loopfietsje-2-jaar-roze-zwart-support-btwin

REF: 8576517, 8576516, 8576515

LOOPFIETS 10 INCH RUNRIDE 500 ZWART, ROZE OF ORANJE

2021

Het loopfietsje 500 (nieuw model 2021 roze, zwart of oranje) is perfect voor de eerste ontdekkingstochten van je kind en om het evenwicht te leren bewaren op twee wielen!
Vergeet niet om voor de eerste tocht de fiets correct af te stellen zodat je kleine kampioen zoveel mogelijk plezier kan beleven.

Op deze pagina geven we je het nodige advies voor de montage, de afstelling, het onderhoud en de reparatie van het loopfietsje zodat je kind het regelmatig kan gebruiken.
Onderhoud het fietsje zorgvuldig zodat ook broer of zus er nog plezier aan kan beleven ... ;-)

Montage

Hoe moet ik de loopfiets 500 b'twin in elkaar zetten?

Je hebt onlangs het Runride loopfietsje in huis gehaald. Bij het uitpakken zal je merken dat het loopfietsje uit meerdere onderdelen bestaat.
Je vindt de handleiding in de doos. Die kun je als houvast gebruiken om het loopfietsje in elkaar te zetten.

Je moet het loopfietsje dus eerst in elkaar zetten! Wees gerust, we begeleiden je hierbij stap voor stap ...
Eerst en vooral zal je de volgende onderdelen in het pakket vinden: zadel, frame, vork, stuur en wielen.  In een papieren zakje vind je de tools die je nodig hebt om het loopfietsje in elkaar te zetten.

STAP 1:
Duw de vork in het frame (let goed op de richting). De vork is niet volledig recht (om het fietsje stabieler te maken). Ze moet naar de voorkant en niet naar het frame gericht zijn. Als je de vork omgekeerd monteert, kan het wiel niet op één lijn met het frame staan (voorzien om de draaihoek van het stuur en het wiel te blokkeren). Kijk gerust in de handleiding of naar onze tutorial als het niet duidelijk is.
Duw de stuurklem in de vork. Voor dit loopfietsje: de klem met de kleinste diameter. De andere klem met de grootste diameter is bedoeld voor het zadel.
Duw vervolgens het stuur in de vork. Opgelet, op de verticale buis van het stuur staat het woord "STOP" zodat je weet tot waar het stuur zeker in de vork moet zitten. Het woord STOP mag nooit zichtbaar zijn en moet steeds in de balhoofdbuis zitten. Zo weet je zeker dat het stuur goed in de buis zit.
(Goed om te weten: het maakt niet uit in welke richting je het stuur zet maar meestal wordt het woord STOP naar het zadel gericht.)
Span de stuurklem vervolgens zoveel mogelijk aan met de inbussleutel.

STAP 2:
Duw het zadel in het frame. Op de zadelbuis vind je dezelfde aanduiding als op het stuur. Ze geeft aan tot waar de zadelbuis zeker in het frame moet zitten. Het woord STOP moet altijd in de buis van het frame zitten en mag nooit zichtbaar zijn.
Span de zadelklem vervolgens zoveel mogelijk aan met de inbussleutel (houd steeds rekening met het aangegeven minimum).

STAP 3: Draai het loopfietsje om zodat je de wielen eenvoudiger kunt monteren. Schuif de metalen as door het wiel. Bevestig de twee plastic doppen (let op de richting, meer informatie vind je op pagina x van de handleiding).

STAP 4:
Het loopfietsje is klaar! Er is nog één cruciale stap om je kleine kampioen zoveel mogelijk plezier op het fietsje te laten beleven: de stuur- en zadelhoogte afstellen.

hoe moet ik de loopfiets 500 in elkaar zetten?

Hoe moet ik de wielen van het loopfietsje monteren?

Bekijk onze tutorial om de wielen op het loopfietsje te monteren!

Hoe moet ik de wielen van het loopfietsje monteren

Eerste gebruik: afstellingen controleren

Hoe moet ik de hoogte van het zadel en het stuur regelen voordat mijn kind zijn eerste tochtje maakt?

Het is cruciaal dat je de zadelhoogte goed afstelt zodat je kind de juiste positief heeft om zelfverzekerd te leren fietsen.

Om de hoogte van het zadel voor de eerste fietsavonturen juist af te stellen, moet je kind met zijn voeten de grond kunnen raken als het op de fiets zit.

Als je merkt dat je kind makkelijk vooruitkomt en het sneller begint te fietsen, kun je het zadel zo afstellen dat je kind enkel met zijn tenen de grond raakt.

Je kunt het stuur afstellen tot aan het streepje onder de letter "S" van het woord STOP op de stuurbuis.
Op het zadel geven de verticale streepjes de maximale hoogte aan die je niet mag overschrijden (net zoals bij het stuur).

Kinderen groeien snel, dus controleer regelmatig of het zadel en het stuur nog op de juiste hoogte staan.

EERSTE GEBRUIK: AFSTELLINGEN CONTROLEREN
Hoe check ik of de rem goed is afgesteld? 

