VTT ROCKRIDER ST 540 WOMEN GREY

REF: 8553362

VTT ROCKRIDER ST 540 WOMEN GREY/PINK

2020

Adapté à la morphologie féminine, ce VTT 27,5" est conçu pour vos randonnées VTT, entre 1h30 et 3h.

Le confort avant tout : ce VTT ST 540 Femme a une position bien relevée, une selle ergonomique, des roues 27,5'' pour vous sentir plus à l'aise. Le plus : freins à disques hydrauliques & 18 vitesses !

Eerste gebruik

Mijn banden oppompen

De gemiddelde, aanbevolen, bandendruk is 1,8 bar

Indien u meer comfort en controle zoekt, EN/OF u weegt minder dan 70 kg, kan u de bandendruk met 10% verminderen zonder onder de 1,6 bar te gaan (minimum aanbevolen druk). Dit zal de kans op een lekke band, op onverhard terrein, verhogen.

Aarzel niet om regelmatig de druk van uw banden te controleren.

GONFLER-MES-PNEUS-VTT-ROCKRIDER-ST540

De hoogte van het stuur afstellen

Je stuur staat standaard afgesteld in de hoogste positie (met de rug zo recht mogelijk, het meest comfortabele).

Om aerodynamischer te fietsen en efficiënter te trappen, kan je je stuur lager zetten zodat je in een lagere positie zit (met de rug meer gebogen, dus sportiever).

Om dat te doen hoeft je maar de verbindingstukken onder de stuurpen van de fiets verstellen aan de hand van de stappen in deze video.

REGLER-HAUTEUR-GUIDON-VTT-ROCKRIDER-ST540

Stuur recht zetten

ALIGNER-MON-GUIDON-VTT-ROCKRIDER-ST540

Zadelhoogte afstellen

Uw fietsframe is voorzien van een snelblokkering.

Ga rechtop staan naast je zadel. Maak de snelblokkering los met de hendel. Verstel je zadel zodat het even hoog komt als je bekken.

Vergrendel de snelblokkering door de hendel opnieuw te sluiten.

Bekijk ook onze instructievideo voor meer details.

REGLER-HAUTEUR-SELLE-VTT-ROCKRIDER-ST540

Zadelhoogte afstellen

REGLER-RECUL-SELLE-VTT-ROCKRIDER-ST520

Mijn vering afstellen

De BTWIN U-Fit vork is ontworpen om aanpassingen zoveel mogelijk te vereenvoudigen. Een echte innovatie: draai het wiel totdat je gewicht op de bovenkant van je vork verschijnt. 

REGLER-DURETE-FOURCHE-VTT-ROCKRIDER-ST540

Remmen inrijden

Wanneer uw fiets de winkel verlaat, zijn de remblokken en schijven nieuw en daardoor zijn de remprestaties erg laag. 

Wanneer uw fiets de winkel verlaat, zijn de remblokken en schijven nieuw en daardoor zijn de remprestaties erg laag. Zwaar, continu koud remmen (bijvoorbeeld bij het afdalen) kan leiden tot oververhitting en "ijsvorming" van de remblokken. 

Om dit fenomeen te voorkomen, raden we u aan om uw remmen in te remmen. Dit doet u door een tiental keer van 25 tot 5 km/u af te remmen zonder de wielen volledig te blokkeren. 

Positie remhendels afstellen

ORIENTER-MES-LEVIERS-DE-FREINS-VTT-ROCKRIDER-ST540

Pedalen vervangen

CHANGER-MES-PEDALES-VTT-ROCKRIDER

equipements-vtt-st520-rockrider

De juiste uitrusting bij pech

Bij een lekke band, een kettingbreuk of elke andere vorm van pech heb je graag het juiste materiaal bij je tijdens je MTB-ritjes. Wij maakten een selectie van een aantal producten die ervoor zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Ik onderhoud mijn mtb

Mtb proper maken

Om je fiets goed schoon te maken neem je een fietsreiniger, een spons en een borstel. Spoel de fiets af met een waterslang voordat u de schoonmaakproducten aanbrengt. Gebruik vervolgens de spons en borstel om de producten effectief aan te brengen. Het product laten inwerken voordat de fiets wordt gespoeld. Dit doe je op een redelijke afstand worden gedaan om de mechanische elementen niet te beschadigen. Droog ten slotte je fiets af met een droge, schone en zachte doek.

NETTOYER SON VTT

Transmissie proper maken en smeren

Om uw transmissie schoon te maken en te smeren, neemt u  een ontvetterspray, een geschikte borstel en een smeermiddel. De eerste stap is om uw schijf te beschermen met een schone doek om te voorkomen dat er vet op spat. Breng vervolgens een ontvetter aan op de hele transmissie, wrijf met de borstel over de cassette, de ketting en de derailleurwielen. Laat het een paar minuten intrekken voordat je het op matige afstand uitspoelt. Wacht vervolgens tot de transmissie is opgedroogd voordat u met de smeringsfase begint. Schud het smeermiddel en breng het aan de binnenkant van de ketting aan voor meer efficiëntie.

