MID 1 BLAUW

REF: 8353251, 8352913, 8399972, 8549507, 8652541

STEP OXELO MID 1

2023

In deze klantendienstfiche van de step MID 1 vind je de handleiding, onze onderhoudstips en onze filmpjes om je step zelf te herstellen.

Jouw atelier

KLANTENPARCOURS

Technische informatie en onderhoud

Wat zijn de veiligheidsvoorschriften voor deze step?

Deze step werd ontwikkeld om je kind te helpen bij het vinden van het evenwicht op 2 wielen.Hij is niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar of kinderen die nog helemaal geen evenwicht kunnen houden op 2 wielen.Neem de tijd om je kind hierbij te begeleiden en je kind de basis van deze discipline bij te brengen.OPGELET, we raden aan om beschermingsmateriaal te dragen (helm, knie- en elleboogbeschermers).

Hoe berg ik mijn step op?

Binnen: De meest eenvoudige oplossing is om op elke stap van je route een plaats te zoeken (of er een te maken): thuis, op het werk of bij vrienden. Je kunt je step tegen een muur zetten, achter een deur, onder een bureau, of zelfs in een opbergruimte (kofferbak, kast), wat extra eenvoudig is als je een vouwstep hebt gekocht.

In een tas/hoes: Als je een vouwstep hebt, is het nog eenvoudiger om je step, dan nog maar half zo groot, op te bergen. Je ingeklapte step neem je heel gemakkelijk overal mee naartoe, onder de arm, in een tas of in een transporthoes.

Op een houder: Hiervoor geldt hetzelfde als bij steppen over de stoep: als je dan toch plek inneemt, doe het dan op een originele manier en met stijl! Je kunt je step op een speciaal daarvoor gemaakte houder vastmaken: op de grond, waar je het wiel van je step verticaal blokkeert; of in de hoogte, met een muurbevestiging, zoals je ook voor fietsen hebt.

Hoe houd ik mijn step in goede staat?

Spaar je remmen

Herhaald gebruik van je rem kan je achterwiel snel doen verslijten, waardoor het zijn ronde vorm kan verliezen en op bepaalde plaatsen kan afvlakken. Om dit te voorkomen zet je bij voorkeur je voet op de grond om te stoppen. Heb je de rem echt nodig, druk hem dan zachtjes in (zo rem je trager, maar spaar je je wiel).

Vermijd water en vuil

Als je door water rijdt, zullen de lagers aan de binnenkant van je wielen sneller verslijten. Een ander probleem is dat de antislipstrook op je treeplank zijn grip zal verliezen en je uit evenwicht raakt. De oplossing is heel eenvoudig: step altijd op droog asfalt en vermijd waterplassen, zand en aarde zoveel mogelijk.

Houd je step netjes

Je step schoon en netjes houden is de meest eenvoudige en efficiënte manier om je step te onderhouden. Even een doekje over de lagers en de vuile onderdelen halen (wielen, balhoofd, antislipstrook, enzovoort) is altijd welkom. Met deze eenvoudige handeling voorkom je dat het vuil zich ophoopt en uiteindelijk de goede werking van die onderdelen ondermijnt.