Casque vélo

Nooit zonder helm de stad in !

Een fietshelm is nog steeds niet verplicht in België. Dat neemt niet weg dat het dragen ervan sterk aanbevolen wordt. Bij ongevallen vermindert een helm de kans op hersenletsels met 85%.

homme-velo-casque

Het is waar dat er in de stad niet zo veel ongelukken gebeuren, maar toch…

Volgens een Franse studie rond verkeersveiligheid uit 2005 lopen voetgangers en automobilisten meer risico op een hoofdletsel dan fietsers.Wat doen we nu? Met z'n allen thuis een helm gaan dragen en onbeschermd met de fiets rijden? Vergeet niet dat het risico op een hoofdtrauma reëel is bij een val, al dan niet veroorzaakt door een aanrijding met een voertuig. En dan beginnen de problemen pas!Het is immers zo dat meer dan 80% van de ernstige trauma's bij fietsers schedelbreuken blijken te zijn. Hier komt het nut van onze vriend de fietshelm naar boven! Hij vermindert het risico op hoofd-, hersen- en aangezichtstrauma's met meer dan 65%.

De andere weggebruikers opvoeden

En als iedereen nu eens een helm droeg in de stad? Aanhangers van een fietshelm zullen onbewust het goede voorbeeld geven en ook anderen ertoe aanzetten een helm op te zetten.~Zorg ervoor dat je kinderen het gewend raken om een helm te dragen vanaf zeer jonge leeftijd. Ze zijn kwetsbaarder dan jijzelf en fietsen daarenboven onbezorgd en vinnig. Daardoor vallen ze ook vaker! Een helm is nog belangrijker voor kinderen die meerijden in een fietsstoeltje. Als er een ongeval gebeurt, zitten zij gevangen in hun stoeltje en kunnen zij zich niet beschermen tijdens de val. Om kinderen aan te moedigen hun helm te dragen, kan je hen onze collectie B’Twin-helmen voor alle smaken en leeftijden tonen. Succes gegarandeerd!

stad-tegels-fiets-helm

De aanvulling op je veiligheidsuitrusting

Je hebt geïnvesteerd in allerhande veiligheidsaccessoires die elke goede fietser in onze steden van vandaag nodig heeft. Je gaat nooit op pad zonder je fietsverlichting en fluohesje en -armbanden, waardoor je goed zichtbaar bent voor de andere weggebruikers, en je staat zelfs op het punt om een achteruitkijkspiegel te kopen.Toch kan je het risico nooit helemaal wegnemen. Regen, wind, een stuurfout, een voetganger of automobilist die zich roekeloos gedraagt: een val is nooit uit te sluiten. Op dat moment zal je blij zijn dat je een helm draagt.

Nooit zonder helm de stad in!

En je look op de fiets ?

Velen durven het niet toegeven, maar ze zetten niet graag een fietshelm op om esthetische redenen: “Mijn kapsel zal in de war raken”, “Ik zie er niet uit”… Als echte stedeling weet je echter wel beter: als je moet kiezen tussen een warrige haardos of een schedelletsel, dan is de keuze snel gemaakt. Bovendien vind je vandaag meer en meer stijlvolle helmen op de markt.~De klassieke stadsmodellen vind je voortaan in een groot aantal verschillende kleuren. Laat je volledig gaan. Je kunt zelfs een helm kiezen die bij je fiets past …

Je hoofd is kostbaar, bescherm het, je zal jezelf dankbaar zijn!