loopfietsje-2-jaar-zwart-dnv-btwin

REF: 8577585, 8577584

LOOPFIETS 12 INCH RUNRIDE 900 GEEL OF BLAUW

2021

De loopfiets 900 (nieuw model voor 2021) is de perfecte metgezel voor kinderen die het evenwicht op twee wielen leren te bewaren!
Voor je je kind op dit fietsje laat rijden, moet je wel de nodige afstellingen doen. Zo geniet het optimaal van zijn nieuwe bolide.

Op deze pagina vind je alle nodige tips om de loopfiets te monteren, af te stellen, te onderhouden en te repareren. Zo ben je zeker van een optimaal regelmatig gebruik.
Draag zorg voor dit fietsje, zo gaat het heel lang mee!

De loopfiets monteren

Hoe monteer je de loopfiets runride 900?

Je hebt onlangs een Runride-loopfiets gekocht. Als je hem uit de doos haalt, zal je geen fietsje, maar een aantal stukken aantreffen.
De handleiding zit mee in de verpakking. Die helpt je om de loopfiets te monteren.

Een juiste montage is dan ook essentieel Wees gerust, we begeleiden je stap voor stap...
Eerst en vooral vind je de volgende onderdelen in het pakket: zadel, frame, voorvork, stuur en wielen. 聽Een papieren tasje bevat alles wat je nodig hebt voor de montage.

STAP聽1:
Schuif de voorvork in het frame (let goed op de richting). De voorvork is niet perfect verticaal (voor de stabiliteit). Hij moet naar voren gericht zijn, niet naar het frame. Als je hem omgekeerd monteert, dan kan het wiel niet mooi in de lijn van het frame worden geplaatst (dat is zo voorzien om de draaihoek van stuur en wiel vast te zetten). Raadpleeg gerust de handleiding of het filmpje indien nodig.
Plaats de klembeugel voor het stuur in de vork. Voor de loopfiets Runride 100: de klembeugel met de kleinste diameter. De andere klembeugel, met grotere diameter, is bestemd voor het zadel.
Schuif vervolgens het stuur rechtstreeks in de vork. Let op, er staat een "STOP"-markering op de buis verticaal ten opzichte van het stuur. Die STOP-markering moet in de balhoofdbuis (de stuurbuis) blijven, ze mag er in geen geval voorbij komen. Zo ben je zeker dat het stuur goed in de buis blijft zitten.
(Goed om te weten: het stuur heeft niet echt een richting, maar doorgaans plaats je de STOP-markering in de richting van het zadel.)
Span vervolgens de stuurklem zo vast mogelijk aan met de inbussleutel.

STAP 2:
Plaats het zadel in het frame. De zadelbuis heeft dezelfde markering als die op het stuur. Die markering komt overeen met de uitschuiflimiet en moet altijd binnenin de framebuis blijven, ze mag nooit zichtbaar zijn.
Vervolgens kan je dan de zadelklem aanspannen met de bijgeleverde sleutel l (en altijd met inachtneming van de uitschuiflimiet).

STAP 3: Draai het fietsje om, zo kan je de wielen gemakkelijker monteren. Schijf de metalen pen in het wiel. Plaats de twee plastic kapjes (opletten voor de richting, meer informatie vind je in de handleiding).

STAP 4:
De loopfiets is nu gebruiksklaar. Dan rest je enkel nog een laatste, essenti毛le stap opdat je kleine coureur maximaal kan genieten: de zadel- en stuurhoogte bijregelen.

Hoe monteer je de loopfiets Runride 900?

Hoe monteer je de wielen van deze loopfiets?

Check onze videotutorial om de wielen correct te monteren!

Hoe monteer je de wielen van de loopfiets Runride 900?

Eerste gebruik: alle afstellingen checken

Hoe moet ik de hoogte van het zadel en het stuur regelen voordat mijn kind zijn eerste tochtje maakt?

Een juiste zadelhoogte is cruciaal om je kind een houding te geven waarmee het in alle vertrouwen kan leren rijden.

In het begin moet het de voetjes mooi plat op de grond kunnen zetten als het op het zadel zit.

Zodra je merkt dat het de techniek onder de knie krijgt en snelheid begint te maken kan je het zadel zodanig afstellen dat het enkel nog met de tippen de grond raakt.

Wat de stand van het stuur betreft: dat kan je inschuiven tot aan het streepje onder de letter "S" van het woord STOP dat op de stuurbuis staat vermeld.
Voor het zadel duiden de verticale streepjes de maximale hoogte aan (net zoals bij het stuur).

Kinderen groeien snel, vergeet dus niet om regelmatig de zadel- en stuurhoogte te checken en indien nodig bij te regelen.

EERSTE GEBRUIK: ALLE AFSTELLINGEN CHECKEN
Hoe weet je of de rem goed is afgesteld?聽

Laat het fietsje rollen, houd het daarbij vast aan het stuur. Bedien de rem. Het achterwiel moet blijven stilstaan.

