racefiets-kind-decathlon-26-inch

REF: 8548378

RACEFIETS VOOR KINDEREN TRIBAN 500 26 INCH

We maakten deze racefiets voor kinderen van 9 tot 12 jaar (135 tot 150 cm) die regelmatig willen fietsen.

Hij is perfect voor elk kind dat een betere wielrenner wil worden. Dankzij de Shimano Claris-groupset met dubbel kettingblad, de Hutchinson Fusion 3-banden en het aluminium frame verslindt je kind elke helling.

Eerste gebruik

Hoe moet ik de hoogte van het zadel regelen voordat mijn kind zijn eerste tochtje maakt?

Het is belangrijk om de hoogte van de zadelbuis en van het stuur af te stellen op de lichaamsbouw van je kind. Op de zadel- en stuurbuis staat een aanduiding tot waar de buis zéker in de zadel- of stuurhals moet zitten. Deze indicatie mag om veiligheidsredenen nooit zichtbaar zijn (let dus op dat je dit teken nooit overschrijdt).  

Om de hoogte van het zadel juist af te stellen laat je je kind op het zadel zitten, doe je de crank helemaal naar beneden en zet je de hiel van je kind op het pedaal: het zadel staat op de juiste hoogte als het been van je kind gestrekt is. Zorg er ook voor dat, als je kind op het zadel zit,  het met zijn tenen de grond kan raken. 

Hoe moet je de remblokjes juist afstellen? 

Cantilever-remsysteem.

Om te testen of de remmen goed werken, laat je de fiets een stukje bollen terwijl je hem vasthoudt aan het stuur. Bedien de rechterhendel voor de achterrem of de linker voor de voorrem. Het wiel dat je wil testen moet blijven stilstaan. De remblokjes mogen niet over de zijkanten van de velgen schuren.

Je moet de afstelling van de remmen regelmatig checken. Als je ze moet bijregelen, dan kan dat aan de hand van de onderstaande videotutorial. Of loop gewoon even langs bij het Atelier van je Decathlonwinkel.

Wat is de juiste bandendruk voor deze racefiets voor kinderen? 

De aanbevolen druk staat steeds op de zijkant van elke band van de fiets. We raden je dan ook aan om de banden op te pompen tot de druk die wordt weergegeven op de zijkant van de banden. Die kan variëren naargelang het bandtype. 

Vooral bij een racefiets moet je de bandendruk goed in het oog houden. De grip van je banden wordt vooral in bochten erg op de proef gesteld.

 

Compatibele accessoires

Onderhoud van deze fiets

Hoe onderhoud je deze racefiets voor kinderen?

Bij deze kinderracefiets van 26 inch krijg je een gratis veiligheidsnazicht binnen de 6 maanden na de aankoop. Omdat een regelmatig onderhoud nodig is om de goede werking en de levensduur van je fiets te verzekeren, zetten we wat onderhoudstips op een rij. Gewoon even op de blauwe knop hieronder klikken.

hoe-de-ketting-smeren-van-deze-fiets

Hoe moet ik de remblokjes vervangen?

De V-brake-remblokjes zijn apart verkrijgbaar.

Volg de stappen in deze tutorial om ze te vervangen. 

Hoe moet ik de remblokjes vervangen?

Hoe moet ik nakijken of de banden in goede staat zijn?

Het is heel belangrijk om voor elke rit de staat van de banden na te kijken. 

Als een band plat staat moet je nakijken of hij niet lek is. Pomp hem daarvoor tot het maximum op.

Als hij snel weer leegloopt moet je het wiel en de band demonteren en de binnenband vervangen of herstellen. 

Als hij traag leegloopt moet je de oppervlakte van de band nakijken op scherpe voorwerpen of stukjes glas. Daarna moet je het wiel en de band demonteren en de binnenband vervangen of herstellen. Zorg ervoor dat je het scherpe voorwerp of het glas uit de band haalt. 

