Riverside Touring 920

Ref: 8543226, 8643288, 8773290

RIVERSIDE TOURING 920

2020

Volg ons ook op Instagram @riverside_decathlon!

Zadel: instellen van de juiste hoogte

Zorg ervoor dat je de zadelhoogte correct afstelt voordat je eropuit trekt voor je eerste rit.

Ons advies: stel het zadel in op heuphoogte en maak de zadelklemring vast met een inbussleutel maat 5 (te vinden op alle multitools). Als je een preciezere afstelling wilt, moet je je voet op het pedaal kunnen laten rusten met je been gestrekt. Daarna hoef je enkel nog maar te trappen om te vertrekken ;)

Banden: hoe pomp je ze correct op?

De aanbevolen druk is 2,2 bar. Voor meer comfort kan je de druk verlagen tot 1,7 bar. Als je op verharde wegen rijdt, kan je tot 4 bar gaan.

De Riverside Touring 920 is uitgerust met Tubeless Ready-velgen en speciale ventielen.

Denk eraan om je banden om de 2 weken op te pompen.

Standaard: kies de juiste

Hieronder vind je de link naar de middenstandaard 500 die aanbevolen wordt voor de Riverside Touring 920.

Dynamo: gebruik hem op de juiste manier

Cycle2Charge USB-oplader voor fietsen - laad je mobiele telefoon op met een fietsdynamo

Het gebruik van een smartphone of GPS-toestel op fietstochten is de norm geworden. Er zullen maar weinig fietsers de gelegenheid voorbij laten gaan om er gebruik van te maken. Maar wat gebeurt er als de batterij leegraakt en je nog een eind te gaan hebt? Dit kan al snel frustrerend worden. Zeker als je je op onbekend terrein bevindt en geen gebruik kunt maken van je GPS. Maar dit probleem is eenvoudig op te lossen: laad je mobiele telefoon op met de dynamo van je fiets en klaar! Gebruik de Cycle2Charge, een uiterst compacte en krachtige USB-oplader. Met dit kleine toestel kun je je smartphone en andere apparaten opladen met de energie die wordt opgewekt door de naafdynamo van de fiets..

De fietsoplader met USB-aansluiting: geschikt voor allerlei apparaten

De Cycle2Charge is een USB-fietsoplader die kan worden gebruikt om de batterijen van Android-, iPhone- en Windows Phone-toestellen op te laden, evenals vele soorten mobiele GPS-apparaten. De USB-fietsoplader kan ook worden gebruikt om batterijen en andere energieopslagapparaten met een USB-poort eenvoudig op te laden. De USB-fietsoplader is eenvoudig te installeren op de fiets, zelfs als je twee linkerhanden hebt. Hij vereist geen extra uitrusting en gebruikt de elektriciteit die wordt opgewekt door de naafdynamo om apparaten op te laden die via USB zijn aangesloten. Hij kan op elk Ahead-balhoofd worden gemonteerd dat in de winkel verkrijgbaar is. Vervang eenvoudig de bestaande dop door de Cycle2Charge en je kunt je mobiele telefoon opladen nadat je hem hebt aangesloten met de meegeleverde kabels.

Een USB-fietsoplader met hoge output

De Cycle2Charge is een bijzonder effectieve USB-fietsoplader. Hierdoor is hij perfect geschikt voor wie vaak recreatieve fietstochten maakt. Bij een snelheid van 12 km/u levert de USB-oplader een output van 500 mA. De maximale stroomsterkte van 1000 mA wordt bereikt bij een snelheid van 21 km/u. Als je met de Cycle2Charge je mobiele telefoon oplaadt met behulp van een fietsdynamo, levert het apparaat een stabiele USB-voeding van 5 volt en is hij dankzij de standaard USB-aansluiting universeel inzetbaar. We raden aan om voor bepaalde apparaten een externe batterij te gebruiken, omdat deze apparaten niet de maximale stroomsterkte van de Cycle2Charge USB-oplader gebruiken. Deze apparaten omvatten iPhones en sommige nieuwe Android-toestellen. De oplader is zeer veilig en is uitgerust met een mechanisme om te beschermen tegen stroompieken. Alle aangesloten apparaten zijn dus beschermd tegen overspanning en eventuele gevolgschade, ook bij snelle afdalingen..