Als je merkt dat de remmen niet voldoende werken, dan kun je het volgende doen: Er zit een draaiwieltje v贸贸r de remgreep met een "+" en een "-" erop.
Als je het wieltje in wijzerzin aandraait (naar het "+" symbool), dan span je de rem aan (= harder remmen). Als je het wieltje in tegenwijzerzin aandraait (naar het"-" symbool), dan maak je de rem losser (= zachter remmen).
Werkt de rem nog altijd niet naar behoren, bekijk dan het filmpje of lees de handleiding om de remgreep correct af te stellen.
Je moet de afstelling van de rem regelmatig nakijken.

hoe de rem van de loopfiets runride 900 checken

Over de veiligheid: een helm is een must

Een helm dragen van kleins af aan, dat is de juiste reflex!

We raden je aan om je kleine avonturiers al van kleins af aan een helm op te zetten wanneer ze op pad gaan met hun loopfiets. Zo raken ze eraan gewend en is het doodnormaal zodra ze overschakelen op een grotere fiets!

Bij DECATHLON vind je fietshelmen voor baby's en kinderen, speciaal ontwikkeld door onze teams. Die helmen zijn getest en gehomologeerd door DHP (Decathlon Head Protection). Dat team, dat zijn hoofdkwartier heeft in het B'TWIN VILLAGE in het Franse Rijsel, houdt zich bezig met de ontwikkeling van de helmen bij DECATHLON.

helm loopfiets 2 jaar 3 jaar

Compatibele accessoires

Stuurtas voor loopfiets

Neemt je kleine durver graag zijn vieruurtje of knuffel overal mee naartoe, zelfs tijdens een ritje met de loopfiets? Dan is deze handige stuurtas voor een vierwieler, loopfiets of fiets van 14" of 16" een uitstekende keuze.

stuurtasje voor loopfiets
Draagtas voor loopfiets

Gebeurt het weleens dat je de loopfiets van je kleinste moet dragen tijdens een rit? Deze draagtas is gemaakt om een loopfiets gemakkelijk te vervoeren wanneer je kind het fietsen even beu is.
Dankzij het heel compacte formaat neem je de loopfiets overal mee naartoe en maak je je kleren niet vuil. (want kinderen zijn dol op door de plassen en de modder fietsen, dat weten we allemaal...) )

draagtas loopfietsje

Onderhoud van de loopfiets聽

Hoe moet ik de loopfiets opbergen?

We raden je aan dit loopfietsje te bewaren op een droge plek. 聽Let erop dat er geen vocht kan binnendringen.

De levensduur van een kinderfiets hangt af van het gebruik, het onderhoud en de stalling.
Hoe vochtiger en zilter (zeelucht) de omstandigheden, hoe meer het loopfietsje onderhevig is aan corrosie en hoe minder lang het dus zal meegaan. 聽
Let er dus op dat je de fiets schoon en droog bewaart in een ruimte waar het niet vochtig is.聽

Hoe maak ik de loopfiets schoon?

Als je merkt dat het fietsje vuil is van de ritjes door modder, regen en stof, kun je het snel even een wasbeurt geven.

Is het vooral聽bestoft?聽Dan is de oplossing heel eenvoudig: ga er gewoon met een droge doek over om het schoon te maken. Modder en ander hardnekkiger vuil verwijder je het beste met een emmer warm water en een spons (of een natte doek) met zeep of fietsshampoo. Zo kun je de vuile delen van de fiets te lijf gaan (frame, vork, stuur, wielen).

WIST JE DIT? Je spuit je loopfiets best niet schoon met een hogedrukreiniger: sommige onderdelen kunnen daar niet zo goed tegen!

Ben je klaar? Droog de fiets dan af met een droge doek zodat hij niet gaat roesten. Check meteen ook of de klembeugels en de wielen nog goed vastzitten. Als dat niet het geval is, draai je ze best even aan met de juiste sleutel.

Hoe moet ik de handgrepen van de loopfiets schoonmaken?聽

Was ze met een natte doek en zeep of afwasmiddel, droog ze af met een doek, en klaar!

Ik heb een probleem

Ik moet het wiel van mijn b'twin-loopfiets vervangen. hoe doe ik dat?

Omdat we je willen helpen je producten gemakkelijk en snel te repareren, zijn de wielen van deze loopfiets apart verkrijgbaar (als onderdeel)! Je kan ze bestellen bij het atelier van de dichtstbijzijnde Decathlonwinkel.

(online zijn ze nog niet beschikbaar, maar onze teams doen er alles aan om dat zo snel mogelijk in orde te brengen! )

Onderdelen

Moet je een onderdeel van je loopfiets vervangen?
Vraag dan gerust om raad bij een van de mecaniciens van je Decathlon-atelier. Daar kan men eender welk onderdeel bestellen.
De geschikte onderdelen voor je loopfiets (in de juiste kleur!) kan je binnen een paar maanden ook online bestellen. We doen er alles aan om ze zo snel mogelijk beschikbaar te maken. Bedankt voor je vertrouwen!

Handleiding van de loopfiets 900