TENT-41

Ref: 8330633

GEZINSTENT AIR SECONDS 4 FRESH | 4 PERSONEN | 2015

2015

IS JE TENT STUK? GOOI ZE NIET WEG!

Weet dat de ecologische voetafdruk van een weggegooide tent overeenkomt met een autorit van meer dan 3000 km. Om die impact te verkleinen, wil Decathlon ervoor zorgen dat alle tenten herstelbaar zijn en na hun reparatie weer in perfecte staat verkeren!

Op deze pagina begeleiden we je stap voor stap om je tent te repareren waar nodig.

Al onze tenten worden verkocht met een garantie tegen eventuele fabricagefouten. Indien je tent nog onder de garantie valt, nemen wij de kosten voor de reparatie op ons en kun je ze meteen naar het atelier van je Decathlon-winkel brengen. Valt ze niet meer onder garantie of werd ze beschadigd door verkeerd gebruik, dan kun je ze erg gemakkelijk zelf repareren (of op jouw kosten in het atelier laten repareren).

Een tentboog repareren

Om je boog te repareren volstaat het om hem op onderstaand plan te lokaliseren, het onderdeel online of in je atelier te bestellen en de stappen uit het filmpje te volgen.

De boog van een tent kan bestaan uit:

- glasvezel of aluminium. In dat geval heeft hij uit stokdelen en -hulzen, die met een elastiek verbonden zijn.

- een opblaasbare luchtband. In dat geval bestaat hij uit een luchtband met stop.

1/ Het plan van mijn tent

schema_tente4fresh

ONZE TIP: Bel eerst naar je winkel om de onderdelen op voorhand te bestellen. Zo vermijd je dat je je meermaals moet verplaatsen.

3/ Reparatiefilmpjes

Om je boog te vervangen kun je onderstaande video's bekijken:

Mijn buitentent repareren

1/ Reserveonderdeel

De buitentent is het zichtbare deel van de tent. Om ze te vervangen volstaat het om de stappen in het volgende filmpje te volgen en het onderdeel in de winkel of op de website te kopen.

2/ Reparatiefilmpjes

Je kunt de buitentent van je tent gemakkelijk vervangen. In dit filmpje zie je hoe je de buitentent van een 2 Seconds-tent vervangt. Het principe is hetzelfde voor alle tenten.

Mijn binnentent repareren

1/ Reserveonderdeel

De binnentent is de binnenkant, het deel waarin je je luchtbed of matje legt. Om deze te vervangen volstaat het om de stappen in de volgende video te volgen en het onderdeel in de winkel of op de website aan te kopen.

ONZE TIP: Bestel op voorhand via de telefoon het onderdeel dat je nodig hebt. Zo vermijd je nodeloze verplaatsingen.

2/ Reparatiefilmpjes

Je kunt de binnentent van je tent gemakkelijk vervangen. In dit filmpje zie je hoe je de buitentent van een 2 Seconds-tent vervangt. Het principe is hetzelfde voor alle tenten.

Mijn tent goed onderhouden

Quechua camp-app

Verleng de levensduur van je tent en ontdek al onze tips om ze op te zetten en af te breken. Hou ze binnen handbereik en download de Quechua Camp-app!

ONZE TIP: Bel eerst naar je winkel om de onderdelen op voorhand te bestellen. Zo vermijd je dat je je meermaals moet verplaatsen.

hoe repareer ik een tentzeil

Nog een tip: met tape kun je scheurtjes in de buitenstof (buitentent) repareren. Afhankelijk van de kwaliteit van je tape kan deze reparatie voldoende zijn voor de volledige levensduur van je tent.~Opgelet: we raden aan om de reparatietape op de binnenzijde van de buitentent te kleven. Zo blijft hij beter zitten.

hoe repareer ik een tentzeil

Nog een tip: met tape kun je scheurtjes in de buitenstof (buitentent) repareren. Afhankelijk van de kwaliteit van je tape kan die reparatie volstaan om de hele levensduur van je tent mee te gaan.~Opgelet: we raden aan om de reparatietape op de binnenkant van de buitentent te kleven. Zo blijft hij beter zitten.

Prestaties atelier

Je kunt alle handelingen zoals hierboven beschreven zelf uitvoeren of je kunt de reparatie van je tent toevertrouwen aan het atelier van je Decathlon-winkel. Klik op onderstaande link voor meer informatie over de diensten aangeboden in het atelier:

Accessoires

Je vindt de accessoires op de website van Decathlon of in je Decathlon-winkel.

ONZE TIP: Bel eerst naar je winkel om de onderdelen op voorhand te bestellen. Zo vermijd je dat je je meermaals moet verplaatsen.