Stevige en corrosiebestendige coating

Als je je mobiele telefoon wilt opladen met de fietsdynamo, zijn er nog andere redenen om voor de Cycle2Charge USB-oplader te kiezen. De binnenkant van het apparaat is gemaakt van geanodiseerd aluminium, terwijl de buitenkant bestaat uit impactbestendig plastic. Alle materialen zijn corrosiebestendig en daarom ideaal voor langdurig buitengebruik. De verschillende secties geven het apparaat meer stabiliteit. De Cycle2Charge USB-oplader is eenvoudig te installeren, zelfs voor complete beginners. Hij kan ook rechtstreeks op het fietsstuur worden bevestigd met behulp van de optionele houder. Je kunt de USB-oplader gemakkelijk met één hand gebruiken, zelfs als je handschoenen draagt, wat zorgt voor een veiligere rit.

RT920 USB-oplader
Fietsstuur: bevestiging van de oplader
RT920 fietsstuur
Bidonhouder: waar en hoe te bevestigen

Je kunt tot 7 bidonhouders bevestigen op de Riverside Touring 920

Riverside RT920 bidonhouder
Onderhoudsset

Je nieuwe Riverside Touring 920 komt met een onderhoudsset, met daarin:

- een routeboekje
- 2 spaken
- 1 derailleurpad
- 2 Tubeless Ready-ventielen
- beschermende framestickers

Foto van de set

Onderhoud en onderdelen

Wanneer en waar kan ik onderdelen bestellen?

Je vindt de meeste onderdelen die je nodig hebt op onze website, met uitzondering van de cranks, achterderailleur en remhendels.

Wanneer je naar de winkel gaat, kan de technicus van het atelier je informeren over de beschikbaarheid en levertijden van onderdelen die niet beschikbaar zijn op de Decathlon-website. Als je via onze online winkel bestelt, is de levertijd meestal 2 tot 5 werkdagen, afhankelijk van de beschikbaarheid.

Levering is mogelijk van maandag tot en met vrijdag, onder bepaalde voorwaarden:

- levering binnen een tijdslot van een halve dag, - levering tot aan je deur (of de entree van het gebouw)- levering per koerier (je kan gevraagd worden om te helpen met het uitladen van het pakket)- de koerier neemt contact met je op om een leverdatum af te spreken, maar kan geen exact tijdstip geven.

Hoe reinig ik mijn riverside touring 920?

Vermijd het gebruik van hogedrukreinigers bij het schoonmaken van je Riverside Touring 920, omdat er water in de lagers en buitenkabels kan komen!

Reinig je fiets met een tuinslang en een spons (reinigingssets zijn verkrijgbaar bij Decathlon).

Gebruik een doek om je fiets te drogen.

Smeer de ketting met een geschikt smeermiddel.

OPMERKING: als je je fiets in zilte omstandigheden gebruikt, vergeet dan niet om hem daarna zo snel mogelijk volledig af te spoelen

Hoe stal ik de riverside touring 920?

> Stal je fiets op een koele en beschutte plaats.

> Maak je fiets schoon voordat je hem stalt om modder of zand te verwijderen dat je fiets zou kunnen aantasten.

> Smeer de ketting: spuit het smeermiddel op de hele ketting om deze te beschermen tegen roest

> Zet de derailleur op het kleinste tandwiel

Hoe vorm ik mijn wielen om naar tubeless?

Om het risico te verkleinen dat je binnenband geperforeerd wordt of bekneld raakt, kun je overwegen om de wielen van je Riverside naar Tubeless om te vormen.

