Arc_furtiv_500

REF: 8595309, 8494322, 8732048, 8732050

SET COMPOUNDBOOG VOOR DE JACHT 500 FURTIV OF KAKI

2019

Deze compoundboog werd ontwikkeld in samenwerking met fervente boogjagers en is bestemd voor beginnende en gevorderde boogjagers.

Ben je op zoek naar een stille, gemakkelijk te verstellen en op te spannen boog? Dan is deze boog je ideale metgezel bij elke jachtvorm, op beverrat tot hert, van bersjacht tot drijfjacht.

Eerste gebruik

Het trekgewicht kiezen

Kies een trekgewicht dat past bij je niveau. Beginners raden we aan het trekgewicht op het minimum in te stellen, 45 lbs. Dat is voldoende om op reeën te jagen en stelt je in staat om de techniek goed onder de knie te krijgen..Later kan je het trekgewicht instellen op basis van je fysieke kracht. Hoe meer je traint, hoe meer trekgewicht je kan instellen.

Instellen van het trekgewicht

Je boog wordt geleverd met een trekgewicht van 45 lbs.Om het trekgewicht te verminderen, draai je aan de zwarte schroef die je vindt op het midden van de arm die verbonden is met de greep. Gebruik hiervoor de meegeleverde inbussleutel.Draai tegen de klok in om het trekgewicht te verminderen. 1 draai = 3 lbs.Om dus van 60 lbs naar 45 lbs moet je 5 keer draaien. OPGELET, 5 KEER DRAAIEN IS HET MAXIMUM

trekgewicht
Meten van de treklengte

Stel je boog af en kies pijlen op basis van je lengte: je treklengte. Die bepaal je door je armen te spreiden tegen een muur, zodat je een kruis vormt met je lichaam. Meet de afstand tussen de middelvinger van je linker- en rechterhand. Neem de maat in centimeter en deel het resultaat door 6,35. De waarde die je dan krijgt is je 'treklengte' en die wordt uitgedrukt in inch.Je moet je treklengte instellen op de onderste katrol van de boog: module EN nok. De schaalverdeling helpt je om de juiste positie te kiezen.

treklengte
De treklengte instellen

Je moet de treklengte van je boog instellen op basis van je gemeten treklengte. Het instellen gebeurt op de onderste katrol, met de oranje module aan de ene kant en de grote nokschroef aan de andere kant. Die 2 instellingen moet je verplicht doen. De 2 delen zijn voorzien van een schaalverdeling met nummers die overeenstemmen met treklengtewaarden. Plaats de module en de nok tegenover het cijfer dat overeenstemt met jouw persoonlijke treklengte. Gebruik hiervoor de meegeleverde inbussleutel.

module
Scope instellen

Bovenaan de pees zie je een kunststof rondje, scope genoemd. Dat onderdeel is noodzakelijk om het vizier te gebruiken. Wanneer je immers de pees opspant met de boog tegen je gezicht, moet je door de scope kijken en die op één lijn brengen met je vizier. Wanneer je oog, de scope en het vizier op één lijn zijn, kan je de pijl loslaten.Pas de positie van de scope op de pees zo aan dat de scope tegenover je oog ligt. Om dit te doen, span je de boog op met gesloten ogen. Open dan je ogen zonder te bewegen, controleer of de scope zich voor je oog bevindt. Beweeg hem zo nodig omhoog of omlaag totdat je de juiste positie vindt. Bind dan de scope af zodat hij niet kan verschuiven.

scope
Vizier instellen

Je compoundboog is uitgerust met een vizier met drie glasvezel pinnen. Meestal komt elke pin overeen met een bepaalde afstand. Je kunt bijvoorbeeld de bovenste pin instellen op 20 m, de pin in het midden op 30 m en de onderste op 40 m. Zorg ervoor dat de bovenste pin ongeveer in het midden van de vizierring zit. Gebruik de meegeleverde inbussleutel om de pinnen in te stellen.

