Neopreen artikelen voor vrijduiken (vest, broek en wetsuit): Handleiding, reparatie: handleiding, reparatie

REF: 8528800, 8528765, 8546972

Neopreen artikelen voor vrijduiken (vest, broek en wetsuit): Handleiding, reparatie: handleiding, reparatie

2018

Ontdek met onze filmpjes hoe je je neopreen artikelen voor vrijduiken moet onderhouden en herstellen: volg de gids! : handleiding, onderhoudsadvies, reparaties en onderdelen

Eerste gebruik en montage

Het Glide-Skin-materiaal dat we voor deze wetsuit hebben gebruikt, is heel soepel en elastisch voor veel bewegingsvrijheid. Het is echter ook wat fragieler. Gebruik je nagels dus niet tijdens het aantrekken en rek het ook niet te veel uit. Trek de mouwen en broekspijpen beetje bij beetje aan.

Ik onderhoud mijn neopreen wetsuit

Hoe moet je je wetsuit voor vrijduiken herstellen?

SPOELEN 

Reinig je wetsuit meteen na je duiksessie met koud, zoet water, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Spoel ook de ritssluitingen heel goed af. Zo haal je zoutresten en zand weg en verleng je de levensduur van je product.

ONTSMETTEN

Aan het einde van het seizoen kun je je materiaal laten weken in een sopje van warm water en een specifiek reinigingsmiddel om het te ontsmetten. Zo verwijder je bacteriën en onaangename geurtjes ook meteen. 

DROGEN

Laten drogen op een brede kleerhanger, direct zonlicht vermijden. Opbergen in een koele, droge ruimte, zonder vouwen om beschadigingen te vermijden.

Compatibele onderdelen

Zit er sinds je laatste duiksessie een scheur, winkelhaak of gat in je neopreen wetsuit?  Wij begeleiden je bij het herstellen, via filmpjes en ons materiaal in de winkel. In onze winkels vind je herstelsets voor neopreen en lijm, waarmee je je herstelling gemakkelijk uitvoert. 

Ik laat mijn product herstellen in het atelier

Wil je je neopreen wetsuit toch liever door onze gekwalificeerde technici laten herstellen?
Online vind je onze diensten en prijzen. Ga naar de dichtstbijzijnde winkel om je artikel te laten repareren.

Hoe hou je je luchtverbruik onder controle bij het duiken?

Hoe hou je je luchtverbruik onder controle bij het duiken?

Je luchtverbruik onder controle houden bij het duiken, dat kun je leren! Lees hier onze adviezen voor een efficiëntere ademtechniek.