 

Als de band niet plat staat raden we je aan om na te kijken of hij op de juiste druk staat (zie rubriek hieronder). 

 

WIST JE DAT? Het rubber van je band heeft een levensduur die ook afhangt van de gebruiksomstandigheden en de bewaring. Als je barstjes ziet bij het nakijken, raden we je aan om de band te vervangen door een nieuwe. 

Hoe moet ik de fiets stallen?

We raden je aan om de fiets op een droge plek te stallen. Het is heel belangrijk dat hij niet nat wordt.

De levensduur van de kinderfiets hangt af van het gebruik, het onderhoud en de stalling.

Hoe vochtiger en zouter de omstandigheden (zeelucht), hoe sneller de kinderfiets zal roesten, en hoe korter zijn levensduur zal zijn.  

Het is dus belangrijk om hem proper en op een droge plek te stallen. 

 

WIST JE DAT? We raden je af om fietsen met een verende vork te stallen door ze aan het voorwiel op te hangen. Hang hem daarom op aan het achterwiel om de levensduur van de voorvork te behouden. 

Ik heb een probleem

Wat moet ik doen ingeval van een lek? hoe een binnenband vervangen?

Stop in geval van een lek onmiddellijk op een veilige plek om te vermijden dat je de velg beschadigt. 

Draai de fiets om en leg hem op het zadel en het stuur.

Maak de remmen los om het wiel door te laten. Dat doe je door de bovenkant van de V-brake-rembeugels samen te knijpen en het rempijpje los te maken. 

Open de snelspanner en neem het wiel uit het frame. Nu kan je de binnenband vervangen (zie videotutorial).

Tot slot heb je ook altijd de mogelijkheid om de antilekspray te gebruiken, waarmee je een binnenband kunt repareren zonder gereedschap (behalve als hij gescheurd is). 

Hoe de binnenband vervangen?

Ik kan achteraan niet vlot schakelen. wat moet ik doen? 

Als de versnellingen niet goed werken, dan ligt dat aan een slechte geleiding van de achterderailleur op de tandwielen. 

 

Controleer binnen- en buitenkabel:

Als de uiteinden van de bekleding niet op de juiste plek zitten dan kan dat voor druk op de derailleurkabel zorgen en de versnellingen ontregelen. Als een uiteinde op een slechte plek zit dan kun je dat met de hand terug in de behuizing stoppen.

Als de derailleur niet beweegt, zelfs niet nadat je aan de draaigreep voor de versnellingen hebt gedraaid, dan zijn de kabel en buitenkabel waarschijnlijk geblokkeerd. In dat geval moet je de kabel en kabelmantel vervangen.

 

Het is mogelijk dat de derailleurpad verdraaid is, vooral als hij een schok gekregen heeft. Het is dan onmogelijk om de versnellingen te gebruiken. We raden je dan ook aan om naar de dichtstbijzijnde Decathlon winkel te gaan om de pad terug recht te zetten. 

 

Het kan ook zijn dat de derailleur ontregeld is. Draai de fiets in dat geval op het zadel en het stuur om de pedalen vrij te maken (of beter nog, zet hem op een montagestandaard). Gebruik het handvat van de derailleur om de ketting op het kleinste tandwiel te zetten. Het afstelwieltje bevindt zich achteraan de derailleur. Zo kun je de kabel van de derailleur opspannen (de derailleur omhoog doen gaan) of hem ontspannen (hem naar omlaag doen gaan). Regel het afstelwieltje totdat de versnellingen weer correct lopen. 

RACEFIETS VOOR KINDEREN TRIBAN 500 26 INCH

De beloftes van btwin

BTWIN geeft levenslange garantie op het frame, de stuurpen en het stuur (bij normaal gebruik).

Voor de andere onderdelen bedraagt de garantie 2 jaar.

Tijdens de eerste ritten kunnen bepaalde onderdelen lichtjes bewegen. Daarom bieden we je gratis een controle aan van je racefiets binnen 6 maanden na je aankoop.