NETTOYER ET LUBRIFIER UNE TRANSMISSION

Een versnellingskabel veranderen

Is uw transmissiekabel vuil, verroest, beschadigd of schakelt deze slecht? In dit geval moet uw transmissiekabel worden vervangen! Om dit te doen, moet u een tang, een schroevendraaier, een kabelsnijder, een inbussleutel en een nieuwe set kabels en derailleurbehuizingen ter beschikking hebben. Verwijder eerst de kabel uit de huls. Begin met het verwijderen van de dop van de schakelaar en plaats de versnelling op de laatste snelheid, knip vervolgens de kabel door om de hele kabel en vervolgens de huls te verwijderen. Bepaal vervolgens de lengte van de buitenkabel door deze op de MTB te houden, knip deze af en plaats de eindkappen daar. Je kunt het nu installeren. Installeer de kabel op de handgreep en voer deze door de buitenkabel . Zodra de handeling is uitgevoerd, plaatst u de dop op de hendel terug en bevestigt u de kabel aan de derailleur. Om de transmissie af te stellen, zet u de kabel vast je moeilijk hoger kan schakelen en losmaken als je moeilijk lager kan schakelen. Knip na afloop de kabel door en bevestig het eindstuk met de tang.

CHANGER UN CÂBLE DE TRANSMISSION

Een achterwiel demonteren

DEMONTER UNE ROUE ARRIERE

Een lekke band vervangen

Om een ​​lekke band te repareren, heb je nodig: een pomp, een bak met water, een doek en een binnenbandkit. Zet wat lucht in de binnenband. Om het lek te vinden, verplaats je de binnenband in het water. Zodra het gat is gevonden, droogt u de binnenband met de doek en gaat u verder met de schraapfase met het schuurpapier dat in de set is meegeleverd. Dit laatste maakt het mogelijk om de binnenband te lijmen en zo een maximale hechting van de lijm te garanderen. Leg de lijm royaal rond het gat en wacht 3 tot 5 minuten. Plaats ten slotte de pleister op het gat en houd deze daar een paar minuten vast. Vervolgens kunt u uw binnenband weer in uw band monteren!

REPARER UNE CREVAISON

Derailleurpad veranderen

Om deze handeling uit te voeren, neemt u een nieuwe derailleurpad die geschikt is voor uw fiets (raadpleeg het gedeelte "RESERVEONDERDELEN") en een 5 mm inbussleutel. Demonteer het fietswiel en de beschadigde derailleurhanger met het juiste gereedschap. Plaats de nieuwe pad op het frame. Verwijder het deel van de oude pad op de derailleur voordat u de nieuwe opnieuw monteert met de 5 mm inbussleutel. U hoeft alleen de derailleur opnieuw te monteren op de nieuwe pad en de snelheden te controleren.

CHANGER LA PATTE DU DERAILLEUR

Ketting veranderen

Om deze operatie uit te voeren heb je het volgende nodig: een kettingtool, een nieuwe ketting en een snelsluiting. Plaats de ketting op het laatste tandwiel en op het kleinste kettingblad. Verwijder eerst de snelsluiting met een tang en verwijder vervolgens de oude ketting van de transmissie. Plaats de nieuwe ketting op de laatste tandwielen en op de kleinste kettingbladen om gemakkelijker de optimale lengte te bepalen. De ketting moet waterpas zijn en langs de bovenste rol van het bovenste wiel van de derailleur lopen. Zodra de lengte is gedefinieerd, maakt u de ketting op de juiste lengte met het kettinggereedschap. Installeer ten slotte de snelsluiting op de ketting en draai de trapas om de snelsluiting op het bovenste deel van de ketting te plaatsen en zorg er met handdruk voor dat de positionering optimaal is.

CHANGER UNE CHAÎNE

Pièces détachées

1. Remblokjes tektro auriga a10gs
2. Derailleurpad rockrider
3. Zadelpenklem 31,8 mm zwart ergolock
4. Fietsketting 9 versnellingen
5. Mtb-draadband all terrain 5 speed 27.5x2.2 
SRAM-CASSETTE-10V

Om verder te gaan

Moet u bepaalde componenten vervangen? Vind hier al onze onderdelen voor de ST 540 mountainbike.

MTB ROCKRIDER ST 540 DAMES GRIJS

Assistentie nodig?

Handleiding

MTB ROCKRIDER ST 540 DAMES GRIJS

Remmen

Handleiding van de remmen

Vering

Handleiding van de vering

Transmissie

Handleiding van de transmissie

Compatibele accessoires

accessoires compatibles
Set spatborden mtb
Achterstandaard 500
Drinkbushouder 500
MTB ROCKRIDER ST 540 DAMES GRIJS

Onze beloftes

ROCKRIDER geeft levenslange garantie op het frame, de stuurpen en het stuur (bij een normaal gebruik).

Voor de andere onderdelen bedraagt de garantie 2 jaar.

Tijdens de eerste ritten kunnen bepaalde onderdelen lichtjes bewegen. Daarom bieden we je gratis een herziening aan van je MTB binnen de 6 maanden na je aankoop.