Handleiding loopfiets Runride Racing
Op zoek naar informatie over de montage of het gebruik van de loopfiets? Klik op de link hieronder om de handleiding in pdf-formaat te downloaden:
REF: 8912229
2024
Op deze pagina vind je alle nodige tips om de loopfiets correct te monteren, af te stellen, te onderhouden en te repareren.
Draag goed zorg voor dit fietsje, dan kunnen later ook andere kinderen er nog plezier van hebben ...
--> Je hebt onlangs een Runride-loopfiets gekocht. Als je hem uit de doos haalt, zal je zien dat de loopfiets nog niet gemonteerd is.
Je vindt de handleiding in de doos. Die kan je helpen om de loopfiets te monteren.
Een juiste montage is dus essentieel! Wees gerust, we begeleiden je stap voor stap...
Eerst en vooral vind je de volgende onderdelen in de doos: zadel, frame, voorvork, stuur en wielen. Een papieren tasje bevat alles wat je nodig hebt voor de montage.
STAP 1:
- Schuif de voorvork in het frame (let goed op de richting). De voorvork is niet perfect verticaal (voor de stabiliteit). Hij moet naar voren gericht zijn, niet naar het frame. Als je hem ondersteboven monteert, kan het wiel niet mooi in de lijn van het frame worden geplaatst (dat is zo voorzien om de draaihoek van stuur en wiel vast te zetten). Raadpleeg gerust de handleiding of het filmpje indien nodig.
- Plaats de stuurklem in de vork. Voor de loopfiets Runride 100: de klem met de kleinste diameter. De andere klem, met grotere diameter, is voor het zadel.
- Schuif vervolgens het stuur in de vork. Opgelet, er staat een "STOP"-markering op de buis, verticaal ten opzichte van het stuur. Die STOP-markering moet in de stuurbuis blijven, ze mag er in geen geval uit komen. Zo ben je zeker dat het stuur goed in de buis blijft zitten.
(Goed om te weten: het stuur heeft niet echt een richting, maar doorgaans plaats je de STOP-markering in de richting van het zadel.)
- Draai vervolgens de stuurklem maximaal aan met het gereedschap (inbussleutel).
STAP 2:
- Schuif het zadel in het frame. De zadelbuis heeft dezelfde markering als die op het stuur. Die markering komt overeen met de minimale insteekdiepte en moet altijd in de framebuis blijven, ze mag nooit zichtbaar zijn.
- Nu kan je de zadelklem aanspannen met de sleutel (altijd met inachtneming van de minimale insteekdiepte).
STAP 3:
- Zet het fietsje op zijn kop zodat je de wielen gemakkelijker kan monteren. Schuif de metalen as door het wiel.
- Zet de twee meegeleverde kunststof afdekdoppen erop
STAP 4:
- De loopfiets is gemonteerd! Dan rest je enkel nog een laatste essentiële stap zodat je kind optimaal kan genieten van zijn loopfietsje: de juiste zadel- en stuurhoogte instellen.
(Het filmpje hieronder geldt ook voor de montage van de loopfiets Runride Racing)
Bekijk het tutorial filmpje om de wielen correct te monteren!
(Het filmpje hieronder geldt ook voor de montage van de loopfiets Runride Racing)
Een juiste zadelhoogte is cruciaal om je kind vertrouwen te geven als het voor het eerst op zijn loopfietsje zit.
In het begin moet je kind zijn voetjes mooi plat op de grond kunnen zetten als hij op het zadel zit.
Zodra je merkt dat je kind zich comfortabel voelt en snelheid begint te maken kan je het zadel zo afstellen dat hij alleen nog met zijn tenen de grond raakt.
Om de stuurhoogte in te stellen kan je het stuur laten zakken tot het streepje onder de letter "S" van het woord STOP dat op de stuurbuis staat.
Voor het zadel duiden de verticale streepjes de maximale hoogte aan (net zoals bij het stuur).
Kinderen groeien snel, vergeet dus niet om regelmatig de zadel- en stuurhoogte te controleren.
