MTB-SCHOENEN 100 ZWART B'TWIN

Ref: 8386858

MTB-SCHOENEN 100 ZWART B'TWIN

2016

Geschikt voor regelmatige ritten met de MTB of hybridefiets en voor indoor biking.

Ideale schoenen voor fietsers op zoek naar een eerste paar schoenen voor klikpedalen die comfortabel, veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken zijn (van MTB tot indoor biking)

Eerste gebruik

Wat moet ik doen voor ik vertrek?

Voor het eerste gebruik moet je de schoenplaatjes correct installeren.Volg daarvoor aandacht onderstaande video

Hoe kan ik mijn schoenplaatjes correct installeren?

Om je schoenplaatjes optimaal te kunnen gebruiken en ze gemakkelijk in en uit de pedalen te klikken, moeten ze in het midden worden gemonteerd zoals in de afbeelding hieronder.

 

Het schoenplaatje moet in het midden van de hiervoor voorziene ruimte worden geplaatst.

 

Je moet het schoenplaatje helemaal aandraaien, tot het niet meer beweegt.

 

Controleer na je eerste gebruik of het schoenplaatje nog in de correcte positie zit. Is dat niet het geval, zet het dan opnieuw juist en schroef het harder aan.

MTB-SCHOENEN 100 ZWART B'TWIN
Hoe moet ik mijn schoenplaatje bevestigen?

We raden aan om je schoenplaatje te bevestigen met een aandraaimoment van 6 N/m.Je kunt gebruikmaken van een momentsleutel om het schoenplaatje correct te bevestigen.

Een probleem?

Ik kan niet in of uit mijn pedalen klikken

Als het moeilijk of onmogelijk is om in of uit je pedaal te klikken, kan dit veroorzaakt worden door verschillende dingen:1- controleer of je schoenplaatje goed is vastgeschroefd op je schoen2- controleer of het schoenplaatje goed in het midden van de hiertoe voorziene ruimte is bevestigd3- controleer of de veerspanning van je pedaal in het midden staat. Je kunt ook met een schroevendraaier de veerspanning verminderen om gemakkelijker te kunnen in- en uitklikken Als dit niet werkt, neem dan contact met ons op via de ondersteuning of ga naar de dichtstbijzijnde DECATHLON-winkel.   !! BELANGRIJK!!   Omdat de combinatie schoen-schoenplaatje-pedaal niet altijd optimaal is, raden we aan om de volgende modellen van SPD-pedalen te gebruiken om zeker te zijn dat het goed werkt:-SHIMANO SPD SEMI-AUTO M324-SHIMANO SPD AUTO M520Deze schoenen zijn niet compatibel met het huidige gamma van SPD B'TWIN-schoenplaatjes of -pedalen, en ook niet met de platte klikpedalen van het type enduro / freeride.