Octopus: handleiding, reparatie: handleiding, reparatie

REF: 8548823, 8589638, 8396407, 8334041

Octopus: handleiding, reparatie

2014

Welkom op de klantenservicepagina van je octopus.
Ontdek via onze tutorials hoe je je octopus moet onderhouden en herstellen. Volg de gids!

Eerste gebruik en montage

De octopus voor duiken is een noodademautomaat. Je moet hem verplicht bij je hebben als je gaat duiken. Je kunt er duikers in nood mee helpen. Bij problemen: als een duiker onder water zonder lucht komt te zitten, dan kan die dankzij de octopus via jouw zuurstofflessen meeademen. Hij heeft een felle kleur, meestal geel, zodat je hem in geval van nood snel terugvindt in het water.Β 

Ik onderhoud mijn octopus

Regelmatig onderhoud van je duikmateriaal is niet alleen van levensbelang voor je veiligheid bij het duiken, het zorgt er ook voor dat je materiaal langer meegaat.

Octopus: Handleiding, reparatie: handleiding, reparatie

SPOELEN

Spoel je octopus met schoon water. Zo gaan de metalen onderdelen niet roesten

SCHOONMAKEN

Gebruik azijn om schroefdraden en draad schoon te maken, en siliconenvet op de afdichtingen. Zo blijven ze ook op lange termijn waterdicht

DROGEN EN OPBERGEN

Laat de ademautomaat in de schaduw en aan de lucht drogen, berg hem daarna op in een hoes zonder de slangen in de war te brengen

ONS ADVIES

Het onderhoud na elke duiksessie en aan het einde van het seizoen is geen vervanging van de controle door een erkende instantie. Die moet verplicht om de twee jaar worden uitgevoerd, of elke 100 duiken in geval van intensief gebruik.

Compatibele onderdelen

Sommige accessoires van je ademautomaat kun je gemakkelijk zelf vervangen. We begeleiden je bij de verschillende stappen. Twijfel je toch ergens? Aarzel dan zeker niet om je materiaal naar een van onze Decathlon-duikexperts te brengen, in de dichtstbijzijnde winkel.

Hier vind je alle compatibele onderdelen voor je octopus. Bestel het onderdeel direct online en laat het bij jou thuis of in de dichtstbijzijnde winkel bezorgen, zodat je snel zelf je materiaal kunt onderhouden.

Ik laat mijn product herstellen in het atelier

Elke 2 jaar moet je je ademautomaat laten onderhouden door een erkende instantie, of na elke 100 duiken bij intensief gebruik.
Ontdek de verschillende diensten die we in onze ateliers kunnen uitvoeren. Onze interne duiktechnici weten alles van de verschillende merken op de markt, om je de beste diensten te kunnen leveren. We hebben ook geΓ―nvesteerd in verschillende machines die een duik elektronisch kunnen simuleren.

Hoe hou je je luchtverbruik onder controle bij het duiken?

Hoe hou je je luchtverbruik onder controle bij het duiken?

Je luchtverbruik onder controle houden bij het duiken, dat kun je leren! Lees hier onze adviezen voor een efficiΓ«ntere ademtechniek.