steps decathlon

Met de step naar het werk: 5 voordelen

We hebben voor jullie een top 5 opgesteld, om je leven gemakkelijker te maken en je collega's ook van de step te overtuigen!

Gaat het bij jou op het werk ook elke morgen over files, routes, parkeerplaatsen en verkeersopstoppingen? Jij kunt daar met een glimlach en achterover leunend naar luisteren, want jij komt met de step. Er zijn ontelbare voordelen aan dit vervoersmiddel. 

Eenvoudiger door het verkeer

's Morgens in de file? 's Avonds? Jij niet meer! Met de step sta je (bijna) nooit volledig stil op je route. Je beweegt je voort over de trottoirs, kunt tussen twee stilstaande wagens door, steekt gemakkelijk over, neemt het fietspad... en eenrichtingsverkeer bestaat niet. Het is heel simpel, je route kan niet rechtstreekser zijn en je hoeft nooit meer een omweg te maken.

10 Minuten langer slapen

Als je werkt in de stad waar je woont, of je woont niet ver van je werk, zorgt het feit dat je geen omwegen meer hoeft te maken en de files vermijdt ervoor dat je aan tijd wint. Je stapt je voordeur uit, doet de deur achter je op slot, zet je voet op de voetenplank en je bent vertrokken! Hetzelfde als je aankomt: je hoeft geen parkeerplaats te zoeken, je kunt direct naar je kantoor met je step onder de arm. Een blik op de klok zal tonen dat je je wekker kunt verzetten...

Flexibeler

Naast de gewonnen tijd en de vereenvoudigde route is de step ook flexibeler dan het openbaar vervoer: geen dienstregeling, geen spitsuur, geen vertragingen, geen personenongevallen. Of je nu later begint of eerder stopt, of hoe slecht bereikbaar je werk ook is, je bent niet meer aangewezen op een derde en je bereikt je werk met een goede afzet. Je kunt zelfs een oortelefoon gebruiken om je conference call nog op weg naar huis af te maken.

Sport!

Je evenwicht bewaren, afzetten, van voet veranderen... Op de step doe je aan sport zonder dat je het door hebt, op weg naar je werk, op weg naar huis, op zoek naar een plek voor een lekkere lunch of op weg naar een meeting. Heb je schrik dat je buitensporig gaat zweten? Er bestaan verschillende mogelijke oplossingen voor als er geen douche op kantoor aanwezig is: verfrissende tissues meenemen, of een speciaal sportshirt dragen en je omkleden als je op het werk bent aangekomen.

Stimulerend en verkwikkend op elk niveau

Deze twee kleine wieltjes kunnen je een grote boost geven. In de eerste plaats is het trendy en cool, en dus goed voor je gevoel van eigenwaarde. Tegenwoordig is het beeld van de jonge businessman en businesswoman op de step geen utopie meer, maar waarheid: er gaan steeds meer mensen met de step naar het werk. Probeer het uit, je zult niet alleen zijn! Je kunt ook je relaties een boost geven door andere vroege of minder vroege steppers te leren kennen, of zelfs een wedstrijd tussen verschillende diensten of een informele teambuilding te houden. En het zal een boost geven aan je humeur en je prestaties: door te bewegen maak je endorfines aan (het "gelukshormoon", een natuurlijk anti-stressmiddel). Je zult je relaxter voelen, opener en optimistischer. Kortom, je productiviteit zal erop vooruitgaan.

Comfort, fysieke activiteit en goed voor het humeur, de step heeft alles wat je nodig hebt om op je gemak naar kantoor te vertrekken. Voeg hier nog een vleugje voorzichtigheid en gezond verstand aan toe, en je hebt de perfecte combi.

Need more inspiration?

step_milieuvoordelen_oxelo

Verander van vervoersmiddel uit zorg voor het milieu

Zorg dragen voor het milieu begint dus bij het veranderen van vervoersmiddel. Ontdek de milieuvoordelen van de step.

step_stadt_man_oxelo

De 5 vijanden van de step in de stad

De step, als symbool van de nieuwe mobiliteit in de stad, krijgt steeds meer een plaats op de trottoirs van onze steden. Ontdek 5 vijanden van de step.

Hoe kies je een freestyle step?

Hoe kies je een freestyle step?

Lees hier onze tips om de juiste freestyle step te kiezen.