MF540

REF: 8555813, 8555812

STEP FREESTYLE MF540

2023

In deze klantendienstfiche van de step freestyle MF540 vind je de handleiding, onze onderhoudstips en onze filmpjes om je step zelf te herstellen.

Jouw atelier

KLANTENPARCOURS

Technische informatie en onderhoud

Opbergtips
Waarom bestaan er verschillende maten wielen?

100, 110 of 120 mm? Hoe groter de diameter van het wiel, hoe stabieler de stepper, hoe sneller je kan gaan... Daar staat het gewicht tegenover: hoe groter het wiel, hoe zwaarder, en dus hoe minder wendbaar voor eventuele tricks. De maat van je wiel is dus afhankelijk van wat je ermee wil doen.

 

 

Wat is het verschil tussen een freestyle step en een "normale" step?

De verschillen tussen een freestyle step en een klassieke step zijn een beetje te vergelijken met die tussen een BMX en een stadsfiets.Een freestyle step heeft een breder stuur en kleinere wielen (die dus wendbaarder zijn). Het gewicht is ook anders (de step is lichter) en hij is wendbaarder: riders willen er tricks mee kunnen doen, waardoor het stuur bijvoorbeeld volledig kan draaien.De freestyle step is ten slotte ook steviger en stijver.

Hoe onderhoud ik mijn freestyle step?

Freestyle steppen is een extreme sport (zelfs als je pas begint). Ons Oxelo MF-assortiment is hier speciaal voor ontworpen: alle steppen zijn bijzonder stevig, maar ze zijn niet onverwoestbaar. Het is dus belangrijk om v贸贸r, tijdens en na elk gebruik te controleren of er geen speling zit op de stuurinrichting (aandraaien indien nodig) en of er geen scheurtjes of tekenen van schade zijn (vervang het betreffende onderdeel indien nodig).

Wat is het maximale gewicht van een gebruiker van deze step?聽

De maximale belasting van de MF540 is 100 kg.聽