MF500

REF: 8577317, 8647661

FREESTYLE STEP MF500

2023

Productfiche van je freestyle step MF500, met de handleiding, onze onderhoudstips en instructiefilmpjes om je step te repareren.

Je atelierdienst

KLANTTRAJECT

Technische informatie en onderhoud

Opbergtips
Waarom bestaan er verschillende maten wielen?

100, 110 of 120 mm? Hoe groter de diameter van het wiel, hoe stabieler de stepper, hoe sneller hij kan gaan... Daar staat het gewicht tegenover: hoe groter het wiel, hoe zwaarder, en dus hoe minder wendbaar voor eventuele tricks. De maat van je wiel is dus afhankelijk van je doelstellingen.

 

 

Wat is het verschil tussen een freestyle step en een "normale" step?

De verschillen tussen een freestyle step en een klassieke step zijn te vergelijken met die tussen een BMX-fiets en een stadsfiets.Een freestyle step heeft een breder stuur en kleinere wielen (en is dus wendbaarder). Het gewicht is ook anders (de step is lichter) en hij is wendbaarder: zo kun je het stuur bijvoorbeeld volledig omdraaien om kunstjes te kunnen doen.Een freestyle step is ook stijver en steviger.

Hoe onderhoud ik mijn freestyle step?

Freestyle steppen is een extreme sport (zelfs als je pas begint). Ons Oxelo MF-assortiment is hier speciaal voor ontworpen: alle steppen zijn bijzonder stevig, maar ze zijn niet onverwoestbaar. Het is dus belangrijk om v贸贸r, tijdens en na elk gebruik te controleren of er geen speling zit op de stuurinrichting (aandraaien indien nodig) en of er geen scheurtjes of tekenen van schade zijn (vervang het betreffende onderdeel indien nodig).

Wat is het maximale gewicht van een gebruiker van deze step?聽

De maximale belasting van de MF500 is 100 kg.