Voorstelling van de mtb rockrider st 100
(Her)ontdek de MTB ST 100 met Sylvain, onze gepassioneerde product manager mountainbiken.
REF: 8400336, 8400335
Ontworpen voor wie er voor het eerst opuit wil trekken op een MTB. Ontspan je en geniet van het overwinnen van hindernissen in de vrije natuur.
Jouw comfort komt op de eerste plaats: CGF-frame met verhoogde zitpositie, vering van 80 mm, Ergofit-hangmatzadel met Flex-zadelpen, 27.5" wielen (26" in XS) voor comfort tijdens het sporten.
(Her)ontdek de MTB ST 100 met Sylvain, onze gepassioneerde product manager mountainbiken.
De aanbevolen gemiddelde druk bedraagt 2,5 bar.
In feite wordt de ideale bandendruk bepaald door het gewicht van de gebruiker. Die bandendruk in functie van het gewicht van de gebruiker is de perfecte balans tussen rendement en een binnenband die niet knelt (wat soms tot lekken kan leiden).
Je vindt de optimale druk in een tabel op de zijkant van je band.
Ben je op zoek naar meer grip? Verlaag de druk dan met 10% zonder dat je ooit onder de 2 bar (aanbevolen minimale druk) gaat. Houd dan wel rekening met een verhoogd risico op lekken op een oneffen terrein.
Controleer regelmatig de druk van je banden.
Je stuur is standaard op de hoogste stand ingesteld (de positie waarin je rug zo recht mogelijk is, de meest comfortabele positie eigenlijk).
Als het voor jou iets aerodynamischer mag en als je efficiënter wilt trappen, kun je je stuur een beetje lager zetten zodat je je houding iets langer maakt (de positie waarbij je rug het meest gebogen is, de meest sportieve houding eigenlijk).
Je kunt dat doen door de balhoofdspacers onder de stuurpen te verplaatsen door de stappen uit dit filmpje te volgen.
Het frame van je ST 100 beschikt over een snelsluiting.
Ga recht naast je zadel staan. Draai de snelsluiting los door aan de hendel te trekken. Trek of duw op het zadel om het ter hoogte van je bekken te plaatsen.
Maak de snelsluiting terug vast door de hendel terug naar binnen te duwen.
Bekijk ons instructiefilmpje ter verduidelijking.
Je vork SUNTOUR XCT is uitgerust met twee voorspanningsknoppen.
De twee wieltjes werken volledig onafhankelijk van elkaar.
Je kunt eerst de eerste knop volledig aanschroeven. Is de spanning nog niet voldoende hoog, gebruik dan de tweede knop.
Draai aan de wieltjes in wijzerzin om de veerhardheid te verhogen en in tegenwijzerzin om de veerhardheid te verlagen.
De V-brakes hoeven niet ingeremd te worden om ze efficiënt te laten werken.
Houd er echter wel rekening mee dat het eerste contact tussen de zwarte afwerking van je velgen en de remblokjes wat lawaai kan maken.
Geen paniek … na een aantal keer met je mountainbike gereden te hebben, laten de remmen een dun laagje rubber op de velgen achter en verdwijnt het geluid vanzelf.
De MTB ST 100 is ontwikkeld voor wie er voor het eerst opuit wil trekken op een MTB. Hij beschikt over V-brakes die speciaal voor dit gebruik ontworpen zijn.
Het is dus helaas niet mogelijk om schijfremmen op je fiets te monteren, tenzij je de vork (voor de voorrem) en het frame (voor de achterrem) vervangt.
Je MTB ST 100 is verkrijgbaar in vijf maten, van XS tot XL.
De kleinste modellen (XS, S) zijn niet geschikt voor bepaalde accessoires (standaard, spatbord, fietsstoeltje).
Maak je keuze uit onderstaande accessoires. We garanderen je dat ze 100% compatibel zijn met je MTB.
Maak je keuze uit onderstaande accessoires. We garanderen je dat ze 100% compatibel zijn met je MTB.
Als de wielen van je nieuwe fiets voor de eerste keer ronddraaien, moeten verschillende elementen zich nog wat 'zetten'.
Dat is onder meer het geval voor de spaken van je wiel die je hoort 'kraken'. Dat geluid wordt veroorzaakt door de residuele torsie van de montage.
Je fiets (vanaf maat S) is uitgerust met stevige dubbelwandige velgen (aan de binnenkant van de wielen). Normaal gezien zullen je wielen niet uitgebalanceerd moeten worden. Is dat toch het geval? Geen probleem! Je kunt tijdens de eerste 6 maanden na je aankoop je fiets in één van onze Decathlon-ateliers laten nakijken om die lichte afwijking bij te stellen.
Bericht voor de ouders:
Bepaalde trucjes (wheelies, slippen, jumpen) kunnen, als ze te vaak herhaald worden, belastend zijn voor de achternaaf en leiden tot een lichte afwijking van de velgen. Aarzel niet om dat aan je kind duidelijk te maken.
Jammer genoeg kan iedereen een lekke band krijgen. En dat hangt niet enkel af van de buiten- of binnenband van je fiets.