Houd het fietsje vast bij het stuur en laat het vooruit rollen. Knijp de remhendel in. Het achterwiel moet stoppen met draaien.
Als je merkt dat de rem niet voldoende werkt, kun je het volgende doen: Er zit een stelschroef vóór de remhendel. Daarop zie je "+" en "-" staan.
Als je de stelschroef in wijzerzin draait (naar het "+" symbool), span je de rem aan (= harder remmen). Als je de stelschroef in tegenwijzerzin draait (naar het"-" symbool), zet je de rem losser (= zachter remmen).
Werkt de rem nog altijd niet naar behoren, bekijk dan het filmpje of lees de handleiding om de rem correct af te stellen.
Het is belangrijk dat je regelmatig controleert of de rem nog goed afgesteld is.
(Het filmpje hieronder geldt ook voor de montage van de loopfiets Runride Racing)
We raden aan om je kleine avonturiers al van kleins af aan een helm op te zetten wanneer ze op hun loopfietsje mee naar buiten gaan. Zo raken ze eraan gewend en is het doodnormaal wanneer ze overschakelen op een grotere fiets!
Bij DECATHLON vind je fietshelmen voor baby's en kinderen, speciaal ontwikkeld door onze teams. Die helmen zijn getest en goedgekeurd door DHP (Decathlon Head Protection). Dat is het team dat de helmen van DECATHLON ontwikkelt, het is gevestigd in het B'TWIN VILLAGE in het Franse Rijsel,.
Gebeurt het wel eens dat je het loopfietsje draagt tijdens een wandeling met je kind? Deze tas is ontwikkeld om het loopfietsje makkelijk te dragen als je kind even geen zin heeft om met zijn fiets te rijden.
Dankzij het erg compacte formaat neem je hem overal mee en beschermt hij je tegen vuil. (Want tja, het is bekend dat kinderen graag door plassen rijden ... :) )
We raden aan dit loopfietsje te bewaren op een droge plek. Het is belangrijk dat het niet nat kan worden.
De levensduur van een kinderfiets hangt af van het gebruik, het onderhoud en de manier van opbergen.
Hoe vochtiger en zilter (zeelucht) de omstandigheden, hoe meer het loopfietsje onderhevig is aan corrosie en hoe minder lang het dus zal meegaan.
Let er dus op dat je de fiets schoon en droog bewaart in een ruimte waar het niet vochtig is.
Als je merkt dat de loopfiets vuil is van de ritjes door modder, regen en stof, kun je hem snel even een wasbeurt geven.
Is hij vooral bestoft? Dan is de oplossing heel eenvoudig: ga er gewoon met een droge doek over om hem schoon te maken. Modder en ander hardnekkiger vuil verwijder je het beste met een emmer warm water en een spons (of een natte doek) met zeep of fietsshampoo. Zo kun je de vuile delen van de fiets te lijf gaan (frame, vork, stuur, wielen).
WIST JE DAT? Spoel de loopfiets liever niet af met de tuinslang: sommige onderdelen kunnen daar niet zo goed tegen!
Ben je klaar met de fiets te wassen? Droog hem dan af met een droge doek zodat hij niet gaat roesten. Maak van de gelegenheid gebruik om meteen de klemmen en wielen te controleren: is alles nog goed aangedraaid? Als dat niet het geval is, draai je ze even aan met de juiste sleutel.
Reinig ze met een natte doek en zeep of vaatwasmiddel, en droog ze af met een doek, klaar!
We willen dat je deze fiets snel en eenvoudig kunt herstellen, daarom is het wiel van de loopfiets apart verkrijgbaar! Je kunt het bestellen in het atelier van een Decathlon-winkel bij jou in de buurt.
(Je kunt de wielen van het loopfietsje nog niet online bestellen maar ons team doet er alles aan om dat binnenkort mogelijk te maken! )
Op zoek naar informatie over de montage of het gebruik van de loopfiets? Klik op de link hieronder om de handleiding in pdf-formaat te downloaden: