MTB VOOR DAMES ROCKRIDER ST 520

REF: 8587688

MTB VOOR DAMES ROCKRIDER ST 520 MARINEBLAUW/ROZE

2020

Deze MTB 27.5" werd speciaal ontwikkeld op maat van vrouwen voor je eerste mountainbikeritten bij droog weer en tot anderhalf uur.

Comfort boven alles: deze MTB ST 520 voor dames heeft een verhoogde zithouding, een ergonomisch zadel en 27.5"-wielen zodat je je comfortabel voelt tijdens het mountainbiken. Extra pluspunt: schijfremmen en snelle shifters

Eerste gebruik

De banden oppompen

De aanbevolen gemiddelde druk van je banden is 1,8 bar.Als je meer comfort en meer grip wilt EN / OF als je minder dan 70 kg weegt, kan je de druk eventueel met 10% verlagen en dit tot minimaal 1,6 bar (aanbevolen minimumdruk), maar dit verhoogt het risico op een lekke band op ruw terrein.Controleer dus regelmatig je bandenspanning.

OPPOMPEN-BANDEN-MTB-ROCKRIDER-ST540

Afstellen van de stuurhoogte

Je stuur staat standaard afgesteld in de hoogste positie (voor een zo recht mogelijke rug, dus de meest comfortabele positie).

Om aerodynamischer te fietsen en efficiënter te trappen, kan je je stuur lager zetten zodat je in een lagere positie zit (met de rug meer gebogen, dus sportiever).

Om dat te doen hoeft je enkel de spacers onder de stuurpen van je fiets te verstellen aan de hand van de stappen in dit instructiefilmpje.

AFSTELLEN-HOOGTE-STUUR-MTB-ROCKRIDER-ST540

Richten van het stuur

RICHTEN-STUUR-MTB-ROCKRIDER-ST540

Afstellen van de zadelhoogte

Het frame van de ST 540 beschikt over een snelspanner.

Ga rechtop staan naast je zadel. Maak de snelspanner los met de hendel. Verstel je zadel zodat het even hoog komt als je bekken.

Vergrendel de snelspanner door de hendel opnieuw te sluiten.

Bekijk ook onze instructievideo voor meer details.

AFSTELLEN-HOOGTE-ZADEL-MTB-ROCKRIDER-ST540

Afstellen van de setback van het zadel

AFSTELLEN-SETBACK-ZADEL-MTB-ROCKRIDER-ST520

Afstellen van de hardheid van de voorvork

De B'TWIN U-Fit voorvork werd ontwikkeld om de afstelling ervan zo eenvoudig mogelijk te maken. Een echte innovatie: je draait aan de knop tot je je gewicht ziet verschijnen op de bovenkant van de vork. Door aan de knop te draaien wordt de veer meer of minder samengedrukt om deze aan te passen aan je gewicht.

AFSTELLEN VAN DE HARDHEID VAN DE VOORVORK VAN DE MTB ROCKRIDER ST520

Het inrijden van de remmen

Als je fiets de winkel verlaat, zijn de remblokken en -schijven nieuw waardoor de remprestaties niet optimaal zijn.Hard en continu remmen (bijv. tijdens het afdalen) kan oververhitting en "verglazing" van de remblokjes veroorzaken.Om dit fenomeen, waardoor je remmen compleet onbruikbaar worden, te voorkomen, raden we aan om je remmen in te rijden.Dit inremmen doe je door met elke rem 10 keer te remmen. Onder remmen verstaan we een krachtige snelheidsvermindering van 25 naar 5 km/u, zonder dat je het wiel blokkeert en door slechts één rem per keer te gebruiken.

Richten van de remhendels

RICHTEN-REMHENDELS-MTB-ROCKRIDER-ST540

Vervangen van de pedalen

VERVANGEN-PEDALEN-MTB-ROCKRIDER

uitrusting-mtb-st520-rockrider

Uitrusting voor pech onderweg

Om een ​​lekke band, een gebroken ketting of een andere tegenslag te verhelpen, is het verstandig om de juiste spullen mee te nemen tijdens je mountainbiketochten. Hier zijn een aantal artikelen die van pas kunnen komen in geval van pech onderweg.

Ik heb een probleem

Er zit een slag in mijn wiel

Tijdens je eerste ritjes met je nieuwe fiets, zijn er nog verschillende onderdelen die zich moeten 'zetten'.Dit is het geval bij de wielspaken die je kan horen 'kraken', als gevolg van de resterende torsie tijdens de assemblage.Je fiets is uitgerust met dubbelwandige velgen die de wielen steviger maakt. Je wiel mag dus geen slag hebben.Is dat toch het geval, ga dan langs in een van de Decathlon-ateliers om je wiel kosteloos te laten richten:

1- In het kader van het gratis onderhoud in de eerste 6 maanden na de aankoopdatum van de fiets

2- In het kader van de schadeverzekering voor 1 euro als je die afgesloten hebt (2 jaar geldig)Bericht aan de ouders:bepaalde technische bewegingen die populair zijn bij de allerjongsten (wheelies op het achterwiel, slippen, sprongen vanaf stoepranden enz.) kunnen, als ze te vaak worden herhaald, leiden tot speling in de achternaaf en kromtrekken van de velgen. Als je ziet dat je kind dit vaak doet, zul je hem of haar hierop moeten wijzen.

uitlijnen wielen MTB ROCKRIDER ST 100
Ik heb een lekke band

Jammer genoeg kan iedereen een lekke band krijgen.

- Het terrein (doornen, bramen, glas, een spijker, ...)

- Of het gebruik van de fiets (het nemen van obstakels: stenen, trappen, stoepranden, kuilen ...)zijn meestal de oorzaak van, respectievelijk, lekrijden door perforatie (een klein gaatje) of door een snakebite (kleine scheurtjes dicht bij elkaar).Als je echter voortdurend blijft lekrijden, is dit veelal te verklaren door:

- Een slechte montage van het wiel in onze fabrieken waarbij een spaakkop zichtbaar blijft en de binnenband doorboort

- Een niet-conforme buiten- of binnenband (poreus)

- Een lekke band die een eerste keer slecht hersteld werd en waarbij een vreemd voorwerp (doorn, glas, metaal, enz.) in de velg of de band is blijven zitten.Het is dus belangrijk om elk vreemd voorwerp te verwijderen voordat je je band herstelt.Weet je niet hoe je een band (de-)monteert, of hoe je een binnenband herstelt of vervangt?

1- Het eenvoudigste is om van je wiel af te blijven en het lek voorlopig te herstellen met een pechspray :

Schroef het uiteinde van het buisje op het ventiel van de lekke band (ventiel naar beneden gericht) en houd ingedrukt om het schuim te injecteren. De band vult zich en wordt weer hard, waardoor je probleemloos kan terugrijden.

2- Als je de schadeverzekering voor 1 euro hebt afgesloten, kan je je wiel definitief laten herstellen in een van onze Decathlon-ateliers.

3- Om te leren een binnenband zelf te herstellen of te vervangen, verwijzen we naar de tutorials onderaan.

Lekrijden MTB ROCKRIDER ST 100
Mijn verende voorvork staat te hard afgesteld

Er zijn verschillende mogelijkheden om je voorvork 'soepeler' te maken:1- Check de instelling van de hardheid: bekijk het onderdeel «AFSTELLEN VAN DE HARDHEID VAN DE VOORVORK»2- Doe een basisonderhoud: je kan je vork regelmatig onderhouden met een eenvoudige oliespuit. Breng enkele druppeltjes olie aan op de vorkbuis en beweeg ermee om de olie in de vorkpoten te laten doordringen.3- Laat een volledig onderhoud uitvoeren in het atelier.

AFSTELLEN VAN DE HARDHEID VAN DE VOORVORK VAN DE MTB ROCKRIDER ST520

De versnellingen vooraan schakelen moeilijk

Er zijn verschillende redenen die kunnen verklaren waarom je vooraan (kettingbladen) moeilijk schakelt.1- Controleer de positie van de kabelhulzen.Slecht gepositioneerde kabelhulzen kunnen het trekken van de derailleurkabel belemmeren en het schakelen tussen de versnellingen vooraan (kettingbladen) verstoren. Een slecht gepositioneerde kabelhuls kan je met de hand opnieuw op zijn plaats zetten.2- Het is mogelijk dat de kabel en de buitenkabels vastzittenAls het schakelen naar de kleinste versnellingen (kettingbladen) niet meer lukt, en de derailleur niet beweegt als je de shifter gebruikt, dan zitten de kabel en de buitenkabel vast. Ze moeten dan vervangen worden.

Dat kan in een van onze Decathlon-ateliers of gewoon bij je thuis, door het volgende instructiefilmpje te volgen.Opmerking: als je regelmatig in vochtige en modderige omstandigheden gaat rijden of als je regelmatig met je mountainbike door grote waterplassen fietst, zal je de kabels en buitenkabels vaker moeten vervangen. We raden ook af om je fiets te reinigen met een hogedrukreiniger, want deze duwt het vuil in de buitenkabels.

VERVANGEN-DERAILLEURKABEL

De versnellingen achteraan schakelen moeilijk

Er zijn verschillende redenen die kunnen verklaren waarom je achteraan (tandwielen) moeilijk schakelt.1- Controleer de positie van de kabelhulzen.Slecht gepositioneerde kabelhulzen kunnen het trekken van de derailleurkabel belemmeren en het schakelen tussen de versnellingen achteraan (tandwielen) verstoren. Een slecht gepositioneerde kabelhuls kan je met de hand opnieuw op zijn plaats zetten.2- Het is mogelijk dat de kabel en de buitenkabels vastzittenAls het schakelen naar de kleinste versnellingen (tandwielen) niet meer lukt, en de derailleur niet beweegt als je de shifter gebruikt, dan zitten de kabel en de buitenkabel vast. Ze moeten dan vervangen worden.

Ga langs in een van de Decathlon-ateliers of doe de vervanging zelf met behulp van dit instructiefilmpje.3- Breng je MTB naar een Decathlon-atelier om je derailleur opnieuw af te stellen.

4- Controleer ook of je derailleurpad niet verbogen is. In dat geval bekijk je de rubriek " MIJN DERAILLEURPAD IS STUK"

Opmerking: als je regelmatig in vochtige en modderige omstandigheden gaat rijden of als je regelmatig met je mountainbike door grote waterplassen fietst, zal je de kabels en buitenkabels vaker moeten vervangen. We raden ook af om je fiets te reinigen met een hogedrukreiniger, want deze duwt het vuil in de buitenkabels.

VERVANGEN-DERAILLEURKABEL

Ik kan mijn remgreep te gemakkelijk induwen

Is je remhendel slap geworden en / of raakt hij het stuur als je remt?Je kan de remkabel aanspannen met de draaiknop op de remhendel Draai de knop en de borgmoer los totdat je een geschikte kabelspanning hebt voor een stevige, maar niet te harde remgreep.Zodra je de gewenste spanning hebt gevonden, draai je de borgmoer volledig vast tegen de remhendel om je afstelling te vergrendelen.

Mijn derailleurpad is stuk

Een verbogen pad veroorzaakt een verkeerde uitlijning van de derailleur, waardoor deze niet meer correct werkt.

Neem plaats achter je fiets en bekijk de uitlijning van de derailleur.Als de pad verbogen of gebroken is, ga dan naar een Decathlon-atelier om de derailleurpad te vervangen of vervang deze zelf met behulp van dit instructiefilmpje.

DERAILLEURPAD-MTB-ROCKRIDER

Mijn ketting is gebroken

Heb je een gebroken ketting? Dan zijn er twee oplossingen:

1- Voer de herstelling zelf uit met behulp van dit instructiefilmpje; je hebt dan wel een kettingpons en een snelschakel nodig.

2- Ga naar een van de Decathlon-ateliers om de herstelling te laten uitvoeren door onze technici.

EEN-KETTING-HERSTELLEN

Mijn mtb onderhouden

Je mtb reinigen

Om je fiets goed te reinigen heb je een fietsshampoo nodig, een spons en een borstel.

Spoel je fiets af met behulp van een tuinslang voordat je de fietsshampoo aanbrengt.

Gebruik daarna een spons en een borstel om het product goed aan te brengen.

Laat het product even inwerken voordat je je fiets afspoelt.

Hou voldoende afstand tijdens het afspoelen om de mechanische onderdelen niet te beschadigen.

Droog ten slotte je fiets af met een droge, schone en zachte doek.

JE MTB REINIGEN

Reinigen en smeren van de transmissie

Om je transmissie te reinigen en te smeren, heb je een ontvetter nodig, een geschikte borstel en een smeermiddel.

Bescherm vooral je remschijf met een schone doek om te voorkomen dat er oliespatten op komen.

Breng vervolgens ontvetter aan op de volledige transmissie, schrob de cassette, de ketting en de derailleurwieltjes met een borstel.

Laat enkele minuten inwerken voordat je vanaf een afstandje het product afspoelt.

Wacht tot alles droog is voordat je de transmissie smeert.

Schud het smeermiddel en breng het aan de binnenkant van de ketting aan voor een beter resultaat.

REINIGEN EN SMEREN VAN DE TRANSMISSIE

Een derailleurkabel vervangen

Is je derailleurkabel vuil, verroest, beschadigd of kan je moeilijk schakelen?

Dan moet je derailleurkabel vervangen worden! Om dat te doen, heb je een tang nodig, een schroevendraaier, een kniptang, een inbussleutel en een nieuwe set kabels en derailleurbuitenkabels.

Eerst moet je de kabel uit de buitenkabel trekken. Verwijder het kapje van de shifter en plaats het pijltje op de laatste versnelling, knip vervolgens de kabel door zodat je de hele kabel en vervolgens de buitenkabel kan verwijderen.

Bepaal vervolgens de lengte van de buitenkabel door deze op je MTB te plaatsen, knip hem af en plaats de kapjes op de uiteinden. Nu kan je de buitenkabel installeren.

Bevestig de kabel op je shifter en leid hem door de buitenkabel. Als dit gebeurd is, kan je het kapje weer op de shifter plaatsen en de kabel aan de derailleur bevestigen. Om de transmissie af te stellen, moet je de kabel aanspannen als je ketting moeilijk omhoog gaat en de kabel losser maken als deze moeilijker naar beneden gaat.

Als je klaar bent, knip je de kabel af en bevestig je met een tang de kabelstopper op het uiteinde.

EEN DERAILLEURKABEL VERVANGEN

Een achterwiel monteren/demonteren

EEN ACHTERWIEL MONTEREN/DEMONTEREN

Een lekke band herstellen

Om een lekke band te herstellen heb je het volgende nodig: een fietspomp, een teil met water, een doek en een reperatieset voor binnenbanden.

Pomp de binnenband een beetje op. Leg hem in het water om het lek te zoeken.

Zodra je het lek gevonden hebt, droog je de binnenband af met behulp van een doek en schuur je het oppervlak rond het lek met het schuurpapier dat in de set is meegeleverd.

Op die manier zal de lijm maximaal hechten op de binnenband.

Breng een dik laagje lijm aan rond het gaatje en wacht 3 tot 5 minuten.

Plaats ten slotte de bandenplakker op het lek en druk deze enkele minuutjes aan.

Nu kan je de binnenband opnieuw in de buitenband plaatsen!

EEN LEKKE BAND HERSTELLEN

De remblokken vervangen van een mechanische schijfrem

DE REMBLOKKEN VERVANGEN VAN EEN MECHANISCHE SCHIJFREM

Afstellen van de remhoef van een mechanische schijfrem

AFSTELLEN VAN DE REMHOEF VAN EEN MECHANISCHE SCHIJFREM

Een derailleurpad vervangen

Voor deze vervanging heb je een geschikte derailleurpad nodig (ga hiervoor naar de rubriek "ONDERDELEN") en een inbussleutel van 5 mm.

Demonteer het fietswiel en de beschadigde derailleurpad met aangepast gereedschap.

Positioneer de nieuwe pad op het frame.

Verwijder het deel van de oude pad op de derailleur voordat je het nieuwe monteert met de inbussleutel van 5 mm.

Daarna hoef je nog enkel de derailleur opnieuw te monteren op de nieuwe pad en het schakelen van de versnellingen te controleren.

EEN DERAILLEURPAD VERVANGEN

Een ketting vervangen

Om je ketting te vervangen heb je het volgende nodig: een kettingpons, een nieuwe ketting en een snelschakel.

Leg je ketting op het laatste tandwiel en op het kleinste kettingblad.

Verwijder eerst de snelschakel met behulp van een snelschakeltang, en haal de oude ketting eraf.

Plaats je nieuwe ketting op het laatste tandwiel en op het kleinste kettingblad om de optimale lengte makkelijker te kunnen bepalen.

De ketting moet rakelings passeren langs het bovenste derailleurwieltje.

Zodra je de lengte bepaald hebt, kort je de ketting in met behulp van de kettingpons.

Monteer ten slotte de snelschakel op de ketting en draai aan het crankstel om de snelschakel op het bovenste deel van de ketting te positioneren; controleer met de hand of de positionering optimaal is.

EEN KETTING VERVANGEN

Compatibele accessoires

compatibele accessoires
Set spatborden mtb

Rust je ROCKRIDER ST 540 uit met een SET SPATBORDEN VOOR MTB

set spatborden mtb
Achterstandaard 500

Rust je ROCKRIDER ST 540 uit met een ACHTERSTANDAARD 500

ACHTERSTANDAARD 500
Bidonhouder 500 zwart

Rust je ROCKRIDER ST 540 uit met een BIDONHOUDER 500 ZWART

BIDONHOUDER 500 ZWART
SRAM-CASSETTE-10V

Onderdelen

Zijn bepaalde onderdelen aan vervanging toe? Hier vind je al onze onderdelen voor de MTB ST 520 voor DAMES.

MTB VOOR DAMES ROCKRIDER ST 520 MARINEBLAUW/ROZE

Hulp nodig?

Handleiding

MTB VOOR DAMES ROCKRIDER ST 520 MARINEBLAUW/ROZE

Onze beloftes

ROCKRIDER geeft levenslange garantie op het frame, het stuur en de stuurpen van je MTB (bij een normaal gebruik).

Voor de andere onderdelen bedraagt de garantie 2 jaar.

Tijdens de eerste ritten kunnen bepaalde onderdelen lichtjes bewegen. Daarom bieden we je een gratis onderhoud van je MTB aan binnen de 6 maanden na de aankoopdatum.