Het is echter wel niet normaal als je keer op keer een lekke band hebt. Mogelijke oorzaken zijn:
- Een productiefout in onze fabrieken waardoor het uiteinde van een spaak in de binnenband prikt.
- Een band of binnenband die niet conform is (poreus).
- Een eerste lek dat niet goed hersteld is of een scherp voorwerp (doorn, glas, stukje metaal, ...) dat in de band is blijven zitten.
Het is dus belangrijk dat je nakijkt of er aan de binnenkant van de band of de velg geen scherp voorwerp zit.
Weet je niet hoe je een fietsband of een binnenband moet vervangen?
Dan kun je beter van het wiel afblijven en een antilekspray gebruiken om je voorlopig uit de nood te helpen: Draai het uiteinde van de tube op het ventiel van de lekke band en houd ingedrukt om het schuim in de band te spuiten. De band neemt terug zijn vorm aan en wordt opnieuw hard zodat je probleemloos terug naar huis kunt fietsen.
Je kunt je vork op verschillende manieren soepel maken:
1/ Controleer of je je vork wat moet bijstellen: lees hiervoor het hoofdstuk "Hoe kan ik mijn vork afstellen?"
2/ Voer een basisonderhoud uit: Onderhoud je vork regelmatig met een oliespuitje. Breng enkele druppeltjes aan op de vorkbuis en beweeg ermee om de olie in de vorkpoten te laten doordringen.
3/ Laat een volledig onderhoud uitvoeren in het atelier.
Je gebruikt onze verende vork het best bij temperaturen boven 5 °C.
Bij lagere temperaturen kan de vering zo hard worden dat ze blokkeert. Je vork zal wel geen beschadiging oplopen.
Als de temperatuur terug boven 5 °C stijgt, zal de vork terug normaal werken.
Denk je dat je vork beschadigd is of twijfel je of hij nog in goede staat is? Aarzel dan niet en spring binnen bij het dichtstbijzijnde Decathlon-atelier om je fiets grondig te laten controleren.
Je kunt verschillende dingen doen om terug vlot te schakelen:
1/ Controleer de kabel en de kabelmantels:
1a. Indien de kabelmanteldoppen slecht geplaatst zijn, kan de kabel van de derailleur minder goed trekken waardoor je moeilijker kunt schakelen.
Als je merkt dat een kabelmanteldopje slecht geplaatst is, plaats je het met de hand terug in de houder.
1b. Als de derailleur zelfs niet beweegt nadat je de shifter gebruikt hebt, is het meer dan waarschijnlijk dat de kabel en kabelmantels geblokkeerd zijn. De kabel en kabelmantels moeten vervangen worden.
2/ Breng je MTB naar een Decathlon-atelier om de derailleur opnieuw af te stellen. OPGELET: de eerste zes maanden na je aankoop heb je recht op een volledige en gratis controle van alle afstellingen van je fiets.
Je kunt verschillende dingen doen om terug vlot te schakelen:
1/ Controleer de kabel en de kabelmantels:
1a-Indien de kabelmanteldoppen slecht geplaatst zijn, kan de kabel van de derailleur minder goed trekken waardoor je moeilijker kunt schakelen. 1Als je merkt dat een kabelmanteldopje slecht geplaatst is, plaats je het met de hand terug in de houder.
1b- Als de derailleur zelfs niet beweegt nadat je de shifter gebruikt hebt, is het meer dan waarschijnlijk dat de kabel en kabelmantels geblokkeerd zijn. De kabel en kabelmantels moeten vervangen worden.
2/ Controleer of de derailleurpat niet geplooid is: een geplooide derailleurpat kan ervoor zorgen dat de derailleur niet meer goed uitgelijnd is en dus niet meer correct kan werken. Ga achter je fiets staan en controleer of de uitlijning overeenkomt met onderstaande afbeelding.
Als de derailleurpat geplooid is, ga je naar een Decathlon-atelier om hem te vervangen.
3/ Breng je MTB naar een Decathlon-atelier om de derailleur opnieuw af te stellen. OPGELET: de eerste zes maanden na je aankoop heb je recht op een volledige en gratis controle van alle afstellingen van je fiets.
Houd er rekening mee dat het eerste contact tussen de zwarte afwerking van je velgen en de remblokjes wat lawaai kan maken. Geen paniek … na een aantal keer met je mountainbike gereden te hebben, laten de remmen een dun laagje rubber op de velgen achter en verdwijnt het geluid vanzelf.
Ontdek de tips van Sylvain om je MTB ST 100 goed te onderhouden.
Moet je enkele onderdelen van je MTB vervangen? Hier vind je alle onderdelen voor je MTB ST 100 geel.
Rockrider geeft levenslange garantie op het frame, de stuurpen en het stuur van je MTB (in normale gebruiksomstandigheden).
Op de andere onderdelen heb je twee jaar garantie.
Als je je mountainbike voor de eerste keer van staal haalt, kunnen bepaalde onderdelen lichtjes bewegen. Daarom kun je bij ons je MTB gratis laten nakijken binnen de eerste zes maanden na je aankoop.