Hiervoor moet je het volgende kopen:

- Antilekvloeistof (bandenafdichtmiddel):

DECATHLON: BANDENAFDICHTING VOOR TUBELESS READY-BANDEN EN -VELGEN (artikel 8550735)

WERKWIJZE: 1. Neem het wiel af. 2. Haal de buiten- en binnenband van de velg. 3. Steek een TUBELESS READY-ventiel van binnenuit door het velggat. 4. Breng het bandenafdichtmiddel aan (antilekvloeistof) . 5. Leg je nieuwe TUBELESS READY-band op (de Riverside Touring 920 wordt geleverd met Tubeless Ready-banden). 6. Pomp de band op tot 4 of 5 bar zodat hij zich "goed vastzet" op de velg; laat daarna wat lucht uit de band tot je de aanbevolen druk bereikt.

Als dit je te lastig lijkt, kan je naar het dichtstbijzijnde Decathlon-atelier gaan en vragen of ze dit voor jou willen doen.

Hoe werkt de usb-poort?

De draaibare externe dop beschermt de poort tegen vuil en water.

Hij zet de energie van de naafdynamo om in USB-stroom van 5V

Max stroomsterkte: 1000 mA

Universeel gebruik dankzij de USB-standaard

Voor Android, iPhone, Windows, GPS

Bijzonder geschikt voor fietsers vanwege het veel hogere rendement• 500 mA bij 12 km/u afhankelijk van de USB-specificatie• Max. stroomsterkte van 1000 mA bij 21 km/u

Ook geschikt voor het opladen van powerbanks

Overspanningsbeveiliging bij snelle afdalingen

Het meerdelige ontwerp zorgt voor stabiliteit en maximale weerstand tegen corrosie

Binnenkant in geanodiseerd aluminium

Corrosie - en impactbestendige plastic buitencover

Inremmen

Als je fiets uit de winkel komt, zijn de remschijven en remblokjes nog nieuw. Je kunt dan nog niet op volle kracht remmen.

Door hard en langdurig te remmen (bijvoorbeeld tijdens een afdaling) met remmen die nog nooit eerder zijn gebruikt, kunnen de remblokken oververhit raken en "verglazen".

Om ervoor te zorgen dat je remmen goed presteren, raden we je aan ze in te remmen.Tien rembeurten voor elke rem zijn voldoende om in te remmen. Onder remmen verstaan we een sterke snelheidsvermindering van 25 naar 5 km/u, zonder dat je het wiel blokkeert. Herhaal dit met de andere rem.

Er zit een slag in mijn wiel

Tijdens de eerste ritten met je nieuwe fiets zijn er altijd onderdelen die zich nog wat moeten zetten.

Dit is ook het geval voor de wielspaken die je kan horen 'kraken'. Dat geluid wordt veroorzaakt door de residuele torsie van de assemblage.

Normaal gesproken komt er dus niet snel een slag in je wiel. Als dit toch het geval is, gebruik dan de gratis check-up die gedurende zes maanden na aankoop voor je beschikbaar is, en bel een van onze Decathlon-ateliers om je wiel gratis te laten herstellen.

De versnellingen achteraan schakelen moeilijk

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je versnellingen (tandwielen) niet correct schakelen.

1- Controleer de uiteindes van de buitenkabels.Als de uiteindes verkeerd zitten, kan dit de trekkracht van de derailleurkabel hinderen en het schakelen ontregelen. Als er een uiteinde verkeerd zit, zet het dan met de hand terug op zijn plaats.

2. De binnenkabels of de buitenkabels kunnen geblokkeerd zijn.Als de ketting niet naar de kleinste tandwielen gaat en de derailleur niet beweegt als je de shifters gebruikt, dan zijn de binnenkabel en buitenkabel waarschijnlijk geblokkeerd. In dat geval moet je de binnenkabel en buitenkabel vervangen..

3. Breng je fiets naar een Decathlon-atelier om de derailleur opnieuw af te stellen.

4. Je moet ook nagaan of je derailleurpad niet verbogen is. Als dat het geval is, bekijk dan de rubriek "MIJN DERAILLEURPAD IS KAPOT".

Opmerking: Als je regelmatig in vochtige en modderige omstandigheden gaat rijden of als je je fiets regelmatig reinigt met veel water, zul je je binnen- en buitenkabels vaker moeten vervangen. We raden je ten zeerste af om je fiets met een hogedrukreiniger schoon te maken, omdat je dan al het vuil in de kabelmantels spuit.