Hou de loopfiets bij het stuur vast en stap ermee aan de hand. Trek aan de remgreep. Het achterwiel moet blijven stilstaan.

Als je merkt dat de remmen niet voldoende werken, dan kun je het volgende doen: Er zit een draaiwieltje aan de zijkant van de remgreep. Je ziet er een "+" en een "-" op staan. 
Als je het wieltje in wijzerzin aandraait (naar het "+" symbool), dan span je de rem aan (= hader remmen). Als je het wieltje in tegenwijzerzin aandraait (naar het"-" symbool), dan maak je de rem losser (= zachter remmen).
Als je nog niet goed kunt remmen, raden we je aan om de handleiding of het filmpje te bekijken om de remhoeven goed af te stellen.
Het is belangrijk om de afstelling van de remmen regelmatig na te kijken.

Hoe moet ik de rem van het loopfietsje 500 afstellen?

Veiligheid: draag een helm

Laat je kinderen al op jonge leeftijd een helm dragen!

Laat je kleine avonturiers altijd een helm dragen als ze er met hun loopfietsje opuit trekken. Door ze al vanaf jonge leeftijd een helm te laten dragen, wordt het een echt automatisme als ze op oudere leeftijd gaan fietsen!

Bij DECATHLON vind je fietshelmen voor baby's en kinderen, speciaal ontwikkeld door onze teams. Deze helmen zijn getest en goedgekeurd door de afdeling DHP (Decathlon Head Protection). Vanuit het B'TWIN VILLAGE in het Franse Rijsel ontwikkelt het team de fietshelmen van DECATHLON.

helm loopfiets 2 jaar 3 jaar

Compatibele accessoires

Stuurtas voor loopsfietsjes

Wil je kleine avonturier graag zijn/haar tussendoortje of knuffeltje overal meenemen, zelfs op de fiets? Deze tas kun je vastmaken aan het stuur van een loopfietsje of een fietsje van 14" of 16".

stuurtas voor loopfietsjes
Draagtas voor loopfiets

Neem je weleens het loopfietsje van je kind mee als je gaat wandelen? Deze tas is ontwikkeld om het loopfietsje makkelijk te vervoeren als je kind even geen zin heeft om te fietsen.
Het erg compacte formaat maakt het makkelijk om het overal mee te nemen en beschermt je tegen vuil. (Zoals je weet, rijden kinderen graag door plassen ... :) )

draagtas voor loopfiets

Onderhoud van het loopfietsje 

Hoe moet ik de loopfiets opbergen?

We raden je aan om de fiets op een droge plek te stallen.  Let erop dat er geen water kan binnendringen.

De levensduur van de kinderfiets hangt af van het gebruik, het onderhoud en de stalling.
Hoe vochtiger en zouter de omstandigheden (zeelucht), hoe sneller de loopfiets zal roesten, en hoe korter zijn levensduur zal zijn.  
Het is dus belangrijk om hem proper en op een droge plek te stallen. 

Hoe kan ik de loopfiets schoonmaken?

Als je merkt dat de loopfiets vuil is van de ritjes door modder, regen en stof, kun je hem snel even een wasbeurt geven.

Is hij vooral bestoft? Dan is de oplossing heel eenvoudig: ga er gewoon met een droge doek over om hem schoon te maken. Modder en ander hardnekkiger vuil verwijder je het beste met een emmer warm water en een spons (of een natte doek) met zeep of fietsshampoo. Zo kun je de vuile delen van de fiets te lijf gaan (frame, vork, stuur, wielen).

WIST JE DAT? Je gebruikt beter geen harde waterstraal om de loopfiets schoon te maken: want sommige onderdelen kunnen hier niet zo goed tegen!

Ben je klaar met de fiets te wassen? Droog hem dan af met een droge doek zodat hij niet gaat roesten. Check meteen ook of de klembanden en de wielen nog goed vastzitten. Als dat niet het geval is, draai je ze best even aan met de juiste sleutel.

Hoe moet ik de handgrepen van de loopfiets schoonmaken? 

Was ze met een natte doek en zeep of afwasmiddel, droog ze met een droge doek, en klaar!

Ik heb een probleem

Ik moet een wiel vervangen. hoe doe ik dit?

We willen dat je deze fiets snel en eenvoudig kunt herstellen. Een defect wiel kun je dan ook apart kopen (als reserveonderdeel)! Je kunt het wiel bestellen in het atelier van een Decathlon-winkel bij jou in de buurt.

(Je kunt de wielen van het loopfietsje voorlopig nog niet online bestellen maar ons team doet er alles aan om dit snel in orde te maken! )

Onderdelen

Moet je een onderdeel van het loopfietsje vervangen? Dat laat je het best doen door een technicus in het atelier van een DECATHLON-winkel. Hij zal het benodigde onderdeel bestellen.
Binnen enkele maanden kun je compatibele onderdelen voor je loopfietsje (en de kleur) bestellen via internet. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk in orde te maken. Alvast bedankt voor je vertrouwen!

Handleiding van het loopfietsje 500