REF: 8576416
2021
Het loopfietsje 100 (nieuw model 2021) begeleidt je kind bij de eerste ontdekkingen van het evenwicht op twee wielen!
Vergeet niet om voor vertrek de eerste afstellingen te doen, zodat je minirijder maximaal plezier kan beleven op deze nieuwe loopfiets.
Voor een goed regelmatig gebruik vind je op deze pagina al onze adviezen om je loopfietsje goed te monteren, af te stellen, te onderhouden en te repareren.
Vergeet hem niet te vertroetelen, zodat hij later misschien nog andere mensen gelukkig kan maken... ;-)
Je hebt onlangs een Runride-loopfietsje gekocht. Wanneer je hem uit de verpakkingsdoos haalt, zul je zien dat de loopfiets uit verschillende onderdelen bestaat.
Je vindt de instructies in de doos. Dit kan je helpen om de loopfiets in elkaar te zetten.
De montagefase is dus essentieel! Wees gerust, we begeleiden je hierbij stap voor stap...
Je zult de volgende onderdelen in het pakket vinden: het zadel, het frame, de vork, het stuur en de wielen. Β Een papieren zak bevat de onderdelen die je zullen helpen bij het monteren van de loopfiets.
EERSTE STAP:
Steek de vork in het frame (let op de richting). De vork is niet helemaal verticaal (dit zorgt voor stabiliteit), hij moet naar voren gericht zijn en niet naar het frame. Als je de vork ondersteboven monteert, kan het wiel niet worden uitgelijnd met het frame (dit is zo ontworpen om de draaihoek van het stuur en het wiel te blokkeren). Raadpleeg gerust de instructies of de video indien nodig.
Zet de stuurklem in de vork. Voor deze loopfiets Runride 100: dit is de klemring met de kleinste diameter. De andere klemring met de grotere diameter is voor het zadel.
Steek dan het stuur rechtstreeks in de vork. Wees voorzichtig, er zit een "STOP"-markering op de verticale buis van het stuur. Deze STOP-markering moet in de stuurbuis blijven zitten en mag in geen geval uitsteken. Dit zorgt ervoor dat het stuur stevig in de buis blijft zitten.
(Goed om te weten: er geldt geen specifieke richting voor dit stuur, maar over het algemeen wordt de STOP-markering naar het zadel gericht.)
Draai vervolgens de stuurklem zo goed mogelijk vast met het gereedschap (inbussleutel).
TWEEDE STAP:
Plaats het zadel in het frame. De zadelbuis heeft dezelfde markering als het stuur. Deze markering geeft de insteeklimiet aan en moet altijd binnen de framebuis blijven, de markering mag nooit zichtbaar zijn.
Vervolgens kun je de zadelklem met het gereedschap aandraaien (houd altijd rekening met de minimale insteek).
DERDE STAP: Zet de loopfiets ondersteboven zodat je de wielen makkelijker kunt monteren. Schuif de metalen as in het wiel. Steek de twee bijgeleverde plastic pluggen in (let op de richting, voor meer informatie zie pagina x van de handleiding).
VIERDE STAP:
Ziezo, de loopfiets is klaar! Er is nog een laatste essentiΓ«le stap zodat je minirijder maximaal plezier kan beleven aan de loopfiets: de hoogte van het zadel en het stuur afstellen.
Volg onze tutorial om het wiel op de loopfiets te monteren.
Het juist afstellen van de zadelhoogte is belangrijk, zodat je kind in de juiste positie zit om met vertrouwen te leren fietsen.
Het is belangrijk dat de voeten van je kind de grond plat raken wanneer het op het zadel zit.
Wanneer je merkt dat je kind zich op het gemak voelt bij de voortstuwende beweging en het begint snelheid te maken, kun je het zadel zo afstellen dat alleen de voorkant van de voet contact maakt met de grond.
Wat de stuurafstelling betreft, is het mogelijk om deze te verlagen tot de lijn onder de letter "S" van het woord STOP dat op de stuurbuis staat.
Voor het zadel geven de verticale lijnen de maximale hoogte aan die niet overschreden mag worden (net als voor het stuur).
Kinderen groeien snel, vergeet niet regelmatig te controleren of het zadel en het stuur nog op de juiste hoogte staan.
Vanaf 2 jaar raden we je aan om de kleine ontdekkingsreizigsters en ontdekkingsreizigers te laten wennen aan het dragen van een helm tijdens hun loopfietstochtjes. Door ze er van jongs af aan aan te laten wennen, zal het voor hen een echte gewoonte worden wanneer ze overstappen naar een grote fiets!
Bij Decathlon hebben we fietshelmen voor baby's en kinderen, speciaal ontwikkeld door onze teams. Deze helmen zijn getest en goedgekeurd door DHP (Decathlon Head Protection). Dit is het team dat zich bij Decathlon bezighoudt met het ontwikkelen van helmen, gevestigd in het B'twin Village in Rijsel.
Draag je de loopfiets weleens tijdens een wandeling met je kind? Deze transporthoes is ontwikkeld om de loopfiets gemakkelijk te vervoeren wanneer je kind hem niet meer wil gebruiken.
Dankzij het zeer compacte formaat kan hij overal mee naartoe worden genomen en beschermt hij je tegen vuil. (Ja, kinderen vinden het heerlijk om in plassen te rijden, dat is bekend... :) )
We raden je aan de loopfiets op een droge plaats op te bergen. Β Let erop dat er geen water kan binnendringen.
De levensduur van een kinderfiets hangt af van het gebruik, het onderhoud en de manier van opbergen.
Hoe vochtiger en zouter de omstandigheden (zeelucht), hoe sneller de loopfiets zal roesten en hoe korter zijn levensduur zal zijn. Β
Het is dus belangrijk om hem schoon en droog op een droge plek op te bergen.Β
Als je merkt dat de loopfiets vuil is na meerdere ritjes (modder, regen en stof), aarzel dan niet om hem snel even schoon te maken.
Als hij vooral stoffig is, dan is de oplossing heel eenvoudig: ga er gewoon met een droge doek over om hem schoon te maken. Als er modder of ander hardnekkig vuil op zit, kun je dit schoonmaken met een emmer heet water en een spons (of een vochtige doek) met zeep of een fietsreiniger. Zo kun je de vuile delen van de fiets schoonmaken (frame, vork, stuur, wielen).
WIST JE DAT? Gebruik geen harde waterstraal om de loopfiets schoon te maken, sommige onderdelen kunnen hier niet zo goed tegen!
Ben je klaar met schoonmaken? Droog hem dan af met een droge doek zodat hij niet gaat roesten. Maak van de gelegenheid gebruik om de schroeven van de klemmen en de wielen te controleren: zitten ze vast genoeg? Als dit niet het geval is, dan kun je ze even vastdraaien.
Reinig ze met een natte doek en zeep of afwasmiddel, droog ze dan met een droge doek, en klaar!
Omdat we je in staat willen stellen je producten gemakkelijk en snel te repareren, is het wiel van de loopfiets te koop (als onderdeel)! Het kan rechtstreeks worden besteld bij het atelier van de dichtstbijzijnde Decathlon-winkel.
(Bestellingen van loopfietswielen zijn nog niet beschikbaar op internet, maar ons team werkt er hard aan! )