Onderhoud en reparatie van een slaapzak MT500

Ref: 8558806, 8558807, 8569256, 8569253, 8558808, 8558805, 8558813, 8558810, 8558804, 8558803, 8575565, 8618910, 8618911

2-IN-1 SLAAPZAK - SLEEPIN BED MH500: ADVIEZEN, ONDERHOUD EN REPARATIE

Heb je een 2-in-1 slaapzak - Sleepin bed en zit je met een vraag over het onderhoud of de reparatie ervan?

We geven je alle nodige informatie zodat je er zo lang mogelijk plezier van hebt!

Eerste gebruik

Hoe de slaapzak installeren? 
Hoe de 2-in-1 slaapzak - sleepin bed mh500 aan een andere vastmaken en weer losmaken?
Hoe de slaapzak opvouwen? 
Hoe sluit je de rits van de slaapzak correct?
Wat is de comforttemperatuur? 
Wat is de limiettemperatuur? 
Hoe vermijd je dat je het koud hebt in je slaapzak? 
Hoe jezelf beschermen tegen vocht wanneer je buiten onder de sterren slaapt? 

Onderhoud van de 2-in-1 slaapzak - sleepin bed mh500

De slaapzak wassen

Ga als volgt te werk om je slaapzak op de juiste manier te wassen: 
- Stop de slaapzak in de wasmachine.

- Doe er twee of drie tennisballen bij (nieuwe ballen of ballen die je vooraf hebt schoongemaakt met bleekwater). Die zullen de slaapzak flink opkloppen tijdens het wassen, voor een beter resultaat zonder beschadiging.

- Kies een programma op 30°, maar zonder centrifugeren.

- Laat de slaapzak drogen aan de lucht.

Slaapzak Forclaz MT500

De slaapzak opbergen 

Dit advies geldt voor elk type slaapzak: bewaar je slaapzak bij voorkeur losjes opgevouwen in de meegeleverde opbergtas.
Wanneer je een slaapzak samengedrukt in zijn compressiezak laat zitten, kan de vulling beschadigd raken en wordt je slaapzak minder volumineus en luchtig. Slaapzakken met een synthetische vulling zijn daar minder gevoelig voor, maar ook hier is het niet aan te raden ze lange tijd samengedrukt op te bergen.

Er zijn twee opbergmogelijkheden:
- gebruik een opbergtas die groter is dan de compressiezak van de slaapzak, zodat je slaapzak zijn vulkracht behoudt,
- hang je slaapzak over een hanger, zoals een broek.

Een geur of gaatje in je slaapzak laten repareren

Het kan gebeuren dat er een scheur in je slaapzak komt. Het is belangrijk dat scheuren snel worden afgedicht met een patch zodat je slaapzak goed blijft isoleren.

Door te kiezen voor reparatie verleng je ook de levensduur van je product en verklein je de ecologische voetafdruk ervan.
De ateliers in de Decathlon-winkels kunnen een scheur in je slaapzak voor jou repareren, hieronder kan je zien welke diensten de dichtstbijzijnde winkel aanbiedt.
Opmerking: niet iedere winkel heeft een eigen reparatiedienst. Kan je product niet in de winkel zelf worden gerepareerd, dan wordt het verzonden naar een regionaal atelier en kan het iets langer duren voor je het terug hebt.

> Onze ateliers maken gebruik van heat sealing om het reparatielapje aan te brengen. Zo krijg je een kwalitatieve reparatie die de levensduur van je slaapzak verlengt en ervoor zorgt dat hij nog onder de garantie valt. Als je echter je slaapzak liever zelf repareert, vervalt de garantie.

Aanbrengen reparatielapje - Decathlon-atelier

Een geur of gaatje in je slaapzak zelf repareren

Op een trektocht kan er een scheur of gaatje in je slaapzak komen. Het goede nieuws is dat je dat kan repareren! Je kan de scheur dichtnaaien of er een reparatielapje op plakken zodat hij niet groter wordt waardoor je slaapzak vulling zou verliezen.

- Wil je dat de reparatie onopvallend of zelfs mooi is?
Als de stof niet te dun is en je kan naaien, kan je de scheur repareren of het gat stoppen met garen in een kleur die past bij de buitenstof van je slaapzak.
Let wel op dat je met de naald alleen door de buitenstof gaat. Als je door de hele stofdikte prikt, creëer je een koudebrug en zal je slaapzak minder goed isoleren.

- Heb je weinig tijd of ben je geen held met naald en draad?
Dan biedt een reparatielapje uitkomst: knip een rechthoek met afgeronde hoeken, één of twee centimeter groter dan de scheur of het gat, plak het op de schone, goed vlakgestreken stof en klaar - je kan weer op pad!

Je slaapzak een tweede leven geven

Je gebruikt je slaapzak niet meer en weet niet wat je ermee moet doen?
Gooi hem niet weg, maar verkoop hem op het tweedehandsplatform van Decathlon! Vul online alle gegevens over je product in. Wij geven je dan de beste oplossingen om het te verkopen, daarna kan je het naar de winkel brengen om de procedure te voltooien.