Hoe repareer je een wetsuit?

REF: 8677611, 8354594, 8327955, 8354114, 8491780

Neopreen duikkleding (top, broek, wetsuit): handleiding, reparatie

2018

Ontdek de Decathlon-klantendienst en onze videotutorials om te zien hoe je je neopreen duikkleding onderhoudt en repareert: volg de gids! : handleiding, onderhoudsadvies, reparatie en onderdelen

Eerste gebruik en montage

Onderhoud en repareer je neopreen duikartikelen (wetsuits, tops, broeken) om ze zo lang mogelijk mee te laten gaan.
Vind hier onze oplossingen en gebruiksadviezen … Volg de gids!

Hoe onderhoud ik mijn neopreen duikkleding?

Hoe repareer je een wetsuit?

AFSPOELEN 

Spoel je wetsuit meteen na je duiksessie af met koud zoet water. Doe dit van binnen en van buiten, en let vooral op de ritsen. Door dit regelmatige onderhoud verwijder je zout- en zandresten en verleng je zo de levensduur van je product.

DESINFECTEREN

 Om bacteriën en geurtjes te verwijderen, laat je je wetsuit aan het einde van het seizoen weken in lauw water gemengd met een specifiek reinigingsmiddel, zodat je product gedesinfecteerd wordt. 

DROGEN

Laat je wetsuit drogen op een brede kleerhanger en vermijd directe blootstelling aan zonlicht. Bewaar hem daarna in een koele, droge ruimte zonder hem op te vouwen, om te voorkomen dat hij beschadigd raakt. 

Compatibele onderdelen

Heb je na je laatste duik een scheur, een snee of een gaatje in je wetsuit?  We helpen je bij de reparatie ervan dankzij onze tutorials en de materialen die in de winkel verkrijgbaar zijn. Ontdek de reparatieset voor neopreen en onze lijm, zodat je de reparatie gemakkelijk zelf kunt uitvoeren.

Ik laat de reparatie uitvoeren in de werkplaats

Wil je de reparatie van je wetsuit liever toevertrouwen aan onze gekwalificeerde technici?
Bekijk online onze aangeboden diensten en prijzen en neem vervolgens contact op met de dichtstbijzijnde winkel waar onze medewerkers je verder helpen.

Hoe voorkom je dat je duikbril beslaat?

Hoe voorkom je dat je duikbril beslaat?

Condens, de grootste angst van menig duiker en snorkelaar, kan heel snel je onderwateravontuur vergallen... Ontdek onze tips om dit te voorkomen!