Mijn derailleurpad is verbogen

Een verbogen pad veroorzaakt een verkeerde uitlijning van de derailleur, waardoor deze niet meer correct werkt.

Neem plaats achter je fiets en bekijk de uitlijning van de derailleur.

Als de pad verbogen of gebroken is, ga dan naar een Decathlon-atelier om de derailleurpad te vervangen. Bij aankoop van je Riverside wordt een reserve-derailleurpad meegeleverd.

Ontbrekende foto en link derailleurpad

De ketting vervangen

Om de ketting te vervangen, heb je het volgende nodig: een kettingpons, een nieuwe ketting en een snelsluiting.

Leg de ketting op het laatste tandwiel en op het kleinste blad.

Maak eerst de snelsluiting los met een tang voor snelsluitingen en verwijder vervolgens de oude ketting van de transmissie.

Leg de nieuwe ketting op het laatste tandwiel en het kleinste blad. Zo kan je de juiste lengte eenvoudig bepalen..

Span de ketting strak aan langs het bovenste derailleurwieltje.

Gebruik de kettingpons om de ketting op de juiste lengte af te knippen..

Bevestig de snelsluiting en laat de ketting met de pedalen ronddraaien tot de snelsluiting bovenaan ligt. Duw er met je hand op om ervoor te zorgen dat hij goed gesloten is.

Ontbrekende Decathlon-websitelink naar ketting

Mijn batterij laadt niet op

1- Zorg ervoor dat de terminal correct is aangesloten

2- Controleer of de draden contact maken en dat geen van beide gebroken of doorgesneden is

3- Zorg ervoor dat de draad volledig in de cover op de stuurpen is gestoken

Ontbrekende foto of pdf

Technische informatie

Sram x1 1000-crankstel

Volg de link voor de volledige handleiding van het SRAM X1 1000-crankstel

SRAM X1-crankstel
Hydro r-schijfrem

Volg de link voor de volledige handleiding van de HYDRO R-schijfrem

Technische informatie
Sram rival-achterderailleur en shifters

Volg de link voor de volledige handleiding van de SRAM Rival-derailleur

Achterderailleur
Sram-trapas

Volg de link voor de volledige handleiding van de SRAM DUB-trapas 73 mm

Behuizing trapas
Brooks cambium c15-zadel

Dit soepele, comfortabele, waterdichte en duurzame zadel is onderhoudsvrij. Het chassis is gemaakt van aluminium en de rails zijn van roestvrij staal.

Dit zadel is bijzonder duurzaam en presteert goed in alle weersomstandigheden dankzij de All-Weather-constructie met een slijtvaste en uv-bestendige coating en geanodiseerde aluminium klinknagels.

Lengte 283 mm Breedte 140 mm Gewicht 432 g

zadel
Wielen

SHIMANO XT 32-spaaks ACHTERWIEL (steekas 12 x 142 mm MET HENDEL)

LEECHE DR 962 R 32-spaaks VOORWIEL (steekas 12 x 100 mm MET HENDEL)

RT920-wielen
Usb-poort

Hieronder vind je de link naar de handleiding van de Cycle2Charge

USB-poort

RT920-USB
Shimano deore xt-naafdynamo

SHIMANO DEORE XT-NAAFDYNAMO

6V - 0,5A - 3W

503 g

NAAFDYNAMO
KETTING

Onderdelen bestellen voor je fiets

HEB JE EEN ONDERDEEL NODIG VOOR JE RIVERSIDE TOURING 920?

Handleidingen

Riverside Touring 920
Riverside Touring 920

Gebruikshandleiding

Riverside Touring 920

Garantie

We geven levenslange garantie op onze frames, vorken, sturen, bagagedragers en stuurpennen. Deze garantie geeft blijk van ons vertrouwen in onze componenten en geeft jou gemoedsrust als fietser. Voor andere onderdelen bedraagt de garantie 2 jaar. Deze garanties gelden voor een normaal gebruik van de fiets.

Tijdens de eerste ritten kunnen bepaalde onderdelen lichtjes bewegen. Daarom bieden we je gratis een controle aan van je Riverside-fiets binnen 6 maanden na je aankoop.