MF 1.8+ BLAUW GRIJS

REF: 8383797

MF1.8+ BLAUW GRIJS

2018

Ontworpen voor beginnende en halfgevorderde freestyle steppers. De MF1.8+ is een MF1.8 met extra pit voor nog meer stijl en stevigheid!!!

Kenmerken: 

ROLKWALITEIT: Aluminium core wielen van 100 mm met ABEC 7-lagers.

STEVIGHEID: Vork in aluminium van dubbele dikte, T-bar uit één stuk 6061-T6 aluminium en HIC-balhoofd.

GEWICHT: Dankzij de aluminium onderdelen weegt de MF1.8+ slechts 3,8 kg!

Onderdelen:

HET DECK: Het platte deck is gemaakt van geanodiseerd 6061-T6 aluminium. De triple channel structuur met 4 verstevigingsrails zorgt voor meer stabiliteit en beter grinden.~Ergonomisch ontworpen om het vastpakken van het deck te vergemakkelijken, ideaal voor grabs.~Afmetingen: 115 x 530 mm.

T-BAR (STUUR):  T-bar (stuur) uit één stuk 6061-T6 aluminium met verstevigingsplaat. Het voordeel van aluminium: het is lichter dan staal.~Afmetingen = Ø 35,6 mm, H: 590 mm, B: 500 mm.~Totale hoogte: 860 mm

DE WIELEN: Oxelo-wielen met een diameter van 100 mm en een full alloy core (volle wielen zonder spaken). De wielen zijn gemonteerd op ABEC-7-lagers voor een lange levensduur.

DE VORK: Vork van verstevigd T6 aluminium. Vork compatibel met wielen met een diameter van 100 of 110 mm (met geïntegreerd spacersysteem;~de spacer bevindt zich tussen de twee lagers om de druk die hierop wordt uitgeoefend te verlichten).

STUURKLEM: Stuurklem van 6061-T6 aluminium met 4 schroeven.

DE REM: De "flex brake" rem is zo ontworpen dat hij na elk gebruik zijn originele vorm terug aanneemt. Het grote verschil met een veerrem: de flex brake beperkt trillingen.~Met dit systeem verslijt het rubber van je wiel ook minder snel.

Technische informatie en onderhoud

Waarom bestaan er verschillende maten wielen?

100, 110 of 120 mm? Hoe groter de diameter van het wiel, hoe stabieler de stepper, hoe sneller hij kan gaan...Daar staat het gewicht tegenover: hoe groter het wiel, hoe zwaarder, en dus hoe minder wendbaar voor eventuele tricks. De maat van je wiel is dus afhankelijk van je doelstellingen.    

Wat is het verschil tussen een freestyle step en een "normale" step?

Het verschil tussen een freestyle step en een klassieke step kan je vergelijken met het verschil tussen een BMX-fiets en een stadsfiets.Een freestyle step heeft een breder stuur en kleinere (en dus wendbaardere) wielen. Het gewicht is ook anders (de step is lichter) en hij is wendbaarder: het doel is om er tricks mee uit te voeren, wat betekent dat bijvoorbeeld het stuur volledig rond kan draaien.Ten slotte is de freestyle step ook stijver en steviger.

Wat is het maximale gewicht van een gebruiker van deze step? 

De maximale belasting van de MF 1.8+ is 100 kg. 

Hoe onderhoud ik mijn freestyle step?

Freestyle steppen is een extreme sport (zelfs als je pas begint). Ons Oxelo MF-assortiment is hier speciaal voor ontworpen: alle steppen zijn bijzonder stevig, maar ze zijn niet onverwoestbaar. Het is dus belangrijk om vóór, tijdens en na elk gebruik te controleren of er geen speling zit op de stuurinrichting (aandraaien indien nodig) en of er geen scheurtjes of tekenen van schade zijn (vervang het betreffende onderdeel indien nodig).

MF 1.8+ ONDERHOUD
Opbergtips
Hoe kies ik de maat van mijn freestyle step?

Om de juiste maat freestyle step te kiezen, ga je er rechtop op staan. Het stuur moet ongeveer ter hoogte van je heupen zitten, zodat je de armen goed gestrekt houdt en de rug recht.

Reserveonderdelen 

Reserveonderdelen nodig? 

Diensten van onze decathlon-ateliers

FREESTYLESTEP PERSONALISATIE

Je step personaliseren? het kan!

Bij het freestylen ben jij de artiest. Niet alleen met je tricks, maar ook door de personalisatie van je step. Style en prestaties: wij geven je enkele tips mee voor de personalisatie, zo word jij de koning van het skatepark...

Gebruikershandleiding