Compatibele plaatjes en pedalen
Deze schoenen kan je combineren met de meeste plaatjes en SPD-pedalen.
Wij garanderen dat je de volgende schoenplaatjes en pedalen kan combineren met de schoenen:
REF: 8512218
Schoenen voor wie wil proeven van Cross Country mountainbiken (XC). Geschikt voor indoorgebruik "(indoor biking)"
Doeltreffende MTB-schoenen die veel steun bieden (hiel, wreef, 3 klittenbandsluitingen) en uitgerust zijn met een stevige buitenzool met harde noppen voor goede grip op alle ondergronden.
Je schoenplaatjes afstellen
Bij deze schoenen gingen we de uitdaging aan om de bevestiging vrij te laten, om de plaatjes optimaal te positioneren naargelang de bouw van je voeten.Β
Voel je hinder of pijn aan de knieΓ«n terwijl je fietst, dan kan het dat er iets mis is met de positie en/of afstelling van je schoenplaatjes.
De schoenplaatjes aanspannen
Schroef het schoenplaatje helemaal aan, tot het niet meer beweegt. Controleer na je eerste gebruik of het schoenplaatje nog in de correcte positie zit. Is dat niet het geval, zet het dan opnieuw juist en schroef het harder aan.
Heb je een momentsleutel, dan mag je de plaatjes aandraaien met een aanhaalmoment van 6 N/m.
Je pedalen afstellen
Je MTB-schoenen XC 100 hebben een stijvere zool, voor meer traprendement.
Voor je op pad gaat, is het raadzaam om het in- en uitklikken even te oefenen terwijl je tegen een muur steunt. Je kan de veren van je pedalen aan- of ontspannen om het in- en uitklikken te vergemakkelijken.
Deze schoenen kan je combineren met de meeste plaatjes en SPD-pedalen.
Wij garanderen dat je de volgende schoenplaatjes en pedalen kan combineren met de schoenen:
Net zoals elk product hebben ook onze schoenen tijdens hun hele levensduur een impact op het milieu.
Een goed onderhoud van je schoenen is dan ook cruciaal. Zo gaan ze langer mee en is hun ecologische voetafdruk dus lager.
Draag zorg voor je schoenen. De planeet Γ©n je portemonnee zullen je dankbaar zijn.
We doen er alles aan om zorg te dragen voor het milieu, maar je kan er niet omheen: onze schoenen hebben een impact op het milieu.Β
Bij Decathlon zijn we ons uiteraard welbewust van de uitdagingen van de klimaatverandering en van de uitputting van de hulpbronnen, daarom doen onze teams er alles aan om tegen 2026 elk Decathlon-artikel volgens de ecodesign-normen te vervaardigen.
De ontwikkeling is echter niet de enige fase in de levenscyclus die zijn sporen nalaat op het leefmilieu. Daarom promoten we een duurzamer gebruik en stellen we alles in het werk om onze producten een 'schoner' einde te geven. Ook jij kan daarbij helpen!
Zet allereerst de wasmachine en de wasdroger alvast uit je hoofd. Zo beschadig je je schoenen en zullen ze vroegtijdig slijten. Al wat je nodig hebt om je schoenen te onderhouden, is een borsteltje of een spons, wat water en een beetje niet-agressieve zeep. Detergenten en bijtende schoonmaakproducten zijn uit den boze.
Neem allereerst de inlegzolen eruit, laat ze weken in het sopje dat je maakt en borstel ze vervolgens af. Laat drogen aan de lucht, uit de schoenen.
Als je schoenen bedekt zijn met droge modder, dan kan je het grootste deel daarvan al verwijderen door je schoenen met de hielen tegen elkaar te slaan. Dompel ze vervolgens onder in het water en borstel ze af. Om te vermijden dat de plaatjes gaan roesten, mag je niet vergeten om ze af te drogen met een droog doek. En net zoals je zolen laat je je schoenen drogen aan de lucht en best niet in de volle zon of in de buurt van een radiator.
EEN TIP: Om ervoor te zorgen dat je schoenen sneller drogen, kan je er wat proppen krantenpapier in stoppen en ze verticaal hangen.
Heb je moeite om in of uit je pedalen te klikken, check dan de volgende dingen:
Ondervind je nog steeds problemen, loop dan langs bij je dichtstbijzijnde Decathlon-winkel voor advies.
Check of het plaatje correct op de schoen is geschroefd en of het nog in goede staat is.
Controleer de pedaalspanning. Je kan die spanning wijzigen om het in- of uitklikken te vergemakkelijken.
Check ook of de plaatjes wel geschikt zijn voor je schoenen.