MF 3.6 V5 CHROOM

REF: 8529511

MF3.6 V5 CHROOM

2018

Ontworpen voor wie nieuwe tricks wil leren en zich in het skatepark en op straat wil uitleven! Verleg je grenzen met de MF3.6. Een stevige freestyle step, ideaal voor tricks in het skatepark en op straat!

Kenmerken: 

ROLVERMOGEN: 88A wielen met aluminium core van 120 mm en High Rebound PU, gemonteerd op ABEC 7-lagers.

STEVIG: Vork in aluminium van dubbele dikte, stalen T-bar in CrMo 4130 en HIC-stuurinrichting.

GEWICHT: 4,3 kg.

STIJF: Het geïntegreerde balhoofd zorgt voor extra stijfheid en soepelere beweging.

Onderdelen:

HET DECK: Het platte deck is gemaakt van geanodiseerd 6061-T6 aluminium. Triple channel structuur met 4 verstevigingsrails voor meer stabiliteit en beter grinden.~Ergonomisch ontworpen om het vastpakken van het deck te vergemakkelijken, ideaal voor grabs.~Afmetingen: 115 x 530 mm.~Headtube hoek: 82,5°.

T-BAR (STUUR): T-bar (stuur) uit één stuk chromoly CrMo 4310 NOAP staal. Zwaarder maar stijver dan aluminium, voor extra veiligheid.~Afmetingen: Ø: 31,8 mm, H: 650 mm, B: 560 mm.~Totale hoogte: 915 mm

DE WIELEN: Oxelo-wielen met een diameter van 120 mm, alloy core (wiel met spaken), high rebound PU 88A.~De wielen zijn gemonteerd op 608Z ABEC-7 NMB-lagers voor een lange levensduur.~De grootte van de wielen geeft je freestyle step meer stabiliteit en snelheid.

DE VORK: Vork van verstevigd T6 aluminium. Vork compatibel met wielen met een diameter van maximaal 125 mm (met geïntegreerd spacersysteem;~de spacer bevindt zich tussen de twee lagers om de druk die hierop wordt uitgeoefend te verlichten).

STUURKLEM: MF3.6-stuurklem in 6061-T6 aluminium met 2 schroeven.~Compatibel met sturen van 31,8 mm tot 34,9 mm, dankzij de shim.

DE REM: De "flex brake" rem is zo ontworpen dat hij na elk gebruik zijn originele vorm terug aanneemt. Het grote verschil met een veerrem: de flex brake beperkt trillingen.~Met dit systeem verslijt het rubber van je wiel ook minder snel.

Videotutorial van de montage van de mf3.6!

MF 3.6 MONTAGE

Technische informatie en onderhoud

Wat is het verschil tussen een freestyle step en een "normale" step?

Het verschil tussen een freestyle step en een klassieke step kan je vergelijken met het verschil tussen een BMX-fiets en een stadsfiets.Een freestyle step heeft een breder stuur en kleinere (en dus wendbaardere) wielen. Het gewicht is ook anders (de step is lichter) en hij is wendbaarder: het doel is om er tricks mee uit te voeren, wat betekent dat bijvoorbeeld het stuur volledig rond kan draaien.Ten slotte is de freestyle step ook stijver en steviger.

Hoe onderhoud ik mijn freestyle step?

Freestyle steppen is een extreme sport (zelfs als je pas begint). Ons Oxelo MF-assortiment is hier speciaal voor ontworpen: alle steppen zijn bijzonder stevig, maar ze zijn niet onverwoestbaar. Het is dus belangrijk om vóór, tijdens en na elk gebruik te controleren of er geen speling zit op de stuurinrichting (aandraaien indien nodig) en of er geen scheurtjes of tekenen van schade zijn (vervang het betreffende onderdeel indien nodig).

MF 1.8+ ONDERHOUD
Hoe beperk ik speling in de stuurinrichting?

Het geïntegreerde MF3.6 1"1'8-balhoofd is voorzien van een nieuw HIC compression systeem die de speling in de step vermindert. Het voordeel: het syteem met zelfblokkerende schroeven voorkomt dat de schroeven in de step snel losdraaien.Dit systeem moet opnieuw worden aangedraaid als er speling in de stuurinrichting optreedt. Hiervoor schroef je de stuurklem ter hoogte van de bar los om die te verwijderen, en daarna de zelfblokkerende schroef terug aan te draaien.Een zeer eenvoudig in te stellen systeem!

MF 3.6 STUURINRICHTING
Opbergtips
Hoe kies ik de maat van mijn freestyle step?

Om de juiste maat freestyle step te kiezen, ga je er rechtop op staan. Het stuur moet ongeveer ter hoogte van je heupen zitten, zodat je de armen goed gestrekt houdt en de rug recht.

Wat is het maximale gewicht van een gebruiker van deze step? 

De maximale belasting van de MF 3.6 is 100 kg. 

Waarom bestaan er verschillende maten wielen?

100, 110 of 120 mm? Hoe groter de diameter van het wiel, hoe stabieler de stepper, hoe sneller hij kan gaan...Daar staat het gewicht tegenover: hoe groter het wiel, hoe zwaarder, en dus hoe minder wendbaar voor eventuele tricks. De maat van je wiel is dus afhankelijk van je doelstellingen.    

Reserveonderdelen 

Reserveonderdelen nodig? 

Diensten van onze decathlon-ateliers

FREESTYLESTEP PERSONALISATIE

Je step personaliseren? het kan!

Bij het freestylen ben jij de artiest. Niet alleen met je tricks, maar ook door de personalisatie van je step. Style en prestaties: wij geven je enkele tips mee voor de personalisatie, zo word jij de koning van het skatepark...

Gebruikershandleiding