met een wagen. Om deze impact te vermijden, zorgt Decathlon ervoor dat alle (leef)tenten te herstellen zijn zodat ze zich terug in perfecte staat bevinden!

Op deze pagina leggen we je stap voor stap uit hoe je jouw leeftent moet herstellen afhankelijk van het probleem.

Al onze leeftenten komen met garantie op eventuele fabricagefouten. Deze garantie omvat de herstelling van je leeftent, die je rechtstreeks naar het atelier van jouw Decathlon-winkel kan brengen. Bij schade buiten garantie, of wanneer ze beschadigd werd door een verkeerde handeling, kan je ze zeer gemakkelijk zelf herstellen (of tegen betaling laten herstellen in ons atelier).

Een boog herstellen

Om een boog te vervangen, moet je de beschadigde boog opzoeken op het volgende schema, het reserveonderdeel online of in ons atelier bestellen en de stappen volgen in de video.

De boog kan bestaan uit:

glasvezel of aluminium. In dit geval is de boog opgebouwd uit een tentstok met verbindingsstukken die aan elkaar verbonden zijn met een elastiek.

- een opblaasbare koker. In dit geval bestaat de boog uit een koker en een dop.

1/ Het schema van mijn leeftent

schema_sejourXL

ONZE TIP: Vergeet niet dat je jouw winkel kunt bellen en de onderdelen op voorhand kunt bestellen zodat je maar één keer naar de winkel hoeft te komen.

Debuitentent herstellen

1/ Reserveonderdelen

De buitentent is de buitenkant, het zichtbare deel van de tent (soms ook 'tentzeil' genoemd). Om ze te vervangen moet je de volgende video stap voor stap volgen en het onderdeel in de winkel of via internet bestellen.

ONZE TIP: Bel je winkel om de onderdelen te bestellen, zo moet je je maar een keer verplaatsen.

hoe een buitentent herstellen

Nog een tip: met reparatietape kun je scheuren in de buitentent herstellen. Naargelang de kwaliteit van de tape die je gebruikt, kan deze herstelling meegaan voor de hele levensduur van de tent.~Opgelet: het is aanbevolen om de reparatietape langs de binnenzijde van de buitentent te plakken zodat hij beter zou blijven zitten.

ONZE TIP: Vergeet niet dat je jouw winkel kunt bellen en de onderdelen op voorhand kunt bestellen zodat je maar één keer naar de winkel hoeft te komen.

hoe een tentzeil herstellen

Nog een tip: met tape kun je scheuren in je buitenzeil herstellen (buitentent). Afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte tape, kan deze herstelling nog de hele levensduur van de leeftent meegaan.~Opgelet: we raden aan om de tape aan de binnenkant van de buitentent te kleven voor een betere aanhechting.

Prestaties atelier

Je kunt de hierboven getoonde herstelling zelf uitvoeren of je kunt je leeftent binnenbrengen bij het atelier van jouw Decathlon-winkel. Klik op de volgende link voor meer informatie over de diensten van ons atelier:

De accessoires

Je vindt de accessoires op de website van Decathlon of in jouw Decathlon-winkel.

Hoe je leeftent goed onderhouden