MF 1.8 ZWART WIT

REF: 8400170

MF1.8 ZWART WIT

2018

Ontworpen voor beginnende en halfgevorderde freestyle steppers. De MF1.8+ is een MF1.8 met extra pit voor nog meer stijl en stevigheid!!!

Kenmerken:聽

ROLKWALITEIT:聽Metal core "high rebound" rubber 88A-wielen gemonteerd op ABEC 7-lagers.

STEVIGHEID: Triple channel deck 4"x19" in aluminium 6061 T6.

LICHT:聽Dankzij de aluminium onderdelen weegt de MF1.8 slechts 3,7 kg!

Onderdelen:

HET DECK:聽Het triple channel deck is gemaakt van geanodiseerd 6061-T6 aluminium. Met vier verstevigingsrails voor een betere stabiliteit en vlotter grinden.~Afmetingen: 31 x 110 x 500 mm.

T-BAR (STUUR):聽 T-bar (stuur) uit 茅茅n stuk 6061-T6 aluminium met verstevigingsplaat. Het voordeel van aluminium: het is lichter dan staal.~Afmetingen = 脴 35,6 mm, H: 560 mm, B: 420 mm.~Totale hoogte: 830 mm.

DE VORK:聽Vork van verstevigd T6 aluminium. Vork compatibel met wielen met een diameter van 100 mm (met ge茂ntegreerd spacersysteem; de spacer bevindt zich tussen de twee lagers om de druk die hierop wordt uitgeoefend te verlichten).

DE WIELEN:聽Spocked alloy core wielen (volle wielen zonder spaken) met een diameter van 100 mm. High Rebound PU, 88A. De wielen van de MF 1.8 zijn gemonteerd op ABEC 7-lagers voor een beter rolvermogen.

STUURKLEM:聽Aluminium klem met 3 schroeven. Binnendiameter: 35,6 mm.

DE REM:聽De "flex brake" rem is zo ontworpen dat hij na elk gebruik zijn originele vorm terug aanneemt. Het grote verschil met een veerrem: de flex brake beperkt trillingen.~Met dit systeem verslijt het rubber van je wiel ook minder snel.

Technische informatie en onderhoud

Hoe kies ik de maat van mijn freestyle step?

Om de juiste maat freestyle step te kiezen, ga je er rechtop op staan. Het stuur moet ongeveer ter hoogte van je heupen zitten, zodat je de armen goed gestrekt houdt en de rug recht.

Hoe onderhoud ik mijn freestyle step?

Freestyle steppen is een extreme sport (zelfs als je pas begint). Ons Oxelo MF-assortiment is hier speciaal voor ontworpen: alle steppen zijn bijzonder stevig, maar ze zijn niet onverwoestbaar. Het is dus belangrijk om v贸贸r, tijdens en na elk gebruik te controleren of er geen speling zit op de stuurinrichting (aandraaien indien nodig) en of er geen scheurtjes of tekenen van schade zijn (vervang het betreffende onderdeel indien nodig).

MF 1.8+ ONDERHOUD
Wat is het verschil tussen een freestyle step en een "normale" step?

Het verschil tussen een freestyle step en een klassieke step kan je vergelijken met het verschil tussen een BMX-fiets en een stadsfiets.Een freestyle step heeft een breder stuur en kleinere (en dus wendbaardere) wielen. Het gewicht is ook anders (de step is lichter) en hij is wendbaarder: het doel is om er tricks mee uit te voeren, wat betekent dat bijvoorbeeld het stuur volledig rond kan draaien.Ten slotte is de freestyle step ook stijver en steviger.

Opbergtips
Waarom bestaan er verschillende maten wielen?

100, 110 of 120 mm? Hoe groter de diameter van het wiel, hoe stabieler de stepper, hoe sneller hij kan gaan...Daar staat het gewicht tegenover: hoe groter het wiel, hoe zwaarder, en dus hoe minder wendbaar voor eventuele tricks. De maat van je wiel is dus afhankelijk van je doelstellingen.    

Wat is het maximale gewicht van een gebruiker van deze step? 

De maximale belasting van de MF 1.8 is 100 kg. 

Reserveonderdelen 

Reserveonderdelen nodig? 

De reparatie-videotutorials

Ontdek hier al onze videotutorials voor de reparatie van je step

Vervanging van de deck grip

Diensten van onze decathlon-ateliers

Je step personaliseren? het kan!

Bij het freestylen ben jij de artiest. Niet alleen met je tricks, maar ook door de personalisatie van je step. Style en prestaties: wij geven je enkele tips mee voor de personalisatie, zo word jij de koning van het skatepark...

FREESTYLESTEP PERSONALISATIE

Gebruikershandleiding