Om je vizier de eerste keer in te stellen, ga je op 10 m staan en schiet je 3 pijlen af. Stel het vizier in afhankelijk van de afwijking: als de pijlen te hoog kwamen, verplaats je het vizierblok naar boven. Als je te laag schiet, verplaats je het naar onderen. Op dezelfde wijze voor rechts en links.Daarna ga je achteruit tot 20 m en stel je opnieuw in, waarbij je steeds het hele vizierblok verplaatst.Om je 2de en 3de pin in te stellen, ga je op de gewenste afstand staan en verplaats je alleen nog de pinnen.

Uitrusting om met een compoundboog te schieten

Om te schieten met de compoundboog van Solognac heb je een release nodig. Dit accessoire maak je vast om de pols, het haakje komt achter het touwtje op de pees, de zogenaamde "D-loop". Trek aan de pees met behulp van dit accessoire en druk op het gewenste moment op de trekker om de pijl te lossen.Je kunt ook een armbeschermer gebruiken om je gestrekte arm te beschermen tegen de eventuele wrijving van de pees.Laat NOOIT de pees los zonder pijl.

Ik heb een probleem

Ik kan mijn boog niet opspannen

Controleer de trekkracht van je boog. Draai de 2 trekkrachtschroeven volledig vast, de bovenste en de onderste. Draai vervolgens deze 2 schroeven 5 slagen los. De boog is nu ingesteld op de minimale trekkracht van 45 lbs.

De pees raakt mijn gezicht niet of gaat te ver achter mijn hoofd

Je moet de treklengte van je boog instellen op basis van je persoonlijke treklengte. Meet je treklengte, met de armen gespreid tegen een muur zodat je een kruis vormt met je lichaam, en deel deze maat in cm door 6,6. Breng de maat over op de oranje module onderaan de boog EN op de nok (de grote rubberen schroef). De 2 instellingen moeten identiek zijn, op hetzelfde nummer en overeenkomen met het nummer van je eigen gemeten treklengte.

Mijn boog schiet niet recht

Controleer om te beginnen of de kabelspreider je pijl niet in de weg zit. Als de pijl de kabelspreider raakt, wijkt deze af van zijn baan.

Controleer vervolgens of de pijlsteun is afgesteld volgens de standaardparameters die in de handleiding zijn gedefinieerd. Je kunt de handleiding onderaan deze pagina opnieuw downloaden.

Controleer vervolgens of je vizier zijdelings is uitgelijnd met de pijl en niet naar links of rechts uitsteekt.

Controleer ten slotte of de pees, op de lage katrol, zich tussen de 2 stippen bevindt die op de katrol gegraveerd zijn. Als dit niet het geval is, is het mogelijk dat de pees niet de juiste lengte heeft ... In dat geval moet je ze bij de klantendienst omwisselen.

Als dit het probleem niet verhelpt, neem dan contact op met een Decathlon-winkel die gespecialiseerd is in boogjagen.

Technische gegevens

Trekgewicht: aanpasbaar van 45 tot 60 lbs ~Treklengte: aanpasbaar van 26 tot 31 inch~Hart-op-hartafstand: 32 inch~Band : 7,5 inch~Snelheid: 310 FPS~Leeggewicht: 1,7 kg~Gewicht met uitrusting: 2,2 kg~Let-off: 75%~Type cam: solo cam~Vooraf ingesteld bij het verlaten van de fabriek (de pijlsteun werd gecentreerd, pees en kabels werden uitgebalanceerd met de armen en de katrol): je hoeft alleen nog het trekgewicht, de treklengte en het vizier aan te passen aan je lichaamsbouw

 

PEES:~BCY 8125G~Lengte 92 inch, 16 strengen

~KABELS:~BCY 8125G~Lengte 33 inch, 16 strengen

Onderdelen

Bekijk al onze onderdelen (enkel online verkrijgbaar)