Onderhoud en reparatie van handschoenen

REF: 8550101, 8543179, 8738687, 960868, 8647404

SKIHANDSCHOENEN

2022

Of het nu gaat om leren handschoenen, wanten of lobsterhandschoenen, met of zonder mof, ski- of snowboardhandschoenen zijn technische en kwetsbare producten. Je moet dus enkele voorzorgen nemen, zodat ze je langdurig doeltreffend blijven beschermen. Hier volgen enkele tips.

Onderhoud en reparatie van skihandschoenen

Onderhoud van je skihandschoenen na een skidag

Hoe kun je je skihandschoenen het best laten drogen?

Na een dagje skiën is het belangrijk om je skihandschoenen goed te laten drogen. Om dit te doen, leg je ze gewoon plat in de buurt van een warmtebron, zodat de warmte zich gelijkmatig door de handschoenen verspreidt. Let op: het is niet aan te raden om je handschoenen op een radiator te leggen, omdat het waterdichte materiaal dan kan smelten.

Vouw de moffen uit als je handschoenen hiermee uitgerust zijn. Zo kan de lucht makkelijker naar binnen en komt de lucht helemaal tot aan de vingertoppen.

Onderhoud en reparatie van skihandschoenen

Wat te doen bij onaangename geurtjes?

Wist je dit al? Onaangename geurtjes in skihandschoenen worden veroorzaakt door de bacteriën in je transpiratie.
Het is daarom noodzakelijk om je skihandschoenen goed te laten drogen en ze daarna zo vaak en zo lang mogelijk te laten luchten.

Als ondanks deze voorzorgsmaatregelen de geur aanhoudt, kan je een elektrische uv-reiniger kopen. Uv-stralen vernietigen de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor onaangename geurtjes.

Onderhoud en reparatie van skihandschoenen

Hoe moet je skihandschoenen reinigen?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, moeten skihandschoenen zo min mogelijk worden gewassen om hun warmte en waterdichte eigenschappen te behouden! Als er een vlek op je handschoen zit, gebruik dan een doekje en wat sop en wrijf zachtjes over de vlek.

Onderhoud van skihandschoenen na het seizoen

Ziezo, het winterseizoen is voorbij, het is tijd voor de grote schoonmaak voordat je je skiuitrusting opbergt. Let op: skihandschoenen mogen niet te vaak worden gewassen!

Hier volgen enkele tips om je ski- of snowboardhandschoenen goed schoon te maken:

 • Reinigen

  Schud je handschoenen eerst uit om stof of vuil te verwijderen dat mogelijk in het handgedeelte of de vingers is terechtgekomen.

  Spoel je handschoenen daarna met de hand in lauw water. Gebruik slechts een kleine hoeveelheid vloeibaar wasmiddel, en geen wasverzachter of chloor.

 • Drogen

  Knijp zachtjes in je handschoenen om het water te verwijderen, beginnend bij de vingers en dan omlaag naar de pols.
  Leg je handschoenen plat zodat het water gelijkmatig wegloopt en zich niet ophoopt in de vingers of in de mof.

  Tip: Trek je handschoenen aan als ze nog een beetje vochtig zijn, bal je vuisten om ze weer hun oorspronkelijke vorm te geven.

  Om het waterdichte materiaal van je handschoenen niet te beschadigen, raden we je aan ze niet bloot te stellen aan hevige warmtebronnen zoals de zon, een radiator, een open haard of een strijkijzer.

 • Opnieuw waterdicht maken

  Als je merkt dat het water niet meer van het oppervlak glijdt na het wassen en drogen, is het mogelijk om de waterafstotendheid van je handschoenen opnieuw te activeren.
  We raden aan om hiervoor een waterafstotende DWR-spray te gebruiken.

  Opgelet: we raden het gebruik van waterdichtmakende wasmiddelen af, omdat deze de binnenvoering van je handschoenen waterdicht zouden maken waardoor de transpiratie niet meer afgevoerd kan worden.

Onderhoud en reparatie van leren handschoenen

Onderhoud en reparatie van leren skihandschoenen

Hoe onderhoud ik leren skihandschoenen?

Leren handschoenen schoonmaken:
Leer is een zeer kwetsbaar materiaal dat voorzichtig behandeld moet worden. Als je een vlek op je leren handschoenen hebt, raden we aan om met een schone, vochtige doek een beetje zeep op het te reinigen gebied aan te brengen.
Wrijf de zone daarna zachtjes af met een tweede vochtige doek.

Tip: Trek tijdens het drogen je leren handschoenen aan en bal je vuisten zodat ze hun oorspronkelijke vorm behouden.

Leren handschoenen onderhouden:
Voor al onze Wedze-handschoenen geldt een garantie van 2 jaar, en ondanks de zorg die we besteden aan het testen van onze producten, kan het leer na verloop van tijd en door gebruik uitdrogen.
Om je leren handschoenen een boost te geven en hun soepelheid en glans te herstellen, raden we je aan om het leer te voeden met speciaal ledervet.

Hoe doe je dit?
Begin met het schoonmaken en stofvrij maken van je leren handschoenen.
Breng vervolgens een dunne laag vet aan met een schone doek en masseer het leer in om het vet te laten inwerken.
Laat ten slotte drogen en polijst met een zachte doek.

De ski- en snowboardtips van Wed'ze by decathlon

Hoe kies je skihandschoenen of -wanten voor kinderen?

Ontdek onze tips om de juiste skihandschoenen of -wanten te kiezen voor kinderen.