MID-9

REF: 8494856, 8396179, 8396180, 8549433, 8549434

STEP OXELO MID 9

2017

In deze klantendienstfiche van de Mid 9-step vind je de gebruikshandleiding, de reserveonderdelen, ons onderhoudsadvies en tutorials om je step te repareren.

Je atelier

KLANTPARCOURS

Technische informatie en onderhoud

Voor wie is de MID 9-step bedoeld?

Voor iedereen die ongeveer tussen 1,45 en 1,85 m groot is. Dus voor veel mensen! De MID 9-step is in hoogte verstelbaar en uitgerust voor de stad (ritten tot 2 km). Voor langere afstanden kun je beter een step uit het Oxelo Town-assortiment overwegen. Deze is qua maximaal toegestaan gewicht geschikt voor volwassenen tot 100 kg.

Β 

gebruiker
Welke veiligheidsregels gelden er voor steps?

Over het algemeen is het aan te raden om op een step beschermende uitrusting te dragen (helm, kniebeschermers, elleboogbeschermers). De meeste ernstige ongevallen gebeuren in de eerste maanden: neem dus voldoende tijd om de basis van het steppen onder de knie te krijgen, zodat je je snelheid kunt controleren en steeds kunt remmen in noodsituaties, ongeacht het weer (vooral op een natte ondergrond).

Is de MID9-step geschikt voor in de stad?

Ja, absoluut: je verplaatsen met de step is gemiddeld drie keer sneller dan te voet. De MID 9 is uitgerust om je ritten comfortabel te maken: spatborden voor en achter om je te beschermen tegen spatten bij regenachtig weer, een stuurrem, vering en grote wielen (175 mm) om obstakels zoals stoepranden te nemen.

Hoe onderhoud ik mijn step?

We raden je aan om voor en na elke rit de algemene staat van je step te controleren om er zeker van te zijn dat er geen sprake is van abnormale speling, barsten of scherpe randen. Vergeet ook niet om te controleren of alle schroeven nog stevig aangedraaid zijn. Houd er rekening mee dat wielen en lagers onderdelen zijn die verslijten: vergeet niet deze ook te controleren en indien nodig te vervangen.

onderhoud