chaussures_vtt_rockrider_st_500_ 8500914

Ref: 8512218

MTB-SCHOENEN ROCKRIDER XC 100

Schoenen voor wie wil proeven van Cross Country mountainbiken (XC). Geschikt voor indoorgebruik "(indoor biking)"

Doeltreffende MTB-schoenen die veel steun bieden (hiel, wreef, 3 klittenbandsluitingen) en uitgerust zijn met een stevige buitenzool met harde noppen voor goede grip op alle ondergronden.

Eerste gebruik

MTB-schoenen Rockrider ST 500
MTB-schoenen Rockrider ST 500

Compatibele plaatjes en pedalen

Deze schoenen kan je combineren met de meeste plaatjes en SPD-pedalen.

Wij garanderen dat je de volgende schoenplaatjes en pedalen kan combineren met de schoenen:

MTB-schoenen Rockrider ST 500
chaussures_vtt_rockrider_st_100_ 8512376_onderhoud

Langer genieten van je mtb-schoenen

Net zoals elk product hebben ook onze schoenen tijdens hun hele levensduur een impact op het milieu.

Een goed onderhoud van je schoenen is dan ook cruciaal. Zo gaan ze langer mee en is hun ecologische voetafdruk dus lager.

Draag zorg voor je schoenen. De planeet Γ©n je portemonnee zullen je dankbaar zijn.

Ecodesign bij Decathlon

Wat is de ecologische impact van je mtb-schoenen?

We doen er alles aan om zorg te dragen voor het milieu, maar je kan er niet omheen: onze schoenen hebben een impact op het milieu.Β 

Bij Decathlon zijn we ons uiteraard welbewust van de uitdagingen van de klimaatverandering en van de uitputting van de hulpbronnen, daarom doen onze teams er alles aan om tegen 2026 elk Decathlon-artikel volgens de ecodesign-normen te vervaardigen.

De ontwikkeling is echter niet de enige fase in de levenscyclus die zijn sporen nalaat op het leefmilieu. Daarom promoten we een duurzamer gebruik en stellen we alles in het werk om onze producten een 'schoner' einde te geven. Ook jij kan daarbij helpen!

Mijn schoenen schoonmaken

Zet allereerst de wasmachine en de wasdroger alvast uit je hoofd. Zo beschadig je je schoenen en zullen ze vroegtijdig slijten. Al wat je nodig hebt om je schoenen te onderhouden, is een borsteltje of een spons, wat water en een beetje niet-agressieve zeep. Detergenten en bijtende schoonmaakproducten zijn uit den boze.

Neem allereerst de inlegzolen eruit, laat ze weken in het sopje dat je maakt en borstel ze vervolgens af. Laat drogen aan de lucht, uit de schoenen.
Als je schoenen bedekt zijn met droge modder, dan kan je het grootste deel daarvan al verwijderen door je schoenen met de hielen tegen elkaar te slaan. Dompel ze vervolgens onder in het water en borstel ze af. Om te vermijden dat de plaatjes gaan roesten, mag je niet vergeten om ze af te drogen met een droog doek. En net zoals je zolen laat je je schoenen drogen aan de lucht en best niet in de volle zon of in de buurt van een radiator.

EEN TIP: Om ervoor te zorgen dat je schoenen sneller drogen, kan je er wat proppen krantenpapier in stoppen en ze verticaal hangen.

MTB-schoenen Rockrider ST 500

Ik krijg mijn schoenen niet in of uit mijn pedalen geklikt

Heb je moeite om in of uit je pedalen te klikken, check dan de volgende dingen:
Ondervind je nog steeds problemen, loop dan langs bij je dichtstbijzijnde Decathlon-winkel voor advies.